Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-02-2006, 08:03 PM   #21
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: upward compresija ili kako god?

pa ne bas SAMO attack, ostaje i deo decaya, ali sustaina definitivno nema... racunaj, dok on stigne da udari sledecu cinelu ili dobos, dotle ga ostavim... ako je brejk, ostavim ga celog Mene hihat vise muchi u svetlu mixanja kad zelim da osvetlim dobosh, negde od 4khz, drasticno se menja situacija sa hihatom... jos se ucim tom odnosu - SD mic + hihat mic + OH mic i kako da iz njega izvucem prezentan i cist odnos svih delova bubnja... i dalje tvrdim da mi je to mnogo lakse kada sam bubnjar svira izbalansirano, a ne kolje hihat iz sve snage dok dobos udara na pogresno mesto...
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2006, 09:38 PM   #22
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Da, hi-hat je najveci problem definitivno, odnosno bubnjari koji krljaju po njemu. Meni je najteze kod postavke mikrofona napraviti balans svih chinela u overheadu (i hi-hata), da sve bude po nivou, panorami i frekvenciji izbalansirano.

Kako resavas slucaj kad covek bukvalno dere hi-hat, da u skoro bilo kom polozaju OH mikrofona je glasniji od cinela (imao sam i taj slucaj )
Old 04-02-2006, 01:31 AM   #23
Nedim76
Guest

Dali je CHINELA-CRASH? Znam da imamo Open Hi Hat, Closed Hi Hat, Crash i Ride, koji je Chinela?
  Reply With Quote
Old 04-02-2006, 09:31 AM   #24
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by Nedim76
Dali je CHINELA-CRASH? Znam da imamo Open Hi Hat, Closed Hi Hat, Crash i Ride, koji je Chinela?
Chinele - Cymbals , naziv se koristi za sve (crash, splash, china, ride i hi-hat)

@Nedim, ako si u nedoumici da li se dobro izrazavas, slobodno napisi ono sto si hteo reci i na engleskom, ako te ne mrzi da kucas duplo. Mislim da i ostali sa foruma nemaju nista protiv
Pozdrav
Old 04-02-2006, 01:13 PM   #25
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Slazem se, Nedim, slobodno na engleskom, ovde gomila ljudi cita i strane forume.
@off
takva ti je nasa sudbina sa bubnjarima koje smo prinudjeni snimati.. Ako nista drugo, barem ce ti biti duplo lakse kada dodje neko ko zapravo zna u cemu je poenta... Imao sam par puta priliku za to, i veruj mi, great boos in self-confidence...
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2006, 01:02 AM   #26
Nedim76
Guest

Hvala vama, ja sam uvek mislio da su CHINELE samo CRASH.
  Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules