Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-11-2004, 02:28 AM   #1
Shady
Banned

Shady's Avatar

Quote:
Originally Posted by kVu
Trilogy je zakon... I nema boljeg od toga! Ne zelim da cujem da nesto postoji sto bolje radi i zvuci od Trilogy-ja.. Ono je savrsenstvo u semplovanju..
Hajde ?to su semplovi savr?eni, nego na glavnoj maski jo? ima? i bogat meni oblikovanja tako da sa ponudjenim semplom mo?e? uraditi, doslovno, sve ?to po?eli?! Tu jedino ostaje stvar muzi?kog znanja i umije?a da li ?e? stvar odraditi kako treba. Trilogy sa svoje strane pru?a savr?ene ?anse!
Shady is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2004, 09:53 AM   #2
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Quote:
Originally Posted by SandRob
pa, koliko sa ja razumi, ovo nije ni napravljeno ko trilogy pa se bas ne moze ni usporedjivat.
sigurno nista ne moze zaminit pravi bas i basistu, ali za izradu demoa, jingleova, reklama i u nekim produkcijama di ionako ne bi angazira (plati) pravog basistu, mislin da ce bit itekako koristan alat. ali sve ovisi kako su ga napravili. :roll:
Uz njega ide ona prica koja je isla i uz Drum Agenta..."ritam masina uz koju dobijate zbirku vrhunskih semplova snimljenih specijalno za tu priliku..."Zato sam i uporedio njega i trilogy :roll: A u pravu si sto se tice jingleova...tu jos i moze da posluzi...Gledam ja pre neki dan kablovsku,i ono pocele reklame...pocela reklama za Martini kad ono VG EE u prvom planu Nisam verovao...

@Pure
Nije valjda da je to samo update ONOGA...Da na njemu nije pisalo sax nikad ne bi provalio da je ono "saxophone"
zmaj is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2004, 11:38 AM   #3
markoni
Junior Member

markoni's Avatar

virtual guitarist je obicno smece,NEMOGUCE ga je valjano smixat (provlacio sam ga i kroz lampu u casovima dokolice (pozdrav za dvuckovica)), tako da licno ne ocekujem da ce ovaj bassista bit bolji, ali ajde, mozda bude upotrebljiv...

markoni is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2004, 03:21 PM   #4
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by zmaj
@Pure
Nije valjda da je to samo update ONOGA...Da na njemu nije pisalo sax nikad ne bi provalio da je ono "saxophone"
pa ovo svakako vise obecava posto je LinPlug otkupio algoritam...ili tako nesto...

u stvari...evo...

Quote:
SaxLab is the successor to Dash Signature's popular TubiLeSax VST instrument, introducing many new features and an improved sound engine. An upgrade path from TubiLeSax to SaxLab will be available for registered users of TubiLeSax.
http://www.linplug.com/Products/SaxLab/saxlab.htm
Old 12-11-2004, 07:12 PM   #5
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

A sta bi sa Candy-jem?
Old 12-11-2004, 09:47 PM   #6
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by zmaj
A sta bi sa Candy-jem?
nemam pojma...
Old 13-11-2004, 02:04 PM   #7
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by marko.dj
virtual guitarist je obicno smece,NEMOGUCE ga je valjano smixat (provlacio sam ga i kroz lampu u casovima dokolice (pozdrav za dvuckovica)), tako da licno ne ocekujem da ce ovaj bassista bit bolji, ali ajde, mozda bude upotrebljiv...
aaa, meni gitarista itekako posluzi za jingleove, demoee i sl, a sluzit ce i ovaj basista. :roll:
Old 16-11-2004, 09:02 AM   #8
dacko
Senior Member

dacko's Avatar

Slazem se sa SandromB. VG je itekako korisna alatka dok se tek radi aranzman, posebno za ljude koji i nisu gitaristi...
Naravno kada bi imao gitaru da bi je svirao uvek uzivo...
dacko is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2004, 06:54 PM   #9
markoni
Junior Member

markoni's Avatar

ma da. Nije pitanje da li virtual guitarist radi za reklame i jinglove , jer TO moze da odradi... ja sam mislio na onu produkciju kojoj tezimo valjda svi ovdje, a to je da natjeramo svoje DAWove i "DAWove" da ne zvuce hladno , digitalno. To je najveca mana Virtualnog gitariste, zvuci kao led ledeni. Ok ja sam gitarista, pa vjerovatno malo (!) pretjerujem. Kazem, provlacio sam ga kroz lampu (imam TLa VP1) i ne pomaze znacajno. Pomogne lagano i PAZLJIVA equilizacija. Ja ga iskoristim samo da otprilike vidim kako bi gitara zvucala u nekom ARR u preprodukciji, dok jos uvjek lutam trazeci najbolji nacin da se nesto izaranzira... eto, oprostite na OOOOOPSIIIIRNNOOOOSTIIIII

markoni is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2004, 09:23 PM   #10
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

I ja sam mislio upravo na to...
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules