|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Member
|
![]() Quote:
Vrlo često AES izlaz ne bude prepoznat na SPDIF ulazu kao validan signal, iako su Audio Data paketi identični, jer postoji razlika u pakovanju bitova koji odredjuju Sampling Frequency. Osim toga, električne karakteristike su podosta različite, pa bi trebalo da koristi? ne?to da za?titi? ulaze od previsokog napona koji AES izlaz daje. Mo?da je ipak bolje da uzme? neku karticu za AES ulazima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
MAO
|
![]()
još jedan glas za AES, kolko se sećam nekih ranijih Boggijevih priča, AES je mnogo standardizovaniji sam po sebi u odnosu na wordclock, koji ima dosta različitih interpretacija, od proizvođača do proizvođača.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
VIP Member
|
![]()
Ja nekako do?ivljavam RME kao ozbiljnu firmu, onako nemački ozbiljnu. Ovo je screenshot iz manuala za FF800 koji se nalazi na http://www.rme-audio.de/download/fface800_e.pdf Identična obja?njenja su u manualima za HDSP 9632 i 9652
E sad, po?to su ovo napisali Nemci, ja nekako verujem da nisu to napisali bez veze ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
#14 | |
Banned
|
![]() Quote:
jer aes..i spdif rade na drugacijim voltazama...pa tako rme promjeni voltazu na aes... Nije bitan broj zica koliko je voltaza....tri zice su zapravo samo za VEElike udaljenosti,(balansirani kabel)a to ovi u rme-u najbolje znaju.. znaci ne razlikuje se aes od spdif-a po broju zica,nego po voltazi na kojoj protokol radi.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#16 | |
Banned
|
![]() Quote:
mada ja kada sam pravio sebi kabel...slao sam upit mail-om u rme koji kabel da koristim 75 ili 110 ohm (jer to u manualu od rme nije bas dobro objasnjeno) i dobio sam odgovor da je svejedno na male udaljenosti..samo da je bitno stavit kvacicu u control panelu.... i po preporuci sam sam iskoristio cat5 kabel mrezni kabel koji je 100ohm... Uglavnom ljudi dosta koriste cat5 kabel za aes.... Last edited by telefon; 02-02-2015 at 07:10 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
MAO
|
![]()
Na sistemu u mom studiju upravo ovo i radimo - FF800 preko 75omskog kabla koji nije ni metar dugačak sa spdif out na aes-ebu XLR input digitalne skretnice za zvučnike. Clock radi, i sve zvuči vrlo precizno
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Neve 1073 za API system 500 (napokon)! | DaBear | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 07-11-2010 09:28 AM |
Precision Maximizer ili Neve 1073 EQ plugin ??? | MrHeavy | DSP forum | 5 | 03-10-2008 02:58 AM |
UA Neve 1073 (video)Demo... | Illiron | DSP forum | 20 | 02-07-2006 03:00 PM |