Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-12-2009, 07:28 PM   #21
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Default Re: Kolika je cena za vas ulozen trud ??!!

Reklame = od 500 - 1500 E (30 sec) kod nas, od 200$-5000$ USA

Licenca za kori?tenje u filmovima = od 200$ do 1500$ po pjesmi (zadrzavam sva prava)

Skladanje filmske glazbe, orkestracija = kratkometra?ni (10-15min.)= od 3000$ do 7000$ (kod nas i vani)
Dugometra?ni, niskobuđetni, ali glume zvijezde (pa pristanes radi creditsa) po minuti = 100$-500$ plus royalties (USA)

Kazali?te = od đeparca od 500E do 4000 E.

Aran?man (ja inače ne radim glazbu za druge, ali sad imam zanimljivu ponudu i nije prelo?e, pa ću raditi) 1500 E, ali bit će puno posla oko toga.

Radila sam i za manje, a sad radije odmaram nego prihvaćam bilo ?to. CV mi je dovoljno naboostan, sad je poanta zaraditi radeći na vrijednim projektima.

Namjerno spominjem OD-DO cifre, jer sam radila i za jednu i za drugu i jo? uvijek pristajem (na ovo OD), ako se radi o projektu u kojemu mi je čast sudjelovati, a u vrijeme ponude nemam ne?to bolje plaćeno (ili ni?ta uopće).

Old 21-12-2009, 07:37 PM   #22
sira
Senior Member

sira's Avatar

500-1500 eura 30 sec reklama, to je Video reklama pretpostavljam??
sira is offline   Reply With Quote
Old 21-12-2009, 08:04 PM   #23
ugljesa
Senior Member

ugljesa's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
ova druga "volim me"...SUPER RIFF ! Moj savet - ja bi se javio Perunu i Nebojsi, podelio sa njima neki kompozitorski deo (za ovo) a pustio njih da zavrse pesmu (tekst / aranzman / produkcija..) Oni bi mogli ovo negde da udome...a tebi bi, recimo 30% nekog autorskog bilo OK za pocetak + imas kredit da si nesto radio...

pozz
Cenim tvoje misljenje ! Thnx
Hmm,mislis da bi pristali na to ?Pitam te jer verujem da malo bolje poznajes njih od mene..
Aj sad cu da im sibnem pm ,nadam se da me nece iskulirati
ugljesa is offline   Reply With Quote
Old 21-12-2009, 08:50 PM   #24
ugljesa
Senior Member

ugljesa's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Kad se jednom uradi nesto za jeftine pare - nema sanse da se to isto posle naplati skuplje ! nikada!
Pa ne mogu da se slozim sa tim.Lako je tebi da kazes kad vec imas ime i osnova za to sto pricas.Kako ja da objasnim reperima i ostalima da ne mogu da ocekuju hit u stilu Timbaland/a za 30-50 evra ??

Kad nisi neko ime,nemas veze (mislim na to da se ne druzis sa glavonjama i facama ),radis sa underground muzicarima,jednostavno iskuliraju te i odu kod drugog a ti ispu*is za pesmu.Em ne stices kredite,em ne radis nista tj stoji ti oprema koju si krvnicki zaradio,em ne upoznajes nove ljude iz tog sveta i tako prosto stagniras i tripujes da si Guetta,Dr Dre,Armin van Buuren itd i da ljudi ne vide koliki ti talenat imas hehe

Moja je filozofija krenuti sa manjom cenom tj prvo se procuti da radis dobre stvari a tek onda da naplacujes koliko stvarno vredis
ugljesa is offline   Reply With Quote
Old 21-12-2009, 09:26 PM   #25
vasko
Senior Member

vasko's Avatar

Old 22-12-2009, 10:49 AM   #26
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

E vidis, i ja povremeno uradim reklame za radio , kad mi traze... Cena je stvar dogovora,to vec zavisi sta se radi... jbmlg... Set dzinglova moze da ide i do 1500e... To recimo ovako zvuci... to je neki staaaari...jutarnji...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 22-12-2009, 11:09 AM   #27
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Ode u Nisu odes na radio stanicu platis hiljadu i po dinara da ti se reklama vrti nedelju dana, oni ti za te pare i naprave reklamu i vrte je...I tako unistise ljudima posao...A niko ne trazi autorsku muziku i to mu je to
Jan is offline   Reply With Quote
Old 22-12-2009, 12:09 PM   #28
sira
Senior Member

sira's Avatar

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
E vidis, i ja povremeno uradim reklame za radio , kad mi traze... Cena je stvar dogovora,to vec zavisi sta se radi... jbmlg... Set dzinglova moze da ide i do 1500e... To recimo ovako zvuci... to je neki staaaari...jutarnji...
Jebi ga ja ih radim za stalnu mjesečnu plaću
sira is offline   Reply With Quote
Old 22-12-2009, 12:20 PM   #29
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Ode u Nisu odes na radio stanicu platis hiljadu i po dinara da ti se reklama vrti nedelju dana, oni ti za te pare i naprave reklamu i vrte je...I tako unistise ljudima posao...A niko ne trazi autorsku muziku i to mu je to
Pa nisu radiji krivi za to, to je problem marketing-nepismenih "menzdzera" koji su spremni da tako nesto uopste plate,nije bitno kako,samo da ovi istrtljaju, i kao ja se jeftino reklamiram... Nije jos doslo vreme konkurentnosti i toga da ne moze vise neki polu-pismeni Milisav da se o tome pita, ali evo kako nas cede, i kako dublje zapadamo u bedu,morace i o tome da se misli, pogotovo kad udjemo u EU i budemo ekonomski devastirani... ...sad sam ja malo odlutao, ali to je poenta. Sa druge strane pogasice se i radio stanice kad im zabrane rad (shatro "uvedu red") i oni koji ostanu,nece moci, da bi zadrzali slusanost, da vrte ceo dan 10 pesama i 3000 procitanih pita od govana reklamica i ostalog,vec ce vise da kosta, a onda ce onaj Milisav da shvati da mora da plati i tako dan za danom, pred kockastim ekranom...

E onda ce i da bude cenjen onaj koji proizvodi reklame...

Last edited by Bockie; 22-12-2009 at 12:24 PM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Old 22-12-2009, 01:24 PM   #30
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Bockie live snimci koje si slao na forum realno vrede bar duplo vise,ali kontam da ti to ne mozes da naplatis.Preki neki dan sam cuo demo lokalnog benda koji je sniman u NS-u za oko 300 evra zvuci sasvim dobro,neverovatno je koji kvalitet se danas dobija za malo para.
disco violence is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules