Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-05-2005, 02:56 PM   #1
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Nije veliko.. 300 Kb... nije ni cijela melodija u tome... samo da otprilike cujete sam poslala....
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2005, 03:36 PM   #2
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by ANITA
Shady, Sandro, Oggy, Dushan Stereo.. poslala sam vam djelic tog na cemu radimo... meilom.
a meni? :oops:
zvincic is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2005, 05:27 PM   #3
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Quote:
Originally Posted by zvincic
Quote:
Shady, Sandro, Oggy, Dushan Stereo.. poslala sam vam djelic tog na cemu radimo... meilom.
a meni? :oops:
Ma znala sam da sam nekog zaboravila! I tebi! Upravo...
Old 02-05-2005, 08:11 PM   #4
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Nije veliko.. 300 Kb... nije ni cijela melodija u tome... samo da otprilike cujete sam poslala....
I to dva puta
zvi?danje si mo?da za nijansu prepeglala, zvu?i jako sli?no nekom samplovanom zvi?danju, bar meni... Najinteresantniji su mi u stvari oni pozadinski vokali, to mi se ba? svi?a
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2005, 08:41 PM   #5
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Sto sam dva puta poslala?! :oops: Oprosti.

Zvizdanje ispeglano zvuci? Mozda zbog chorusa? Malo sam ga dodala.... Mogu i maknut. Daj please pojasni mi sto ti znaci "ispeglala" da vidim na cem da poradim ak treba?

Drago mi je da ti se svidaju moji vokalcici.... Tek sam nedavno odlucila "ispustiti" glas... ustvari me Sandro ohrabruje u tom smjeru najvise. Ali radi mog perfekcionizma cesto odustanem od te ideje jer pjevat ne znam savrseno (ni blizu.... ne govorim o intonaciji, nego punoci..)... no dobro, bla bla.
Old 02-05-2005, 08:44 PM   #6
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

[quote="ANITA"]
Ma znala sam da sam nekog zaboravila! quote]

Mogli is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2005, 09:04 PM   #7
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

[quote="ANITA"]
Ma znala sam da sam nekog zaboravila! quote]

Mogli is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2005, 09:06 PM   #8
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Sto sam dva puta poslala?! :oops: Oprosti.

Zvizdanje ispeglano zvuci? Mozda zbog chorusa? Malo sam ga dodala.... Mogu i maknut. Daj please pojasni mi sto ti znaci "ispeglala" da vidim na cem da poradim ak treba?
Na po?etku se ose?a onako, ne mnogo, ali tamo, onaj visoki ton u 11 sekundi i posle njega, zvu?i kao da je sample. Tj, kao da si se zanela ispravljaju?i i previ?e na?timovala, ili postavila jako kratko vreme (zaboravio sam ime parametra) na autotuneu pa on prerano po?inje da ispravlja. Svi zvi?duci imaju sli?an atak, jako kratak, nema ulaska u ton "od dole" tj sa ni?ih tonova ?to se ?esto de?ava kada zvi?dimo, nema vezanih, legato tonova, svaki zvi?duk je koliko prime?ujem odvojen, nema sitnih nesavr?enosti koje daju prirodnost zvi?danju.
Nemoj pogre?no da me shvati?, ne zvu?i lo?e, nego jednostavno meni ba? zvu?i kao da si usemplovala jedan jedini zvi?duk ili eventualno dva, ubacila u sampler i odsvirala na klavijaturi. I to je tako?e ok, sve zavisi kakav rezultat ?eli?.

Quote:
Drago mi je da ti se svidaju moji vokalcici.... Tek sam nedavno odlucila "ispustiti" glas... ustvari me Sandro ohrabruje u tom smjeru najvise. Ali radi mog perfekcionizma cesto odustanem od te ideje jer pjevat ne znam savrseno (ni blizu.... ne govorim o intonaciji, nego punoci..)... no dobro, bla bla.
Instrumentalistima je te?ko da pevaju, nemaju onaj ose?aj kontrole nad instrumentom vezano za glas i to ih frustrira, pazi kad te potpuno razumem. Najgore mi je verovatno i ?to u glavi ima? ta?nu, prefektnu zamisao ?ta bi ?elela da uradi? sa glasom a on te ne slu?a. Ako na to misli?, ?esto sam se tako ose?ao
Kod glasa je jako bitan senzibilitet kao i boja glasa, a za to ti ne treba tehnika. Ovde u ovom mp3 ise?ku, ba? mi je lepo legla tvoja boja, i plus ti vokali mo?da mogu ponegde i ja?e u miksu, samo po sebi zvi?danje-fu?kanje je deja-vu, eksploatisano je ve? poprili?no, pa je dobro da nije jedino nosilac melodije nego ima? i vokale.
Da ne pametujem ja tu dalje , svi?a mi se ovo par?e muzike
Old 02-05-2005, 09:18 PM   #9
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Mala konfrontacija sa Dusanom. Pevanje i sviranje ne bi trebalo razdvajati jer je jedno uslovljeno drugim. Koliko god da je instrument lakse kontrolisati, toliko je ispevana fraza ideal za instrumentalnu. Mi latentno instrumentom pokusavamo da se priblizimo vokalnom fraziranju (osim ako ne sviram o nacinom koji je tehnicki osoben samo za taj instrument, na primer, arpegio).
Takodje svi instrumentalisti pevaju "u sebi" i samo je pitanje malo vezbe da to i "materijalizuju".
O radu, na mail 8)
Oggy is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2005, 09:56 PM   #10
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy
Mala konfrontacija sa Dusanom. Pevanje i sviranje ne bi trebalo razdvajati jer je jedno uslovljeno drugim. Koliko god da je instrument lakse kontrolisati, toliko je ispevana fraza ideal za instrumentalnu. Mi latentno instrumentom pokusavamo da se priblizimo vokalnom fraziranju (osim ako ne sviram o nacinom koji je tehnicki osoben samo za taj instrument, na primer, arpegio).
Takodje svi instrumentalisti pevaju "u sebi" i samo je pitanje malo vezbe da to i "materijalizuju".
O radu, na mail 8)
Ma kakva konfrontacija, dapa?e sla?em se sa tobom skroz, ali mislim da ti pri?a? uop?teno, upore?uju?i te dve stvari, i pri?aju?i o tome kako bi trebalo da bude, to je ok. Ja sam mislio na onu psiholo?ku boljku koju imaju ?esto instrumentalisti koji nekako nikada ne postanu toliko opu?teni sa svojim glasom koliko sa mati?nim instrumentom, i imaju te?ko?u da prihvate ograni?enja koja im zadaje svoj glas, jer fakat, svaki muzikalan ?ovek mo?e da postigne visoka dostignu?a na instrumentu, ali glas ipak ?esto i jeste stvar toga da se neko rodi sa adekvatnim organom. Znam mnogo prili?no slavnih instrumentalista, koji su pri?ali na temu svoje frustriranosti time ?to ne mogu da se slu?e glasom isto kao i svojim glavnim instrumentom.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules