|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Ljudi, ceo dan sam obrtao, okretao, namestao i podesavao, i nista.... zapravo, prica je duga, ko ima zivce da procita, mozda nauci nesto (ili kako ne treba, ili kako treba iz nekog odgovora)
Poslusao sam Bogija i pazario Lynx l22 http://rumski.com/forum/showpost.php...48&postcount=8 sa idejom da popravim A/D i D/A situaciju u odnosu na FF800. Sama kartica je stvarno super, i D/A je zaista korak (mozda i dva) napred u odnosu na RME.... mnogo lakse mixam, jasnija slika, pozicije, prostori...cak i klijenti primecuju razliku i u slusanju i u rezultatima....a/d jos nisam ozbiljnije probao... Ono sto mi je bila prvobitna ideja je da Lynx iskoristim u oba smera - i A/d i D/a.... http://rumski.com/forum/showpost.php...4&postcount=10 medjutim, to uspevam samo na 44,1, a na 88,2 se desavaju cudne stvari.... Probao sam sva moguca povezivanja.... ali da se zadrzimo na najlogicnijem - Word clock iz Lynxa taktuje RME........ audio signali putuju preko s/p-difa... Takodje mi je bitno da mi RME bude asio drivarom povezan sa Cubaseom......da bi koristio njegov mixer, routing i dodatne kanale kada snimam vise od 2 in. E sad, kada se radi na 88,2 (audio iz Cubasea u RME, iz RME u Lynx (s/p-difom) iz lynxa slusam..... ali rutujem analogne ulaze Lynxa u s/p-dif, i odmutiram ih, sinhronizacija se raspadne i dolazi do pucketanja. Sa ogromnom sigurnosu mogu da iskljuciim neki loop signala iz karte u kartu, kao uzrok tome........jer sam sve proverio milion puta a i nije zvuk takav (klasican sync raspad).........potpuno sve isto namesteno na 44,1 radi ![]() Znaci, na 88,2 je sve ok, dok ne pokusam da podaljem iz Lynxa signal u RME, a da pri tom ide i zvuk u drugom smeru (iz RME u Lynx). kada npr zaustavim playback (ne ide nista od RME u Lynx), nema raspada i mogu normalno da slusam ono sto snimam (znaci slusam analogne ulaze sa lynxa u RME mixeru) Al' sam zamrsio? ![]() Da li s/p-dif ima to neko full dupleks ogranicenje (kao adat sto smanjuje broj kanala sa povecanjem SR) ?
.....Snimam sve (u)zivo ..... ![]() Last edited by OFF; 14-02-2012 at 09:09 PM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|