|
Ogi Radivojević Producent, aran?er, dirigent,orkestrator, pevač perkusionista, umetnički direktor, jedan od glavnih članova Bregovićeve live-act ekipe, internacionalni saradnik većine dobro poznatih umjetnika (Iggy Pop, Ofra Haza, Jorgos Dalaras, Cezaria Evora (Capo Verde) itd...), ali i samostalni stvaraoc (Hajde Cico sa Albuma "U tebi kad me ima" jedan od najpoznatijih hitova) razgovara sa vama na temu muzicke produkcije... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
VIP Member
|
![]()
Sasa, sto se tiče varijacija na temu....
Ja doista ne znam ni za jednog vrhunskog (dana?njeg, filmskog) kompozitora koji ne plagira samog sebe na svakom koraku. James Horner, John Williams npr.... prepoznatljivost i kopiranje samih sebe.... vrlo čest slučaj, čak unatoč njihovoj veličini i (meni jo? daleko) nedohvatljivom znanju. Čim počne neki film, znam tko je za njega skladao. Sad, gdje je granica između prepoznatljivosti i pretjeranog kopiranja, ne znam. Ja sama sebi nikad ne dozvoljavam da mi i 4 tona zazvuče nalik nečemu meni poznatom, no ako su ta 4 tona kopija nekih drugih mojih kompozicija, onda smatram da je to ok, tako da isto vrijedi i za druge. Dokle god te ne moze nitko drugi tuziti osim samog sebe, dobro je. ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Banned
|
![]()
Za mene je Brega uvijek bio legenda i na neki nacin uzor. Uvijek su me nervirale te "price" koje kruze o njemu. Neka svi ti koji pricaju sami nesto "ukradu" kao sto je Brega "ukrao" i neka postanu ono sto je on postao. Iako pripadam mladjoj generaciji koja nije mogla licno da posvjedoci to doba kad je Brega zabilstao sa Dugmetom, divim se aranzmanima i kompozicijama koje je radio sa njima, nije da mi se ne dopada ovo sto u poslednje vrijeme radi , al me ne fascinira u tolikoj mjeri kao tadasnje kompozicije. Glupo je suditi o privatnom zivotu ili bolje, karakteru nekoga koga nisi nikad ni vidio, a kamo li da ga poznajes, tako da se ja sjetim onog stiha " pamtite me po pjesmama mojim" pa kakav god da je taj Bregović kao ličnost (a komentari o njegovoj ličnosti se mogu čitu na sve strane, zato to i pominjem) mene to ne zanima, niti ima potrebe bilo koga da zanima. Brega je uradio šta je uradio i to je fakat, svidjalo se to nekima ili ne!
Samim tim, gajim i veliko poštovanje prema Ogiju Radivojeviću kao covjeku koji je sradjivao sa muzicarem kalibra Gorana Bregovica... Ja sam jedna anonimna individua i uopste nije vazno sta ja mislim, ali prosto sam morao....pa ako treba na opet na sud---na sud! edit Ogi, zanima me ako bi mogao da mi kazes, da li je istinita ta prica da Brega uopste nije neki dobar svirač gitare , tj. da je totalno prosječan što se toga tiče i da očajno pjeva...? jer ako je tako, onda ću ga još više voljeti, jer sam i ja prosječni svirač gitare koji očajno pjeva ![]() ![]() postovanje poz Last edited by balthazaar; 06-09-2007 at 01:54 PM. |
![]() |
![]() |
#23 | |
Member
|
![]()
psi laju.... a karavani prolaze ! (nikom nista licno)
Quote:
ovo nije moje misljenje, ovo je cinjenica pitaj prosjecnog francuza, talijana, spanca za Mokranjca ... ![]() sasa.ivkovic da li bi mu producirao materijal kad bi te zvao?
![]() |
#24 |
Member
|
![]()
ogi zasto je prestala saradnja, odnosno zasto ne sviras vise u orkestru s njim?
ko je momak koji te je zamijenio?
#25 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Stvarno mi je pun onih sto samo mlate praznu slamu i pljuju po svemu,a sami nisu nista u zivotu uradili vredno barem pomena...Dok neko tako utopisticki traga za IDEALNOM,ORIGINALNOM,BAS ONAKO SNIMLJENOM PESMOM...umalo da zaboravim,SA REVERBOM KOJI JE BAS LEGAO
![]() To me podseca na onu:"Kako se zove gitarista koji zna samo dva akorda???---Muzicki kriticar!" ![]() Btw.Ni ja nisam narocito fasciniran onim sto covek radi,ali mu se u isto vreme i divim i mislim da bi svako normalan trebao... |
![]() |
![]() |
#26 |
Member
|
![]()
"sta bi dao da si na mom mjestu, da te mrze a da ti se dive"
#27 |
Member
|
![]()
Mislim da se Bregovic i Mokranjac ne bave istom vrstom muzike.
Ipak je Mokranjac malo vise uradio za nas nego Brega....ali dobro sad.. A da,sve sto sam slusao i pevao od Mokranjca je 889966575464 puta snaznije i muzicki originalnije od gosn Brege... Licno milslim da je brega odlican aranzer i kompilator,snalazljiv covek koji zna kad treba da da narodu sta mu treba...bravo za njega.... |
![]() |
![]() |
#28 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
da vas podsetim samo, gost je OGI i treba da prica o sebi i svojim iskustvima a ne o Bregi !! |
|
![]() |
![]() |
#29 |
Banned
|
![]()
Necija muzika ti se ili svidja ili ne svidja i svaki covek na planeti ima pravo na taj izbor bio on ratar ili poznati producent .Bregoviceva muzika se ne bavi temama zbog kojih bi bilo ko trebao da komentarishe njega kao osobu .Biti opterecen s nekim tj. diviti mu se ili ga mrzeti je mnogo bolesno .
|
![]() |
![]() |
#30 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |