|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Super Moderator
|
![]() Quote:
Dok se za truthse ne bi slozio ustvari ti rece da je sve behringerovo lose...pa i nije bas...naime...ja imam truthse i veoma sam zadovoljan sa njima kao i njihovim zvukom...da ne bude zabune....nisu vrhunski niti se mogu porediti sa vrhunskim monitorima ali rade svoj posao bar za mene 8)
![]() |
![]() |
#12 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Nije vezano za mixer al ima veze sa Behringerom. Mi u bandu imamo aktivni monitoring sa Behringerom(4 kom.). To su kutije koje sviraju. Vise o njima ne mogu reci jer danas ih drugacije gledam zbog jedne svirke na Samoborskom Fasniku gdje je bilo nekoliko Mackie aktivnih monitora od kojih je Behringer uzeo sve osim onog sta treba(ako me razumijete). Cijena im sve diktira. Mackie-a proda ime 35% a ostalo je kvaliteta dok po mom sudu Behringera 75% proda cijena a ostalo je kvaliteta. Mozda pretjerujem al se nadam da nisam puno pretjerao.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
ja sad kombiniram lovu da za koji mjesec uzmem Behringer DDX3216
To je super stvarcica. Dobiva izvrsne ocjene po svim casopisima i net-recenzijama. Kazu da je to mixer koji spasava (ne)ugled Behringera. A i jeftin je u kategoriji digitalnih mixera.
![]() |
#14 |
Super Moderator
|
![]()
E da ddx3216 je odlican digitalni mixer koji je mnogo mesta uzeo yamahi 01
Probao sam ga i mogu reci da je veoma dobar i izgledom i zvukom.. Shot ako zelis imas u Artistu u Banja Luci jedan po ceni od cini mi se 1500 eura...pogledacu ako zelis Poznato je ne znam koliko nekima da je mackie sa monitorima pukao ustvari njihova proizvodnja se preselila na daleki istok(ostalo je sve jasno) Tako da sve sto je mackie imao uzeo je behringer...mnogo delova pa i sam izgled je slican mackiju
![]() |
#15 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#16 | ||
Super Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#17 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ma dobar je Behringer. Ja obicno pretjeram. A to ko kuda izvozi i cije trziste napaja robom nisam ni znao. Zanimljivo za firmu koju drugi pokradaju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
ton magistar
|
![]()
ma ja san cuo pricu da behringer prodaje patente (pamet) i da za njih dobija besplatne djelove za svoje "kopije". zato su, kazu, njihove stvari tako jeftine?!
![]() |
#19 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#20 |
Member
|
![]()
po?to puno putujem po Njea?koj imao sam prilike biti u nekoliko music shopova gdje sam dobijao razna mi?ljenja o Behringeru, no jedan mi je ostao u pam?enju jer mi se ?ini istinitim.Ka?e tip ovako:
To je firma koja je u po?etku radila skupe specijalizirane stvari i propali su zbog skupo?e naravno. Onda su svoje patente prodali, ali ne za novac nego im firme isporu?uju besplatno odre?en broj istih ?ipova, elektronike i sl, a oni samo sastavljaju i testiraju. Kona?no njihov DANALOG mixer je potukao sve u svojoj kategoriji. Mora se priznat da su im artikli u po?etku bili malo "?lamavi", ali vidim da su u zadnje vrijeme napredovali. Ja koristim predpoja?alo:ULTRAGAIN PRO MIC 2200, koje nema neke mogu?nosti,eq mu je osrednji, ali dobro radi - ?um je nemjerljiv golim uhom.Sprava radi ko neka od 500-ak Eura, a ja sam je platija 95. Imao sam prilike raditi i na B2 PRO mikrofonu. Stvarno mi se u?inija vrlo solidan. Ne?e nikad biti Neuman, ali ko?ta kao skuplje tenisice.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Preamp od miksete | David Suba | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 26-05-2009 04:18 AM |
Miksete | lirikzg | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 1 | 28-01-2009 12:37 AM |
Projekt SFP 3.1 c bez vanjske miksete | pulsar 2 | Audio Software | 14 | 12-01-2004 06:48 PM |