|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 14-07-2016 at 10:02 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ljudi koji su ih smislili, odsvirali i kasnije snimili i isproducirali sve to, su dolazili do toga na dva načina: -Kroz krvav rad, ulaganje i odricanje -Uz vanserijski talenat i krvav rad. A neki uz sve to nikada nisu ništa napravili, iako imaju potencijal, opremu, uslove... Ovaj posao, ali ne samo ovaj, već generalno multimedija, film, muzika, umetnost uopšte, je na niskim granama (IMHO), baš zato što ljudi ulaze u sve ovo sa očekivanjima za "1-2-3" formulom. S' tim da uglavnom i ono "2 i 3" smatraju smaranjem... Vidim u čega se post pretvara, ali zaista nikoga ni za šta ne osuđujem, već samo konstatujem... ...da neke stvari nisam ni imao "muda" da pitam. Prosto, znao sam da sam moram da "pokupim" i naučim kroz rad, pa tek kad dođem do konkretnog problema, postavim funkcionalno pitanje - Zašto se nešto dešava ili rešava na određen način. Zbog sebe ako ne zbog koga drugog. Postojanje takve formule bi bilo nipodaštavanje nečega što voliš, što zaista želiš dubinski da razumeš, a ne samo mehanički, vrtenjem potova i kliktanjem u određenom paternu - izvršiš. Tako izostaje strast, želja za kreacijom novog, boljeg od prethodnog. Tako postajemo svi isti - "zombiji". Šta da kažem, nadam se da budući npr. lekari ovako ne razmišljaju... Svaka čast i dobro zdravlje! ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
Vasa je sve lepo objasnio. Obavezno nadji nesto sto stilski i zvicno lici na tu pesmu koju miksas...i stalno uporedjuj. Na malim i na velikim zvucnicima a i na slusalicama (gde ces najbrze cuti gde su razlike).
posle samo praksa..sto vise to bolje.. ![]()
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
Da, i to
![]() Pozdrav, Vasa P.S. Kako god, uvek su mi bili zanimljivi ovakvi postovi, u kojima neko postavi pitanje, a onda se diskusija nastavi bez njega ![]()
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 04-07-2016 at 01:22 PM. Reason: P.S. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Hvala svima! Nemam sada sta da kazem, pokusacu sve sto ste predlozili i javljam utiske. Btw... geneleci su na servisu pa nemam gde da proveravam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
Kukala im majka, kad pre crkoše? Pa tek si otvorio studio. Uzgred, studio fantastično izgleda, pretpostavljam da tako i zvuči. Samo još da se navikneš na normalne uslove za rad
![]() Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 04-07-2016 at 03:55 PM. Reason: slova |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Od februara ih imam. Malo prduckaju
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
imam 8030 malo jace od godinu dana i mogu da primetim da im je limiter jako osetljiv na niske frekvencije. U nekim slucajevima ako je pesma koju slusam ili miksam jaka na basu limiter se pali dok je zvucnik pojacan na nekih 50 posto
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kako da posle masteringa zvuci jako i glasno ? | madrfadr | Mastering | 8 | 24-08-2011 04:06 PM |
Kako zvuci 9 oscilatora & 5 filtera zajedno | Coconut | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 2 | 13-04-2011 02:59 AM |
Koliko vam zapravo treba talenta za RnB ? | ugljesa | Produkcija Hip-Hop/RnB Muzike | 10 | 11-05-2010 08:09 PM |
Kako se zove ova pesma ? | nixylive | Pricaonica | 0 | 07-02-2009 03:21 AM |
Gianfranco, kako ide s novim virusom TI - daj da cujemo malo kako to zvuci ... | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 26-02-2006 10:26 PM |