|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
ili pak ne mozes da zamislis !!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Pro Member
|
![]()
Evo, ja ne mislim da je debljina žica toliko bitna. Tj, mislim da zavisi. Žice su samo jedna stvar u dugom nizu elemenata koji utiču na zvuk. Koji su to elementi i koja je svirka drastično utiče na to koliko žice imaju veze. Recimo kod neke ekstremnije HM svirke, debljina žica može imati na kraju mnogo više veze sa time da je nezgodno svirati složene ritam gitare na mekanim žicama jer beže i ne pružaju adekvatan otpor. Ja recimo zato pičim 9 - 46 hibrid, da bi mi basevi pružali veći otpor. Što se tiče solo-a, što je više distorzije, sve manje ima veze debljina žice, i to je jedan od razloga zašto će neki blues svirač uvek svirati u proseku deblje žice nego rock svirač. Dobar primer relativnosti cele priče su svirači koji imaju zaista masivan ton (koliko god ga neko ne voleo Yngwie je uvek imao lead ton kao kuća a stavljao je čak osmice u nekim fazama). Ton će recimo jako zavisiti od toga koliko su visoko žice, i mislim da je za lep lead mnogo bitnije da se malo žrtvuje to da su žice nisko, pa da se dignu da bi žica slobodnije oscilovala, nego da se stave deblje, a niže uz vrat. Takođe, debljina žica je besmislena ako počinje da biva problem... U normalnom štimu je sve preko 10-ke preterano i nepotrebno za recimo neku tehnološkiju svirku, a opet, sve tanje od 10-ke je besmisleno za neku udaračku rokersku svirku. Stavljanje različite debljine žice ima svoju svrhu, i to treba tako gledati a ne kao neko dokazivanje lične snage, jer ako ćemo realno, lakše bi mi bilo da sviram na 11-icama nego na 8-icama, jer osmice beže i ne mogu da ih artikulišem (ako ćemo o tome šta je teško a šta nije)
Quote:
"Ni pro?li put nisam verovao u reinkarnaciju" www.triggerband.net www.facebook.com/bandtrigger Last edited by Dushan_S; 14-09-2006 at 10:49 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 14-09-2006 at 03:40 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Member
|
![]()
Ja drapam po desetki jer mi du?e traju tj. ne slomim ih tak brzo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Member
|
![]()
Superslinky devetke, "ljube" prste
![]()
![]() |
#26 |
Member
|
![]()
Svirao sam 9-tke dugo vremena,probao da predjem na 11-ke i brzo se navikao,kada sam ponovo stavio 9 ke,a ono veliko razocarenje, i ponovo vratih 11-ke! Nema onog udaranja o pragove i svaki ton je jasan,pogotovo kod hvatova! Mada opet mislim da to dosta zavisi od gitare i same navike coveka!Sto se tice ritam sekcije glas dajem za deblje zice!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Dushan_S je ovde debelo nadglasan tako da cu poslushati vecinu. Hvala puno,dobri ljudi! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Pro Member
|
![]()
Pazi, ?ta god ja ili drugi mislili, definitivno ako te zanima, uzmi pa stavi deblje ?ice, d?aba da ti bilo ko priča. Proba? pa stekne? utisak ?ta ti odgovara. Jer nije samo do tona, neki ljudi jednostavno i vole da je ?ica deblja i da im pru?a malo otpor, da se bore. Praksa rulz!
![]()
![]() |
#29 |
Senior Member
|
![]()
Stavljaj, isprobavaj, vidi sam, otkud ta nepisana pravila sad?
![]() Radi i sviraj na onome ?to ti najbolje odgovara i onako kako ti najbolje odgovara. Do toga će? doći preko sistema poku?aja/pogre?ki ![]() Ja sam danas kupio devetke hibrid i sve da mi bog gitare poruči da su jednaestice super stvar ja ih ne bi stavio jer mi ne odgovaraju. ![]() Danas sam kupio i za elektroakustaru 11-ke, ali to je potpuno druga stvar i tu bi preporučio deblje. Kupio sam i za bas, 050-105, znači ne ba? pretanke.
![]() |
#30 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Shta posedujete od vijura? [fotke] | MHz | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 583 | 16-12-2018 11:38 AM |
Shta koristite na bubnju? | shashko | Audio Produkcija - Tehnike | 17 | 07-03-2009 02:58 PM |
Shta da radim? sx problem | HeatMan | Audio Software | 13 | 16-10-2007 12:32 AM |
Shta sa tercom ili kvintom????? | LAMPASH | Gitarska Produkcija | 6 | 08-09-2006 11:53 AM |