Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-06-2009, 06:31 PM   #241
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: difuzor panel

Quote:
Originally Posted by quake View Post
Isao sam na dva difuzora i vise apsorbcije.Dimenzije su 65cm sirina,120cm visina,14cm dubina, p.n.23,sto mi onda daje konacni opseg od 871hz/7422hz.Nadam se da nisam preduboko otisao.Hteo sam da prosirim gornju frekvenciju ali sam na zalost nasao samo MDF debljine 28cm.Izmedju zidova bi isao plastificirani lim debljine 1mm svuda.To bi bilo to,malo rizikujem sa donjom frekvencijom ali ako dobijem jos jedno upozorenje penjem se na 1000khz i ne razmisljam vise mada imam utisak da i ovo nije tako duboko jer sam ipak na 2m od difuzora.
Ocekuj da ce da bude tezak poprilicno i preduzmi sve mere opreza da ne padne na nekog i ozbiljno ga povredi. Sto se tice donje granicne frekvencije.. ici malo nize sto se tice donje granicne frekvencije nije strasno ali nije ni neophodno u tako malom prosotoru... odluci sam.... nikakvo upozorenje nemam.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2009, 06:52 AM   #242
quake
Banned

Hvala Boggy,poceli radovi.A za tezinu......vec sam se naostrio, jer ce sve imati sigurno bar 300kg u komadu(2 qrd+3 apsorbera).Napravio sam masivno postolje,stezem sve nazad za zid i stezem za plafon.Trebalo bi da bude skroz cvrsto.Pozdrav,trebace mi bar dve nedelje da se izborim sa ovim pa kacim slike.
quake is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2009, 08:29 PM   #243
quake
Banned

Spremljeno je nesto materijala za difuzore.44 plastificirana lima i 46 letvica MDF-a debljine 28cm.Postolje sam vec slikao,jos je ojacano,fale jos samo ledja i farba i moze sve da se sastavlja.
Attached Images

Old 23-07-2009, 08:47 PM   #244
quake
Banned

MDF je farban poliuretanom,posle sloja na slikama isao je jos jedan i pre toga podloga....
Attached Images

Old 23-07-2009, 08:49 PM   #245
quake
Banned

Na kutiji je bilo potrebno farbati samo unutrasnji ram.Gornja stranica je kasnije skinuta radi lakse montaze unutrasnjih delova....
Attached Images

Old 23-07-2009, 08:52 PM   #246
quake
Banned

I onda je krenulo lepljenje silikonom.....
Attached Images

Old 23-07-2009, 08:59 PM   #247
quake
Banned

I konacno kraj lepljenju.Preporucujem svakome ko pocinje da radi akustiku da prvo pravi difuzor,dok ima volje ,elana.....posle je sve lakse.....Sutra nameravam da jos sve dodatno ucvrstim i srafovima,za svaki slucaj mada je i ovako dosta cvrsto a i pretesko.....preko 100kg sigurno.....Ovo su dva spojena difuzora pn 23 i konacne dimenzije su 146cm sa 120cm....Potrudicu se da nabavim neki foto aparat i ne slikam vise fonom jer su slike mutne...inace je difuzor jako lep.Znam da to sad nije toliko bitno ali eto,blejim u njega vec sat vremena.....
Attached Images

Last edited by quake; 23-07-2009 at 09:05 PM.
Old 23-07-2009, 09:15 PM   #248
NLP
Moderator

NLP's Avatar

... nema ?ta, odlično.

Nenad Patkovic
https://www.facebook.com/NedPat34
https://www.facebook.com/aeracoustics
www.aer-acoustics.com
http://www.distopiksound.com/
https://mixanalog.com
NLP is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2009, 09:27 PM   #249
quake
Banned

Hvala Nenade,jos da se izborim sa kacenjem na zid ...imam masivno postolje ali opet hocu da ga dobro stegnem sa svih strana pa i odozgo....
Old 23-07-2009, 10:51 PM   #250
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

za redosled pravljenja si 100% u pravu

dve stvari..... zasto mora taj lim da se koristi, ne moze samo MDF da se slaze?

Kod kacenja, ja sam moj difuzor kacio (preko 80kg) na drveni ram pricvrscen za zid..... OBAVEZNO nadji nesto da poturis ispod dok budes kacio i obelezavao rupe za tiplove..... 2 coveka se iskilave sa tim, za treceg nema mesta, a odmah ce i da pomere dif i ode sve u q..... meni su pomogle 2 letvice, podebele koje su podupirale celu konstrukciju dok se kacila

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules