Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-11-2003, 10:14 PM   #11
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Quote:
Originally Posted by zmaj
Moram da budem iskren ali Behringer mi se ne svidja ni za Live ni za studio.Jednosatvno ima nesto sto mi smeta kod njih.Zvuk im je smesan,nekako sirov.E sad zavisi i sta hoces,ako sviras svadbe i tome slicno tu ti niko nece gledati kakv ti je EQ,vazno je da gruva,ali ako hoces stvarno dobar zvuk bolje ti je da se klonis Behringera.Sigurno da i oni u nekom visem cenovnom rangu imaju dobre modele ali ova sintetika ne valja provereno.Imao sam prilike da uporedim Gem-ovu live miksetu i Behringera,i to je bilo smesno.Gem-ov zvuk tesko da neko moze da nadmasi u toj klasi,ali Gem je mnogo fina meka mikseta tako da nije za neko maltretiranje jer nema neku snagu.
Slazem se sa tobom ali samo vezano za Behringer mixete...zaista stvaraju sum i eq-ovi su im jako losi tacnije sve preko 400hz je na sumu...
Dok se za truthse ne bi slozio ustvari ti rece da je sve behringerovo lose...pa i nije bas...naime...ja imam truthse i veoma sam zadovoljan sa njima kao i njihovim zvukom...da ne bude zabune....nisu vrhunski niti se mogu porediti sa vrhunskim monitorima ali rade svoj posao bar za mene 8)
Old 26-11-2003, 12:15 AM   #12
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Nije vezano za mixer al ima veze sa Behringerom. Mi u bandu imamo aktivni monitoring sa Behringerom(4 kom.). To su kutije koje sviraju. Vise o njima ne mogu reci jer danas ih drugacije gledam zbog jedne svirke na Samoborskom Fasniku gdje je bilo nekoliko Mackie aktivnih monitora od kojih je Behringer uzeo sve osim onog sta treba(ako me razumijete). Cijena im sve diktira. Mackie-a proda ime 35% a ostalo je kvaliteta dok po mom sudu Behringera 75% proda cijena a ostalo je kvaliteta. Mozda pretjerujem al se nadam da nisam puno pretjerao.
Ad Fines is offline   Reply With Quote
Old 26-11-2003, 01:54 AM   #13
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

ja sad kombiniram lovu da za koji mjesec uzmem Behringer DDX3216
To je super stvarcica. Dobiva izvrsne ocjene po svim casopisima i net-recenzijama. Kazu da je to mixer koji spasava (ne)ugled Behringera.
A i jeftin je u kategoriji digitalnih mixera.
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 26-11-2003, 08:59 AM   #14
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

E da ddx3216 je odlican digitalni mixer koji je mnogo mesta uzeo yamahi 01
Probao sam ga i mogu reci da je veoma dobar i izgledom i zvukom..
Shot ako zelis imas u Artistu u Banja Luci jedan po ceni od cini mi se 1500 eura...pogledacu ako zelis

Poznato je ne znam koliko nekima da je mackie sa monitorima pukao ustvari njihova proizvodnja se preselila na daleki istok(ostalo je sve jasno)
Tako da sve sto je mackie imao uzeo je behringer...mnogo delova pa i sam izgled je slican mackiju
Old 26-11-2003, 09:51 AM   #15
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by Eon
Shot ako zelis imas u Artistu u Banja Luci jedan po ceni od cini mi se 1500 eura...pogledacu ako zelis

Poznato je ne znam koliko nekima da je mackie sa monitorima pukao ustvari njihova proizvodnja se preselila na daleki istok(ostalo je sve jasno)
Tako da sve sto je mackie imao uzeo je behringer...mnogo delova pa i sam izgled je slican mackiju
za te digitalne neznan, ali behringerovi analogni mixeri su bezobrazna kopija mekija.
Old 26-11-2003, 09:56 AM   #16
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Quote:
Originally Posted by sandrob
Quote:
Originally Posted by Eon

za te digitalne neznan, ali behringerovi analogni mixeri su bezobrazna kopija mekija.
i monitori
Old 26-11-2003, 11:51 PM   #17
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Ma dobar je Behringer. Ja obicno pretjeram. A to ko kuda izvozi i cije trziste napaja robom nisam ni znao. Zanimljivo za firmu koju drugi pokradaju.
Ad Fines is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2003, 12:01 AM   #18
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

ma ja san cuo pricu da behringer prodaje patente (pamet) i da za njih dobija besplatne djelove za svoje "kopije". zato su, kazu, njihove stvari tako jeftine?!
Old 27-11-2003, 02:14 AM   #19
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by sandrob
ma ja san cuo pricu da behringer prodaje patente (pamet) i da za njih dobija besplatne djelove za svoje "kopije". zato su, kazu, njihove stvari tako jeftine?!
Sta je, da je...za sitnu kintu se od njih mogu uzeti vrlo pristojne stvari. Ono sto ja znam je da su to Schwabe sa proizvodnjom u Kini.
Old 30-11-2003, 02:41 PM   #20
ANTISHA
Member

po?to puno putujem po Njea?koj imao sam prilike biti u nekoliko music shopova gdje sam dobijao razna mi?ljenja o Behringeru, no jedan mi je ostao u pam?enju jer mi se ?ini istinitim.Ka?e tip ovako:
To je firma koja je u po?etku radila skupe specijalizirane stvari i propali su zbog skupo?e naravno. Onda su svoje patente prodali, ali ne za novac nego im firme isporu?uju besplatno odre?en broj istih ?ipova, elektronike i sl, a oni samo sastavljaju i testiraju. Kona?no njihov DANALOG mixer je potukao sve u svojoj kategoriji. Mora se priznat da su im artikli u po?etku bili malo "?lamavi", ali vidim da su u zadnje vrijeme napredovali. Ja koristim predpoja?alo:ULTRAGAIN PRO MIC 2200, koje nema neke mogu?nosti,eq mu je osrednji, ali dobro radi - ?um je nemjerljiv golim uhom.Sprava radi ko neka od 500-ak Eura, a ja sam je platija 95.
Imao sam prilike raditi i na B2 PRO mikrofonu. Stvarno mi se u?inija vrlo solidan. Ne?e nikad biti Neuman, ali ko?ta kao skuplje tenisice.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules