Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Gitarska Produkcija

Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-10-2010, 01:26 PM   #21
korenjak
Pro Member

korenjak's Avatar

Default Re: Vox AC -- ?

@artur kako hoces ja se ne bi zaletao

jedino ako imas kesha na pretek pa ti sve jedno.....

meni se nije dopao.....doduse sa mojom gitarom.....ali ta ista gitara na twinu radi sjajno...

ako ces za snimanje....ac4 tv je jako zanimljiv

ima i u head varijanti

korenjak is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2010, 01:32 PM   #22
korenjak
Pro Member

korenjak's Avatar

@vasa

U pravu si....koliko god da se novi voxovi razlikuju od starih...de fakto jesu razliciti od marshala i fender..

A tome doprinose EL84 lampe koje samo vox stavlja)mada ih ima i u sitnim marsalcicima) i koje buduci da su male daju poseban smek kad su na panju...

pozz
Old 18-10-2010, 05:07 PM   #23
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Da, da Kiza. Svirao je u to vreme u onoj verziji ?kripca u kojoj je samo Vule (klavijaturista i kompozitor) bio iz originalne postave.

Ma, nemam pojma, ni?ta tu meni nije bilo "lep?e" nego me je manje bolelo. Samo sam ga do?ivljavao kao jedno jako glasno i beskarakterno pojačalo, pa mi se taj kompresor činio kao neka simulacija karaktera. Stvar ukusa i znanja. A u to vreme (ranih osamdesetih) ba? i nisam znao bogzna?ta.

Pozdrav,

Vasa
E, jeste, tad je bila aktuelna ona pesma "Vreme je za nas, vreme je za novo vreme..." koju nije pevao Delča već neki sa dugom kosom.

LAB L7 je inače proizveden u kooperaciji Gibson/Moog i mislim da je ipak odlično pojačalo. Sa ugrađenim tropojasnim ekvilajzerom mogu se dobiti odlične varijacije (naravno i pokvariti ?to?ta). Retko sam ga viđao, znam da ga je B.B. King koristio decenijama, a kod nas sam ga video samo u jednoj TV emisiji gde su gostovali domaći rokeri iz ?ezdesetih (mislim da je to poslednji snimak Zorana Mi?čevića); tu su svirani vrhunski instrumenti, neki SONOR bubanj sa pozlaćenim hardverom, Fender "The Strat", itd, i LAB L7 u prvom planu.
Old 19-10-2010, 03:27 PM   #24
sira
Senior Member

sira's Avatar

AC-4 je predivno pojačalo, ali ono je single ended, i radi u A klasi, u kojoj AC30 i AC15 nisu (koliko god ljudi mislili da jesu)
Novi AC15 je rađen novom tehnologijom, na štampanoj pločici,i vjerovatno će nakon nekog vremena maltretiranja nešto tu otići, ali opet mislim da mu se više isplati uzeti ga nego uzimati nove najskuplje serije koje se rade na turret boardu handwired načinom.

Slažem se da su voxovi posebna priča upravo zbog EL84 lampi, ali meni je AC15 i 30 najdraži još ako je u preampu i EF86. (Takvo sam sebi izradio)
sira is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2010, 05:12 PM   #25
korenjak
Pro Member

korenjak's Avatar

Ja upravo izradjujem sebi AC4 sa EF86 u preampu.....i sa ez80 ispravljacicom.....
Old 19-10-2010, 05:24 PM   #26
sira
Senior Member

sira's Avatar

Obavezno slike cijelog projekta i filmiće kad završiš okaći na forum.

Prijatelj je na otpadu pronašao neko staro pojačalo koje bi ja jednog dana volio preraditi u JMP ili JTM 50-ku

Last edited by sira; 19-10-2010 at 05:27 PM.
sira is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2010, 01:34 PM   #27
Reinhardt
Pro Member

Reinhardt's Avatar

Quote:
Originally Posted by sira View Post
Obavezno slike cijelog projekta i filmiće kad zavr?i? okaći na forum.

Prijatelj je na otpadu prona?ao neko staro pojačalo koje bi ja jednog dana volio preraditi u JMP ili JTM 50-ku

Old 02-11-2010, 03:09 PM   #28
igormink
Member

Ja sam isto malo probao svirati na tom AC15, a svirao sam ponešto i na AC30 iz 1964. Ta dva zvuka nisu za usporedbu. Meni se zvuk novog Voxa ne sviđa, nekako mi je krut i ukočen i nije mi to to. Neki dan sam igrom slučaja nabavio Vox Conqueror iz 1967. To je tranzistorac koji mi zvuči "toplije" od puno lampaških pojačala, a ovaj novi AC15 može se sakriti kraj njega. Probaj možda to pojačalo negdje izvidjeti, nisu lampe, ali radi posao, a ima toplinu koju tražiš. Kad smo ga upalili u studiju, nismo mogli vjerovati koliko masno i toplo zvuči Fender Stratocasterr na bridge pickupu. Strašno!!!!

E da, kad smo kod Revolvera - za ljubitelje Beatlesa -She Said zvuči upravo tako, a i And Your bird can sing, mala digresija

Last edited by igormink; 02-11-2010 at 03:12 PM.
igormink is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2010, 06:13 PM   #29
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by igormink View Post
Ja sam isto malo probao svirati na tom AC15, a svirao sam pone?to i na AC30 iz 1964. Ta dva zvuka nisu za usporedbu. Meni se zvuk novog Voxa ne sviđa, nekako mi je krut i ukočen i nije mi to to. Neki dan sam igrom slučaja nabavio Vox Conqueror iz 1967. To je tranzistorac koji mi zvuči "toplije" od puno lampa?kih pojačala, a ovaj novi AC15 mo?e se sakriti kraj njega. Probaj mo?da to pojačalo negdje izvidjeti, nisu lampe, ali radi posao, a ima toplinu koju tra?i?. Kad smo ga upalili u studiju, nismo mogli vjerovati koliko masno i toplo zvuči Fender Stratocasterr na bridge pickupu. Stra?no!!!!

E da, kad smo kod Revolvera - za ljubitelje Beatlesa -She Said zvuči upravo tako, a i And Your bird can sing, mala digresija
Zvuk gitare na Revolveru je savr?en - ima neverovatnu o?trinu. Tu se vidi koliko tranzistorska pojačala mogu dobro da urade posao. Inače, kada sam prvi put probao Roland Jazz Chorus 120 bilo je to pravo otkrovenje. Svira? i u?iva?.
Old 17-11-2010, 06:21 PM   #30
igormink
Member

Ja se te?ko mogu odlu?iti ?to mi je kod njih najbolje, ali ako moram, onda je to potez Rubber Soul/Revolver. Apsolutno savr?ena faza.

Kad smo kod Rolanda, pada mi napamet Rick 360/12 i Roger McGuinn, jo? jedan mljac zvuk
igormink is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules