Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-08-2009, 07:11 PM   #21
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Opet Black Eye Peas !!!

Quote:
Originally Posted by Everlast View Post
Meni jedino sta smeta u svemu ovome je da je neko proglasio kao veliku mudrost shvatanje da ono sto se najbolje prodaje i sto ima veliku masu porosaca iza sebe je i najbolje. To je stvarno velika mudrost.

Sve ostalo se diskredituje i sve ostalo je u stvari "luzerski"

Znaci, po toj logici, treba da mislim da takav rezon moze da se prenese i u ostale sfere - najbolji su filmovi od onih koji najvise zaradjuju, koji su dobili sve moguce nagrade itd. Ostalo je bezvredno

To je logika po kojoj se diskvalifikuje gomila stvari - ono sto uspe da se proda u veliki broj primeraka, sto je novo i drugacije je napredno i bolje

Everlaste, zivota ti....podvuci mi samo u mom postu GDE SAM PROGLASIO da je ono sto se prodaje najbolje ??? Gde sam to tacno tako rekao??

I gde sam "diskreditovao" sve drugo....mnogo brate banalizujete stvari!
Ne citate pazljivo i polako postove, nego udari krv u glavu

Svi nesto planu kad se neko osvrne na neku top listu,,,hmm? zasto?
Vrlo interesantna pojava...
Imam i ja muzike koja nije otisla u milionskom tirazu a opet mi radi, volim da cujem ponekad...sasvim normalna pojava..

A gde ce biti BEP za 10 godina - ja mogu da se kladim da ce Will I Am SIGURNO biti "around". Tip je izuzetno pamentan, ima super ideje i zna sta radi...za onu dvojicu ne znam..oni su samo pajaci...a Fergie vec ima super solo album iza sebe, bice jos jedan sigurno, a posto se koro udala, sigurno ce da se smiri...ali Will I Am (ponavljam) taj ce biti jos tu za 10 godina. 100%

A sto se tice "sobnih producenata"..momci - radite ko sta hoce, ionako to ostaje samo medju zidovima vaseg sobnog studija...nemam uopste problem sa tim...
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2009, 07:17 PM   #22
yoloko
Member

treba uzeti i u obzir cinjenicu da se u USA na radio-stanicama po ceo dan na ripit vrti od 5 do 10 pesama najvise.
tako da mozete misliti koje je to ispiranje mozga kada tokom dana neku stvar cujes min 20ak puta hteo ne hteo.
toliko o slobodnom izboru.
yoloko is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2009, 07:19 PM   #23
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bitch View Post
da, Keba je mega-plagijat Raghava, ja sam se smejao od srca kad sam to cuo prvi put, jer imam DaBear-ov remix na laptopu. Ali kompletna domaca turboscena krade od komshiluka, i to opushtares.

....mada chudno mi za BEP. Prvi radovi su mi udarali do jaja, sve vise se pretvaraju u... ne znam.. nesto... sto mi nikako ne udara, a chartovi rastu. Neko je tu lud mada kontam da je klincima do jaja, sumnjam da neko over-20y otpada na ove nove stvari....

pozZ
to ti kazem.. ja imam utisak da sad kad bi branko kockica izdao album da bi zgrnuo velike pare.. s tim shto mora par "seksi" pesama da uradi.. chisto za one starije od 16 godina

btw http://www.youtube.com/watch?v=yUQm7wQBr_A sad tek vidim koliko mi fale one violine itd.. ovo mi je sad skroz bzvz

edit:
@dabear: ja iskreno ne mogu da razumem nikoga ko moze da sedne kuci i poslusha album od beyonce/fergie/seke aleksic.. odslusha. ugasi plejer. sedne. pogleda u odsutno daljinu i kaze naglas: "dobar album, jebo te.."

ajde da je norah johnes, chaka khan ili neshto slichno.. bilo shta da ima muzike u tome.. pa bih i skapirao

Last edited by HeatMan; 11-08-2009 at 07:29 PM.
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2009, 07:27 PM   #24
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Evo vam jedan hit! Cisto da imate cime da se zabavite.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2009, 07:30 PM   #25
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by yoloko View Post
treba uzeti i u obzir cinjenicu da se u USA na radio-stanicama po ceo dan na ripit vrti od 5 do 10 pesama najvise.
tako da mozete misliti koje je to ispiranje mozga kada tokom dana neku stvar cujes min 20ak puta hteo ne hteo.
toliko o slobodnom izboru.

sto volim kad se neko nalupa - pa ostane ziv !!!

Postoje playliste, ali su vise od 5 pesama!! U engleskoj A liste je izmedju 20 i 40 pesama. A lista se vrti preko ujutro (ko vozi da slusa u kolima), preko dana (svi moleri, domacice i klinci koji su pobegli is skole) i popodne (kad se svi kolima vracaju kuci sa posla) E, vec posle 6 popodne je druga prica, prosiruje se lista, a uvece od 8 pa na dalje ima svega, pa ko sta voli!
Slicna stavr je i u Americi i svigde po svetu...

A zaboravio si da i ovde i u Americi ima vise od jedne stanice, pa SVAKO moze da slusa sta hoce...ako ti se ne svidja, promenis tanicu...bar te muziku sa radija NIKO nemoze naterati da slusas,,,
imas i web radio ..IZBORA KOLIKO HOCES !!!!!....

..tako da tvoj komentar nema veze sa mozgom...!!

@ HeatMan - preslusao one tvoje linkove..sve je to cool, ok, rhodes, cool akordi.ali meni dosadno. sta cu, kad sam takav.....(sav cupav i dlakav!!)

PS Fergie - nije dobar album NEGO ODLICHAN !!!!!
Old 11-08-2009, 07:32 PM   #26
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

@ DaBear

Da ne bi bilo zabune - ja tebe cenim covece Moji postovi ne idu u pravcu olakog "provociranja", ali...

Gledam tvoje komente na radove u "promocije radova" sekciji

uglavnom si pregrub u smislu - ne kapirate, ne znate, to je loshe, ne prodaje se, nema nista od toga..i nista konkretnije od toga

Ja verujem da poznajes muzicku scenu i nacin funkcionisanja iste bolje od bilo kog ovde kod nas, mada, nametanje autoriteta kroz kritike i "nemate vi pojma" ne vodi nicemu

pa i ovde su ljudi naslusani kojekakve muzike, imaju neki razvijen smisao za prepoznavanje sta je ok sta ne...nas prob je sto smo mi jako udaljeni od industrije kakvu ti poznajes..mislim da je to i prednost, jer nema velikog profita, pa su ljudi "blizi" muzici...mada, cini se da je to i prob u isto vreme

Prob je i u tome da se stice utisak da rezonujes da muzika u formi neke "umetnosti" nema nikakvog smisla, vec da instant hitici koji se prodaju klincima i udovoljavaju tom nivou muzickog uskusa je jedino sto ima smisla (bar ja to tako vidim iz tvojih postova)

Ono sto sam razmilsljao da predlozim tebi je da neke stvari konkretnije objasnis, pa makar to znaci ponovo gostovanje u Q&A na Rumskom jer mislim da imas sta da kazes

Konstruktivnost tipa kritike koju dajes bas i ne "radi" tj. cini mi se da nije od neke pomoci - nista konkretno

Ne znam da li imas vremena, ali bilo bi interesantno da na nekim konkretnim primerima objasnis ljudima kako se radi ono u cemu si ti najbolji

Sve ono sto si nabrajao u poslednjem "mixing thread-u", ali konkretnije

Sto se tice samog muz biznisa i industrije i muzickog ukusa, tu je odavno poznato da nema sta da se raspravlja

pozdravljam te i ne zameri na otovrenosti
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2009, 07:33 PM   #27
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by LACKY View Post
Evo vam jedan hit! Cisto da imate cime da se zabavite.

Now we are talking !!! To je mjuza!!!
(Najjaci mi je CD SHOP iza njih!!!! vrh...)
Old 11-08-2009, 07:34 PM   #28
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

A pa'i sad, koji hit!

A ovaj!

