|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
VIP Member
|
![]()
Reklame = od 500 - 1500 E (30 sec) kod nas, od 200$-5000$ USA
Licenca za kori?tenje u filmovima = od 200$ do 1500$ po pjesmi (zadrzavam sva prava) Skladanje filmske glazbe, orkestracija = kratkometra?ni (10-15min.)= od 3000$ do 7000$ (kod nas i vani) Dugometra?ni, niskobuđetni, ali glume zvijezde (pa pristanes radi creditsa) po minuti = 100$-500$ plus royalties (USA) Kazali?te = od đeparca od 500E do 4000 E. Aran?man (ja inače ne radim glazbu za druge, ali sad imam zanimljivu ponudu i nije prelo?e, pa ću raditi) 1500 E, ali bit će puno posla oko toga. ___________ Radila sam i za manje, a sad radije odmaram nego prihvaćam bilo ?to. CV mi je dovoljno naboostan, sad je poanta zaraditi radeći na vrijednim projektima. Namjerno spominjem OD-DO cifre, jer sam radila i za jednu i za drugu i jo? uvijek pristajem (na ovo OD), ako se radi o projektu u kojemu mi je čast sudjelovati, a u vrijeme ponude nemam ne?to bolje plaćeno (ili ni?ta uopće). ___________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Senior Member
|
![]()
500-1500 eura 30 sec reklama, to je Video reklama pretpostavljam??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Hmm,mislis da bi pristali na to ?Pitam te jer verujem da malo bolje poznajes njih od mene.. Aj sad cu da im sibnem pm ,nadam se da me nece iskulirati ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Kad nisi neko ime,nemas veze (mislim na to da se ne druzis sa glavonjama i facama ),radis sa underground muzicarima,jednostavno iskuliraju te i odu kod drugog a ti ispu*is za pesmu.Em ne stices kredite,em ne radis nista tj stoji ti oprema koju si krvnicki zaradio,em ne upoznajes nove ljude iz tog sveta i tako prosto stagniras i tripujes da si Guetta,Dr Dre,Armin van Buuren itd i da ljudi ne vide koliki ti talenat imas ![]() ![]() ![]() Moja je filozofija krenuti sa manjom cenom tj prvo se procuti da radis dobre stvari a tek onda da naplacujes koliko stvarno vredis ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Senior Member
|
![]() ![]()
![]() |
#26 |
Moderator
|
![]()
E vidis, i ja povremeno uradim reklame za radio , kad mi traze... Cena je stvar dogovora,to vec zavisi sta se radi... jbmlg... Set dzinglova moze da ide i do 1500e... To recimo ovako zvuci... to je neki staaaari...jutarnji...
![]()
![]() |
#27 |
Pro Member
|
![]()
Ode u Nisu odes na radio stanicu platis hiljadu i po dinara da ti se reklama vrti nedelju dana, oni ti za te pare i naprave reklamu i vrte je...I tako unistise ljudima posao...A niko ne trazi autorsku muziku i to mu je to
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Moderator
|
![]() Quote:
E onda ce i da bude cenjen onaj koji proizvodi reklame...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 22-12-2009 at 12:24 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Pro Member
|
![]()
Bockie live snimci koje si slao na forum realno vrede bar duplo vise,ali kontam da ti to ne mozes da naplatis.Preki neki dan sam cuo demo lokalnog benda koji je sniman u NS-u za oko 300 evra zvuci sasvim dobro,neverovatno je koji kvalitet se danas dobija za malo para.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Sennheiser MD 441 - cena? | akordeonista | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 41 | 01-04-2011 08:51 AM |
Tc finalizer plus-Tc finalizer 96 kolika je razlika | pandrea | DSP forum | 0 | 23-04-2009 01:14 AM |
akg c414 cena? | serbianzoro | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 26-03-2009 11:46 PM |
em-u 1280m - cena u yu ?????? | pinga | Computer Hardware | 6 | 12-12-2004 07:17 AM |
.= Cena pesme? =. | ProkDu | Razno | 8 | 30-10-2004 07:33 PM |