Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-04-2011, 03:31 AM   #11
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: NI Kontakt 4 for dummies

Quote:
Originally Posted by Gillette View Post
zar nema negde sve na jednom mestu? nego ovako sve raštrkano pa niti zna čovek šta mu treba, niti kojim redom šta da instalira..
I'm workin' on it Verzije koje si nasao su totalna ilegala, zar ocekujes da su sve poslagane kako treba ? Skinuh 17GB malopre i kaze CRC error... Ali to je draz torrenata

Nasao sam neku SPIRIT release, videcemo sta kaze. Ta od 170mb je verovatno puna "0" semplova, nema sanse toliko da se kompresuje tih 17GB. To su razne neke zakrpe za razna izdanja te banke... Kad skinem ovu Spirit 1.0, updateovacu na 1.1, pa na 1.2, pa ako sve to radi, javicu ovde...

Banke za legalnu verziju moraju da se plate. Znaci nema instaliranja bilo koje druge banke dok je ne platis. Doduse pojavice se u meniju kada je "uvuces" u kontakt, ali pisace encryption error... Nema veze gde se fizicki banka nalazi, ne mora uopste da bude u my documents, samo add library i odaberi putanju.
Isto tako na legalnoj verziji definitivno ne rade razne divlje banke. A ova je posebno zamuljana jer nesto je izgleda i nisu dovoljno dobro razbili. Mnogo ima postova o neuspelim instalacijama

Sto se midija tice - pa majku mu, mora da na klavijaturi ima opcija da se iskljuci velocity, ili da se odabere neka drugacija kriva (manje udaris a jaci velo), ima u kontaktu, ali mislim da ne kao globalno podesavanje, vec je vezano za sam instrument koji ucitas... Nisam 100% siguran. Kad ti zatreba neznosti za svirku, vrati velocity kako je bio

A ASIO od 128 mozes da promenis na interfejsu, tj kontrol panelu istog. Probaj da stavis vecu vrednost i da stavis isti sample rate kao i u Kontaktu. Taj dijalog u stand-alone verziji kontakta pokusava da iskomunicira sa interfejsom, ali to ne uspeva 100% na svakom interfejsu, pa je najbolje da prvo na kartici podesis npr 256 i 44100, pa onda isto to u kontaktu.

Last edited by psionic; 09-04-2011 at 03:37 AM.
psionic is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2011, 03:50 AM   #12
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

Gillette pa zar ti nisam poslao PM u komadu torr?? kakvih 176mB jbt? ko zna sta ti radis a sve ti lepo objasnio sta, kako i to je to . i nista zivo ne fali sve radi kako treba.

Last edited by branoy; 09-04-2011 at 04:02 AM.
branoy is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2011, 12:52 PM   #13
Gillette
Member

jesi branoy, i to je to od 17 gb što skinuh - neki Project SAM Symhobia..
ali video si slike koje sam okačio kako to izgleda. Nešto mi za 17 Gb ima premalo instrumenata, samo neki efekti..
Gillette is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2011, 01:09 PM   #14
Gillette
Member

ne znam brate psionic, meni evo sama 7-mica narodna verzija pa radi isto ko ona fabrička

nekad je to bilo kao film, lepo ga nađe?, skine? i to je to. Jedino bira? dal je dvd, dvx ili ?ta ti ja znam..a sad te 2.0 verzija, te 4.1, te 4.1.1., te skidaj samo AIR, te dr? ovo dr? ono..

Ovo za sample rate sam probao preko host-programa (kod mene je to Mixcraft 5) Iskopirao Kontakt 4.dll u VST folder od Mixcrafta, ovaj ga odma po dizanju učitao i čak sam sve prebacio na ASIO (u Mixcraft preferecies) i - radi fino..

E sad sam Mixcraft zna ponekad da zaglupi i izbaci poruku kako USB ASIO nije supported i ?ta ti ja znam, pa moram da isklj/uklj klavijaturu dok se ne opameti al ajde..

Kad bi negde moglo da se nađe Kontakt 7 komplet, da ga ja neko prebacio u ISO, to bi bilo odličanstveno, da se ne zezamo vi?e sa verzijama i podverzijama,

inače, evo ?ta nađoh pa, valjda će da radi

Old 10-04-2011, 03:59 AM   #15
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
ne znam brate psionic, meni evo sama 7-mica narodna verzija pa radi isto ko ona fabrička
Pa to ti kazem... Nekad imas srece, nekad ne, nema sta da se zalis ako ne radi... Radi i meni Symphobia kao fabricka i to 1.2, posto sam je skinuo sa ispravnog torenta

BTW mozda si u MULTIS tamo su uglavnom neki cluster hitovi i slicno, imas i pojedinacne instrumente kada otvoris INSTRUMENTS

Quote:
nekad je to bilo kao film, lepo ga nađeš, skineš i to je to. Jedino biraš dal je dvd, dvx ili šta ti ja znam..a sad te 2.0 verzija, te 4.1, te 4.1.1., te skidaj samo AIR, te drž ovo drž ono..
S*anja sa verzijama postoje od kako je sveta, veka i softvera, pa i sa fabrickim - legalnim verzijama... Sta te tu cudi ?

Quote:
Ovo za sample rate sam probao preko host-programa (kod mene je to Mixcraft 5) Iskopirao Kontakt 4.dll u VST folder od Mixcrafta, ovaj ga odma po dizanju učitao i čak sam sve prebacio na ASIO (u Mixcraft preferecies) i - radi fino..

E sad sam Mixcraft zna ponekad da zaglupi i izbaci poruku kako USB ASIO nije supported i šta ti ja znam, pa moram da isklj/uklj klavijaturu dok se ne opameti al ajde..
E to te nesto zeza, od drajvera, pa do hardvera. Ne znam sta je u pitanju, ovako na brzinu... Probaj najnoviji drajver ako vec nisi. Kupi ozbiljniji interfejs. Ja na poslu imam MAudio Mobile Pre USB i radi kao sat.

Quote:
Kad bi negde moglo da se nađe Kontakt 7 komplet, da ga ja neko prebacio u ISO, to bi bilo odličanstveno, da se ne zezamo više sa verzijama i podverzijama,
Moze, samo ima ga na oko 30 GB... Sa sve bankama za Kontakt, Battery i sta znam sta jos... Komplete 7 sadrzi taj Kontakt 4.2.2, a posle njega ce izaci Komplete 8 sa novim za*ebancijama i Kontaktom 5.1.6 i tako redom...

Quote:
inače, evo šta nađoh pa, valjda će da radi
Vecina toga sto postoji, lepo radi sa najnovijim Kontaktom. Pogledaj malo .NFO fajl kad nesto skines, nemoj odmah se 'vatas za forum. Tamo sve lepo pise... A tu su i torrent forumi - jako zgodna stvar. Ovde se trudimo da ne pricamo puno o krekovima... Politika kuce

Ponovicu nesto sto sam rekao na samom pocetku ovih silnih postova o jednostavnoj instalaciji jedne - rekao bih prilicno dobre banke za Kontakt :

Skini fkin' Kontakt 4 ASSiGN i uzivaj

Last edited by psionic; 10-04-2011 at 04:08 AM.
Old 10-04-2011, 09:33 AM   #16
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Samo da skrenem paznju....da JAVNO diskutujete, podrzavate i preporucujete instalacije "narodnih" verzija raznog softwera...
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2011, 05:47 PM   #17
Gillette
Member

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Pa to ti kazem... Nekad imas srece, nekad ne, nema sta da se zalis ako ne radi... Radi i meni Symphobia kao fabricka i to 1.2, posto sam je skinuo sa ispravnog torenta

ali kako zna? da je neki torrent ispravan? Skida? pe?es puta, pa bri?e? pa ponovo..or what...

BTW mozda si u MULTIS tamo su uglavnom neki cluster hitovi i slicno, imas i pojedinacne instrumente kada otvoris INSTRUMENTS

ima, video sam. Neki čak i sviraju

S*anja sa verzijama postoje od kako je sveta, veka i softvera, pa i sa fabrickim - legalnim verzijama... Sta te tu cudi ?

čudi me kada npr negde vidim link za softver i 25 odu?evljavajućih komentara kako je sve ok, a onda kako vreme odmiče, počnu komentari kako iskaču čudne poruke, kako smrzava..pa onda opet red super komentara itd. Ispada da neke stvari nekima smetaju nekima ne? Jerbo bih ja odmha, čim počne sa lo?im komentarima ugasio link i doviđenja, ovako..sve se svodi na mo?da oće mo?da neće..

E to te nesto zeza, od drajvera, pa do hardvera. Ne znam sta je u pitanju, ovako na brzinu... Probaj najnoviji drajver ako vec nisi. Kupi ozbiljniji interfejs. Ja na poslu imam MAudio Mobile Pre USB i radi kao sat.

"nemo da me svati?", ali ovo moje je (bar po ceni) 2x ozbiljnije od tog preampa i sve radi super akda je softver ok.

Moze, samo ima ga na oko 30 GB... Sa sve bankama za Kontakt, Battery i sta znam sta jos... Komplete 7 sadrzi taj Kontakt 4.2.2, a posle njega ce izaci Komplete 8 sa novim za*ebancijama i Kontaktom 5.1.6 i tako redom...

da sam znao da ima negde taj kompet 7 pa da odma skinem sve a ne da se ovako krpim, ali kad ne znam prave "prodavnice"..

