Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-06-2007, 12:23 PM   #21
Max
Pro Member

Default Re: Audio mixdown

Quote:
Originally Posted by shigumicu View Post
Ako ti je na kanal koji hoces da eksportujes insertovano dosta efekata vst-a, onda treba raditi real-time, jer moze doci do greske usled brzog eksporta i totalno promeniti zvuk. Ustvari real-time eksport je pozeljan i ako imas samo jedan insertovan efekat.

Ovo jednostavno nije istina ....... cak kada exportujes mix sa dosta efekata ...... napr na pesmi od 3 min , export moze da traje do 6 min , jer komp ne mora da zuri da exportuje u real time u ......

Ja nisam primetio razliku uzmedju obicnog i real time exporta ..... bar ne na Nuendu 3 ....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2007, 12:44 PM   #22
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max View Post
Ovo jednostavno nije istina ....... cak kada exportujes mix sa dosta efekata ...... napr na pesmi od 3 min , export moze da traje do 6 min , jer komp ne mora da zuri da exportuje u real time u ......

Ja nisam primetio razliku uzmedju obicnog i real time exporta ..... bar ne na Nuendu 3 ....

Pozdrav
meni se kolega koji se bavi elektronskom muzikom zalio na opasne probleme prilikom exporta - automatizacije filtera npr.. ne rade kako treba, tojest rezultat ne bude isti kao i prilikom slusanja.. pokazivao mi je, desi se da stucne, pa recimo u prvom arpedju se filter ne otvori na vreme, a vec u sledecem paternu uspe.. jedino se ne secam dal je ovo bilo reseno realtime exportom..
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2007, 01:12 PM   #23
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
meni se kolega koji se bavi elektronskom muzikom zalio na opasne probleme prilikom exporta - automatizacije filtera npr.. ne rade kako treba, tojest rezultat ne bude isti kao i prilikom slusanja.. pokazivao mi je, desi se da stucne, pa recimo u prvom arpedju se filter ne otvori na vreme, a vec u sledecem paternu uspe.. jedino se ne secam dal je ovo bilo reseno realtime exportom..
Tu si u pravu ...... neki plagovi jednostavno nece da funkcionisu ako se ne exportuje real time , ali je to do plagova a takodje i zbog samog nacina snimanja preko real time exporta .... s' druge strane , ako imas neki puc ili smetnje zbog preopterecenosti procesora , to ce se pri real time exportu cuti ..... a normalnim exportom nece , jer ce komp da uzme vremena koliko mu treba da sve to sracuna .....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2007, 01:22 PM   #24
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Quote:
Tu si u pravu ...... neki plagovi jednostavno nece da funkcionisu ako se ne exportuje real time , ali je to do plagova a takodje i zbog samog nacina snimanja preko real time exporta .... s' druge strane , ako imas neki puc ili smetnje zbog preopterecenosti procesora , to ce se pri real time exportu cuti ..... a normalnim exportom nece , jer ce komp da uzme vremena koliko mu treba da sve to sracuna .....

Pozdrav
Ja sam to resio tako sto vise nista ne exportujem, nego usnimim matricu u Wavelab kao na dat. Kad god exportujem, imam fantomski osecaj da nije to taj sound.
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2007, 04:33 PM   #25
shigumicu
Senior Member

shigumicu's Avatar

Quote:

Pozdrav
Moguce je lako da si u pravu, jer ni ja nisam primetio razliku izmedju ova dva exporta u 99% slucajeva, ali... Jednom sam exportovao mono kanal na kome je bila snimljena gitara sa insertovanim Amplitube 2 i IK multimedia CSR halom. Nakon exporta gitara je imala neki blesavi hall ni nalik onom kakav je bio pre exporta, vise je licilo na deelay, (kao da je dva puta odradio hall sa kasnjenjem). Kada sam isti kanal exportovao u real time-u sve se vratilo na normalu. Mozda je i to sto kazes da je do plug in-a, ali zaista to je bio prvi i jedini put da sam cuo tako drasticnu razliku izmedju ove dve vrste exporta.
shigumicu is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2007, 06:49 PM   #26
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Nisam dobio odgovor pa evo konkretno da pitam. Pri eksportu midi trake na kojoj je na output-u Hypersonic, ne znam sta treba da radim da bi dobio mono wav kako treba. Ako u export prozoru izaberem za output Hipersonic, on je stereo pa se exportuju dva kanala u mono, a ako stavim mono bus ne dobijem nista (sto je normalno). E sad, nasao sam u setup-u Hypersonic-a opciju Audio output gde od 16 kanala prva 4 su S (stereo) i ima opcija da budu Mono x2 , medjutim i kad promenim nista se ne desava niti mi je jasno sta je najbolje da radim
Ajde valjda je neko radio nesto sa Hypersonic-om pa zna sta je najbolje uraditi da bi se dobio mono wav

Pozz
Old 08-06-2007, 02:32 AM   #27
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

zar niko:o ... nista... idem onda da napadnem zenu
Old 08-06-2007, 03:15 AM   #28
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

probao si da ga bacish na mono grupu? ne bi trebalo skroz da ti se ponishti signal.. a u svakom sluchaju na samom kraju (kada stisnesh export) mozzesh da izaberesh mono..? ne?
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2007, 12:00 PM   #29
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Kako da ga bacim na mono grupu? Ja napravim mono grupu, ali kako da posaljem midi kanal na tu grupu. Audio kanalu mogu da stavim na send mono grupu, ali toga nema kod midi kanala.
Mogu da u export prozoru stavim da bude mono ali onda je i dalje output tog midi kanala stereo i on prijavljuje da ce 2 output kanala prebaciti u mono, a nisam siguran da je u redu tako uraditi.
Old 08-06-2007, 04:26 PM   #30
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

koliko ja kontam, hypersonic je neki VST (oprosti, nisam u toku)
VST ide na svoj sopstevni kanal, koji je po defaultu stereo..
Ukoliko ti u njemu furas neku mono farbu koju zelis da sacuvas kao mono, lepo ispostuj standardnu proceduru na exoprtu i trazi mono fajl kao rezultat. Bez obzira sta ti on rekao, i upozorio te, ti ces i dalje dobiti tacnu informaciju, eventualno ces imati promenu nivoa od 3dB glasnije nego sto je to dok ti je hypersonic taj koji svira. i to je TACNO 3 dB. Ukoliko imas stereo farbu na hypersonicu, onda stvari postaju malko drugacije.. Jer, zasto bi onda trazio mono export? U tom slucaju, Nuendo ce ti prilikom exporta sabrati sam ta dva kanala u jedan, sto nije preterano tragicno sto se same boje tice, osim ukoliko je zestoko kontrafazna.. i to je manje vise sve od scenarija..
ajd sad ti lepo objasni, sta si tacno i zasto hteo?
Arthur is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules