Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-07-2012, 02:10 AM   #21
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Headphone Amp za Beyerdynamic DT990 Pro

Hm... da, upravo mozes koristiti HiFi pojacalo a da slusalice povezes na izlaz za zvucnike ... vise od 25W po kanalu ne treba.... ocuvano polovno ili novo pojacalo ce savrseno obaviti posao.
Neces naci jeftino pojacalo za visokoomske slusalice. Postoji Langevin The Studio Headphone System a ideju za HiFi pojacalo sam dobio setivsi se da su u Crane Song Avocetu upravo tako resili pojacalo za visokoomske slusalice, modulom za standardno HiFi pojacalo, samo sto nisu vezali zvucnike na izlaz nego slusalice, i nije im trebao hladnjak za modul.

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 09-07-2012 at 02:12 AM.
boggy is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2012, 02:15 AM   #22
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Anthony View Post
pa sta bis preporuco od monitora u tom cjenovnom rangu? evo na?ao sam yamahe skoro pa nove par za 1800 kn...
Pokusaj da ne trpas razlicita pitanja u isti thread... otvaraj novu temu

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
Old 09-07-2012, 03:06 AM   #23
quake2
Banned

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Čika quake, kapiram, ba? o tome pričam, nego sam replyovao čoveku dok si i ti , pa eto, bio si br?i...

Jel si sacuvao mozda onu oglodanu traku?Mislio sam da je okacim za ukras u studiju ako je jos ziva...ako nije,onda vodis na pivo....sve mi odgovara.
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2012, 03:40 AM   #24
quake2
Banned

Quote:
nemogu vjerovati da nitko nema iskustva sa ovime,da nitko nema nesto konkretno za rec
Sto si bre nervozan cika Antony,nisi jos potrosio na muzicku opremu ni prvih 1000e....mislim...jel imas uopste predstavu sta te ceka ako se zaista zarazis studiskom opremom kako treba,jako je to nezgodno.Mogao bi ceo zivot da vozis bicikl,nosis jedne te iste iscepane farmerke,nikada ne odvedes neku zgodnu plavusu na picence....i stedis za jos eto samo tu jednu spravicu bez koje se ne moze.Polako samo...tako je, kako je...naci ce se vec nesto.Evo ja sam npm pre par dana,posto naravno nikada ne nadjem vremena da zavrsim svoje ampove i ugradim te pisljive potove za regulaciju svakog para slusalica ponaosob,pozajmio onaj cuveni behringer osmokanalni headphone amp kako bi se momci iz jednog gudackog kvarteta osecali dok sviraju totalno konforno i imali svako svoju jacinu signala u slusalicama.Kako se ponasao amp?....pa momci su stalno vikali:jel moze ovo glasnije, a behringer klipuje kao lud i nema dalje....jos je usput i prekidao s vremena na vreme.Slicno je i sa ampom koji imam na Motu muzickoj karti,slicno je i sa RME-om,i sa tim TC jem sto ti je zanimljiv itd.Svi bre muce tu muku danas....i kako onda da ti nesto od toga preporucimo.Da ne pricam da mi sve slusalice na tim ampovima sa kartica zvuce isto,a imam ih u cenovnom rangu od 20e do 200e.Te stvari su u HI FI svetu vec malo drugacije pa i imas neki izbor....a ultra profi studija imaju sto rece Bogi, Avocete ili vec neka druga "malo" skuplja resenja koje ti ne bih predlagao jer iskreno zelim da tu neku zgodnu plavusu ipak ponekad necim pocastis.Snadji se brate,ko sto se i mi snalazimo...imas vec dosta konstruktivnih predloga ovde.Ajd ziveo i javi utiske..................za plavusu.....jebes monitoring....neces sad valjda po ceo dan da krivis kicmu pred kompom ko neki ovde....a zivot leti i leti.
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2012, 05:13 PM   #25
vasko
Senior Member

vasko's Avatar

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
"karburator za Fiću na V8-BMW-M3"

ontopic

stvarno neresiv problem

posto su visokomske samo ti treba visi napon napajanja da bi bile glasnije, pa dok ne zadime

preporucujem hibridno resenje trioda/mosfet
Old 09-07-2012, 06:00 PM   #26
Anthony
Member

Anthony's Avatar

pa problem je sto nisam jos nov?ano samostalan (student sam),tako da ono ?ta zaradim po ljeti,odvojim nesto i ulozim u opremu,srljo sam sa tim slusalicama full,nisam mislio da ce tolko tesko bit nahranit 250 ohma...dao sam 160 eura za njih,nije neko bogatstvo,ali meni je puno...i sad sta,da stojim i gledam u njih i cekam da s neba padne amp od hiljadu eura koji ce ih moci hraniti...a zelim stvarati muziku,slusalice su mi + vanjska zvucna i dobar kompjuter sve ?ta imam...meni je to poprili?ni problem...i znam da sam se sam uvalio u njega...taman sam poceo dogovarat probavanje TC-a i ti mi kazes da je to isto sranje ko i sve druge kartice haha a big bockie kaze da bi trebao bit u redu ali da ga treba ic poslusat...neznam sta da uopce konkretno odgovorim....btw. nisam elektrotehnicar nit znam jednog koji bi mi mogao slozit homemade pojacalo.....
Anthony is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2012, 06:09 PM   #27
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by vasko View Post

ontopic

stvarno neresiv problem

posto su visokomske samo ti treba visi napon napajanja da bi bile glasnije, pa dok ne zadime

preporucujem hibridno resenje trioda/mosfet
Covek mi uopste ne izgleda kao da bi pravio pretpojacalo za visokoomske slusalice, ali ako neko mozda zeli tako sebi da pomogne, onda mu preporucujem da na Google stavi kljucnu rec "gainclone" a snazniji cip (LM3886) moze da se kupi i u Kelco (Radio Klub)

To je, inace, ugradjeno u Crane Song Avocet na mestu pojacavaca za slusalice...

Pri tom ne treba preterivati sa napajanjem, te se postojeca napajanja trebaju preracunati na 10-15W maksimalno (transformator i manji elektroliti)... hladnjak moze biti neki mali... skoro da i ne treba.

Sto se tice pojacavaca za slusalice sa visokim naponom napajanja, ja realno ne znam da postoji ista jednostavnije od "sklepanog" gainclone... ni stampana ploca ne treba... radi i kao "zicana forma".

Last edited by boggy; 09-07-2012 at 06:28 PM.
Old 09-07-2012, 06:11 PM   #28
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
......btw. nisam elektrotehnicar nit znam jednog koji bi mi mogao slozit homemade pojacalo.....
Pribavi svu potrebnu dokumentaciju i odi u TV servis ili sta slicno, pa pitaj koliko bi kostalo da ti to sastave i provere da li radi... pitanje nista ne kosta.

Old 10-07-2012, 01:21 AM   #29
Anthony
Member

Anthony's Avatar

evo vec 6 dana imam slu?alice,i sad sta mogu rec...mogu rec da su postale glasnije malo :O cito sam dosta o razra?ivanju doti?nih a i o navikavanju na njih...za sve treba vremena...mozda sam samo lud i o?ajan pa se hvatam za slamku...ali sound i dalje nije ?ist,high end je poprili?no iritantan u nekim pjesmama,a vjerovatno nije do pjesama...sound kao da stoji metar ispred mene,kao da se boji doci do u?iju i poslozit se oko mene...boooo....
Anthony is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2012, 10:48 AM   #30
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
evo vec 6 dana imam slu?alice,i sad sta mogu rec...mogu rec da su postale glasnije malo :O cito sam dosta o razra?ivanju doti?nih a i o navikavanju na njih...za sve treba vremena...mozda sam samo lud i o?ajan pa se hvatam za slamku...ali sound i dalje nije ?ist,high end je poprili?no iritantan u nekim pjesmama,a vjerovatno nije do pjesama...sound kao da stoji metar ispred mene,kao da se boji doci do u?iju i poslozit se oko mene...boooo....
Pusti ih da rade petnaestak ili dvadeset dana, neprekidno... pa proveri...

Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules