Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Behringer miksete (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=7838)

dr.Ru 24-01-2003 03:34 PM

Behringer miksete

Radi li neko preko njih? Sta mislite generalno o ovom proizvodjacu?

milanbb 24-01-2003 05:24 PM

Imao sam prilike da radim sa 16kanalnom miksetom (kopija Mackie 1604) i onako za live-gig mi zvuci sasvim OK... inace je suvi mikser u rack dimenziji, ima mogucnost da podeli fadere u 2 grupe (Mackie 4), i ako se secam dobro 4 podrucja za EQ

Ne znam kakve su cene sada - ali znam da je Behringer ranije bio Mackie po 40% manjoj ceni....

Sammmmooooo - hmm :) "moji prsti i faderi na Mackie 8BUS" - uhhh svet posle toga nije isti :D

Eon 23-06-2003 10:53 AM

Imam ja jednu kod sebe(behringer mx 1604a) ali je slabo koristim jer sam skontao da su slabe kod EQ-a(dodaju sum).U principu samo mi je tu da sprovedem pulsar kroz nju i da nakacim monitore.
ima 8 kanala 4mono i 4 stereo 2 auxa i jednu cini me grupu.Blago receno s****e.

SandRob 01-07-2003 01:14 AM

imam eurodesk model mx 8000.
nekad sam sve mixao preko njega, a sad ga koristim samo za monitoring... a i kad netko dodje u studio da vidi da imam neki mixer ;)

Boskovic 01-07-2003 01:37 AM

Bash sam razmisljao kako bi chudno izgledalo ljudima kad bi jednog dana napravio studio za profi rad sa recimo Deltom1010 i nekim Mic PreAmpom i racunarom.
Vjerovatno bi mislili da ih zajebavam 8)

dr.Ru 01-07-2003 12:36 PM

Upravo tako.... ljudi suvise "analogno" razmisljaju a ne znaju da sto vise uredjaja postave u lanac/chain, to je veca verovatnoca da se se pojaviti degradacija zvuka.... najcesce kao shum.
Upravo na tom polju su se Behringer mixete pokazale kao los izbor.

Tiki the Boyler 27-08-2003 07:52 PM

Imam jednog malog Behringera (ne mogu se sad sjetiti tacno naziva modela, ali je suv sa 4 x XLR + 2 stereo)!
Koristim ga uglavnom za prosto sprovodjenje signala na ulaz u kartu, kao i za vezu sa monitoringom!
Znam da im zvuk nije neki, ali se kod tih mixera za malo para dobija mnogo unakrsnih veza, sto me postedi ustajanja sa stolice svakih 5 minuta :D
Btw. super mi dodje kada na live svirci moram ozvuciti bubanj, a na glavnom mixeru nemam kanala!

cobra 25-11-2003 07:49 PM

evo i mene , po prvi put , da pohvalim mog malog.......Behringera, sa osam kanala(4mono,i dva stereo,i jo?.....)koristim ga sa B-1 microfonom (radi fantom pawera) za vokale i u?ivo akusti?ne gitare,violine itd.?ak i elektri?nu gitaru i bass preko nje vozim..... ?ta da vam ka?em ? prezadovoljan sam....A uzeo sam od Berhingera i Truthove, koji su izvanredni tako?e....a sve to za stvarno male pare......Negdje sam na?uo da se Berhinger probija niskom cijenom i dobrim kvalitetom.....jeste mixetica pomalo neugledna, al ?ta fali...ja nemam ?uma..pogotovo kad snimam u Cubase SX na 32 bita.....Meni ne izgleda ?udno jedan takav studio jer je Bo?kovi? pobrojao ba? ono ?to ja imam (Deltu) i ovo gore od Berhingera....Mislim da je daleko va?nije UVO ?ovjeka koji sjedi za ra?unarom, naravno i njegovo znanje....
I jo?, ne mogu da odolim a da ne pohvalim Rumskog za sajt...

zmaj 25-11-2003 08:25 PM

Moram da budem iskren ali Behringer mi se ne svidja ni za Live ni za studio.Jednosatvno ima nesto sto mi smeta kod njih.Zvuk im je smesan,nekako sirov.E sad zavisi i sta hoces,ako sviras svadbe i tome slicno tu ti niko nece gledati kakv ti je EQ,vazno je da gruva,ali ako hoces stvarno dobar zvuk bolje ti je da se klonis Behringera.Sigurno da i oni u nekom visem cenovnom rangu imaju dobre modele ali ova sintetika ne valja provereno.Imao sam prilike da uporedim Gem-ovu live miksetu i Behringera,i to je bilo smesno.Gem-ov zvuk tesko da neko moze da nadmasi u toj klasi,ali Gem je mnogo fina meka mikseta tako da nije za neko maltretiranje jer nema neku snagu.

idekius 25-11-2003 08:45 PM

Dok sam svirao klubske svirke svirao sam na Yamaha EMX 2000 i Soundcraft Powerstation. Soundcraft je bio nesto starijeg datuma, ali znatno bolji od Yamahe, mada ni ona nije losa...

All times are GMT +1. The time now is 07:53 AM.