Last edited by LACKY; 11-08-2009 at 07:44 PM.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2009, 07:36 PM   #29
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
PS Fergie - nije dobar album NEGO ODLICHAN !!!!!
e sad cu bash da ga skinem
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2009, 07:46 PM   #30
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Everlast View Post
@ DaBear

Da ne bi bilo zabune - ja tebe cenim covece Moji postovi ne idu u pravcu olakog "provociranja", ali...

Gledam tvoje komente na radove u "promocije radova" sekciji

uglavnom si pregrub u smislu - ne kapirate, ne znate, to je loshe, ne prodaje se, nema nista od toga..i nista konkretnije od toga

Ja verujem da poznajes muzicku scenu i nacin funkcionisanja iste bolje od bilo kog ovde kod nas, mada, nametanje autoriteta kroz kritike i "nemate vi pojma" ne vodi nicemu

pa i ovde su ljudi naslusani kojekakve muzike, imaju neki razvijen smisao za prepoznavanje sta je ok sta ne...nas prob je sto smo mi jako udaljeni od industrije kakvu ti poznajes..mislim da je to i prednost, jer nema velikog profita, pa su ljudi "blizi" muzici...mada, cini se da je to i prob u isto vreme

Prob je i u tome da se stice utisak da rezonujes da muzika u formi neke "umetnosti" nema nikakvog smisla, vec da instant hitici koji se prodaju klincima i udovoljavaju tom nivou muzickog uskusa je jedino sto ima smisla (bar ja to tako vidim iz tvojih postova)

Ono sto sam razmilsljao da predlozim tebi je da neke stvari konkretnije objasnis, pa makar to znaci ponovo gostovanje u Q&A na Rumskom jer mislim da imas sta da kazes

Konstruktivnost tipa kritike koju dajes bas i ne "radi" tj. cini mi se da nije od neke pomoci - nista konkretno

Ne znam da li imas vremena, ali bilo bi interesantno da na nekim konkretnim primerima objasnis ljudima kako se radi ono u cemu si ti najbolji

Sve ono sto si nabrajao u poslednjem "mixing thread-u", ali konkretnije

Sto se tice samog muz biznisa i industrije i muzickog ukusa, tu je odavno poznato da nema sta da se raspravlja

pozdravljam te i ne zameri na otovrenosti
nema zameranja...free speach !!

jbga...kako da das nekome "konkretan" savet?
Da promeni akorde iz c dura u G dur?
Da promeni kompresor na (lose ) odsviranom basu..?
Da ubije pevaca?

Pa meni niko nije davao savete kad sam poceo i kad sam dosao ovde....kupim plocu / CD, stavim sluske, slusam, analiziram....izbor zvukova, aranzman, ko sta svira, koji instrument sta svira i kad...zasto je to ovako i onako..koji reverb itd..sve se to cuje.
I tako vremenom pokapiras kako sve to radi zajedno i u tom nekom analiziranju / inspirisanju / kopiranju dodas nesto svoje i polako razvijes svoj stil...

Mozda bi i vise uradio da sam znao da sviram (Slowstar me molio da mi pokaze note svojevremeno,a li ja nisam hteo !!)
A mozda i ne bi...znam ljude koji mega sviraju - ali ideje niks! Nula!! Mnogo su optereceni "pravilima"...

Svaka pesma je kao knjiga - sve moze da se procita (ako znas da citas)!
neko procita i pravu knjigu pa nema pojma o cemu se radi...u pesmi se cita izmedju redova...

100 puta sam spomenuo susrete sa ovdasnjim A&R likovima koji bukvano slusaju tvoj rad prvih 45sekundi do minut!! Ako sve nije na mestu - ostav!!
Na popravni...ako sledeci put "padnes" - nikad nece da te zove vise...

Dok sam malo aktivnije radio muziku, nije bilo pravila..samo "osetis: kad nesto valja, kad je miks/produkcija/aranzman gotov. Problem je sto 99% ljudi to NEMOZE da oseti.
To se ne da nauciti...

bas sam se raspisao (inace kopiram neke libraries 6 x po 1 TB !!! pa sedim i dosadjujem se....)
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules