|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Moderator
|
![]()
Hm... da, upravo mozes koristiti HiFi pojacalo a da slusalice povezes na izlaz za zvucnike
![]() Neces naci jeftino pojacalo za visokoomske slusalice. Postoji Langevin The Studio Headphone System a ideju za HiFi pojacalo sam dobio setivsi se da su u Crane Song Avocetu upravo tako resili pojacalo za visokoomske slusalice, modulom za standardno HiFi pojacalo, samo sto nisu vezali zvucnike na izlaz nego slusalice, i nije im trebao hladnjak za modul.
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 09-07-2012 at 02:12 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Moderator
|
![]()
Pokusaj da ne trpas razlicita pitanja u isti thread... otvaraj novu temu
![]() |
#23 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Banned
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Senior Member
|
![]() ![]() ontopic stvarno neresiv problem posto su visokomske samo ti treba visi napon napajanja da bi bile glasnije, pa dok ne zadime preporucujem hibridno resenje trioda/mosfet
![]() |
#26 |
Member
|
![]()
pa problem je sto nisam jos nov?ano samostalan (student sam),tako da ono ?ta zaradim po ljeti,odvojim nesto i ulozim u opremu,srljo sam sa tim slusalicama full,nisam mislio da ce tolko tesko bit nahranit 250 ohma...dao sam 160 eura za njih,nije neko bogatstvo,ali meni je puno...i sad sta,da stojim i gledam u njih i cekam da s neba padne amp od hiljadu eura koji ce ih moci hraniti...a zelim stvarati muziku,slusalice su mi + vanjska zvucna i dobar kompjuter sve ?ta imam...meni je to poprili?ni problem...i znam da sam se sam uvalio u njega...taman sam poceo dogovarat probavanje TC-a i ti mi kazes da je to isto sranje ko i sve druge kartice haha a big bockie kaze da bi trebao bit u redu ali da ga treba ic poslusat...neznam sta da uopce konkretno odgovorim....btw. nisam elektrotehnicar nit znam jednog koji bi mi mogao slozit homemade pojacalo.....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Moderator
|
![]() Quote:
To je, inace, ugradjeno u Crane Song Avocet na mestu pojacavaca za slusalice... Pri tom ne treba preterivati sa napajanjem, te se postojeca napajanja trebaju preracunati na 10-15W maksimalno (transformator i manji elektroliti)... hladnjak moze biti neki mali... skoro da i ne treba. Sto se tice pojacavaca za slusalice sa visokim naponom napajanja, ja realno ne znam da postoji ista jednostavnije od "sklepanog" gainclone... ni stampana ploca ne treba... radi i kao "zicana forma". ![]()
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 09-07-2012 at 06:28 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Moderator
|
![]()
Pribavi svu potrebnu dokumentaciju i odi u TV servis ili sta slicno, pa pitaj koliko bi kostalo da ti to sastave i provere da li radi... pitanje nista ne kosta.
![]() |
#29 |
Member
|
![]()
evo vec 6 dana imam slu?alice,i sad sta mogu rec...mogu rec da su postale glasnije malo :O cito sam dosta o razra?ivanju doti?nih a i o navikavanju na njih...za sve treba vremena...mozda sam samo lud i o?ajan pa se hvatam za slamku...ali sound i dalje nije ?ist,high end je poprili?no iritantan u nekim pjesmama,a vjerovatno nije do pjesama...sound kao da stoji metar ispred mene,kao da se boji doci do u?iju i poslozit se oko mene...boooo....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
DAC headphone amp | mehunovic | Monitoring | 0 | 24-01-2011 02:05 AM |
headphone amp ma10 | poki | Monitoring | 0 | 04-12-2010 07:21 PM |
Prosound stereo headphone | Nemanjakg | Monitoring | 0 | 03-05-2010 11:23 PM |
Koji Headphone amp ? | audioland | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 18-03-2010 11:27 AM |
Headphone Preamp | Nemania | Kupujem/trazim | 3 | 27-02-2010 10:10 AM |