Vecina toga sto postoji, lepo radi sa najnovijim Kontaktom. Pogledaj malo .NFO fajl kad nesto skines, nemoj odmah se 'vatas za forum. Tamo sve lepo pise... A tu su i torrent forumi - jako zgodna stvar. Ovde se trudimo da ne pricamo puno o krekovima... Politika kuce

nisam vidi? te torrent forume čekirao, dobra ideja (i naravno, ?tujem politiku kuće) NIKAKVI krekovi me ne zanimaju, kigeni i ostale antiprotivne rabote. Time neka se bave neasvesni korisnici interneta! Molim lepo..Mi koji kupujemo po prodavnicama i čuvamo manuele i ove..kakoszove..ambala?e - nas se sve to ne tiče! Uostalom, ja i ne znam ?ta je to" krekovima"..

Ponovicu nesto sto sam rekao na samom pocetku ovih silnih postova o jednostavnoj instalaciji jedne - rekao bih prilicno dobre banke za Kontakt :

Skini fkin' Kontakt 4 ASSiGN i uzivaj
pa jesam ofkors. To je taj evo mu i ime i prezime Native.Instruments.Kontakt.4.STANDALONE.VSTi.RTAS. v4.2.2.x86-ASSiGN
Old 10-04-2011, 08:56 PM   #18
Gillette
Member

evo jednog "tehničkog" pitanja

dobio sam (od rođaka) jedan Garritan Steinway Piano
Zgodan in?trumenat ali..u svom folderu ima the brdo wav semplova, koje Kontakt iz nekog samo njemu znanog razloga ne vidi (samples missing)

Da li to znači - da ovaj prelepi klavir mogu da zaboravim?
ili postoji neka munja da se ti wav-ovi učitaju..

sam instrument ima nki ekstenziju, ?to je ok, ali njegovih 352 semplova su wav..
Old 10-04-2011, 09:33 PM   #19
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
nisam vidiš te torrent forume čekirao...
E pa vidis, to je pravo mesto za pitanja koja si ovde postavio. Ovako dovodis i mene i sebe u neprijatan polozaj da budemo uhvaceni i oterani na robiju
Ozbiljno, stvari vezane za torrente, neispravne krakove i funkcionisanje razbijenih verzija su ovde zabranjeni - procitaj pravila foruma. Na tim forumima, rado se raspravljaju bas te stvari i najbolje ces doci do informacije kako da nateras nesto da proradi.

Aj jos sada cu da ti odgovorim, ali bez cr*ckova

Quote:
čudi me kada npr negde vidim link za softver i 25 oduševljavajućih komentara kako je sve ok, a onda kako vreme odmiče, počnu komentari kako iskaču čudne poruke, kako smrzava..pa onda opet red super komentara itd. Ispada da neke stvari nekima smetaju nekima ne? Jerbo bih ja odmha, čim počne sa lošim komentarima ugasio link i doviđenja, ovako..sve se svodi na možda oće možda neće..
Hehe, upoznaj se sa time bomb - ama Mnogo vole da ih stave programeri da zagorcaju zivot ovima sto 'oce leba bez motike Radi sve lepo i za mesec dana ... CvRC error
Legalne verzije takodje nisu operisane od stotina hiljada raznih kombinacija softvera/hardvera/drajvera/programa... Negde radi sve super, negde ne, zato naprave novu verziju, sa novom zastitom...

Quote:
evo jednog "tehničkog" pitanja

dobio sam (od rođaka) jedan Garritan Steinway Piano
Zgodan inštrumenat ali..u svom folderu ima the brdo wav semplova, koje Kontakt iz nekog samo njemu znanog razloga ne vidi (samples missing)

Da li to znači - da ovaj prelepi klavir mogu da zaboravim?
ili postoji neka munja da se ti wav-ovi učitaju..

sam instrument ima nki ekstenziju, što je ok, ali njegovih 352 semplova su wav..
Kazi ti lepo tom tvom rodjaku da je verovatno izmestio lokacije semplova iz banke. Npr ako unutar banke Kontakt ocekuje zvuk u folderu D:\NI Banks\Steinway Piano\Samples\>>>pianos.nkx<<<\nekiwav.wav, onda tu i treba da budu wavovi. Ovo izmedju ">>> <<<" su .nkx spakovani fajlovi - neka vrsta arhive, a .nki je informacija o samoj postavci doticne "farbe". Gde to Kontakt ocekuje fajlove, mozes videti kada ti otvori onaj prozor za searchovanje fajlova, gore su izlistane lokacije koje on ocekuje. Mozes i rucno da izvrsis pretragu... Ako je rodjak zaboravio da ti upakuje sve semplove, onda nema leka, trazi od rodjakovog prijatelja

BTW To sto ti je rodjak dao taj Piano - i dalje te ne oslobadja obaveze da ga kupis...I placas porez na isti! Sta njih briga jel strina, tetka, prijatelj... Kriv si u ocima zakona

Last edited by psionic; 10-04-2011 at 09:43 PM.
Old 10-04-2011, 10:10 PM   #20
Gillette
Member

morebit da ja ne radim ne?to kako treba..

1. Imao sam u RAR formatu (rar1 i rar2) ovaj Stainway.
2. Otvorio sam New Folder na desktopu i u njega najpre akstraktovao rar1, a potom i rar2.
2. pri ekstraktovanju rara 2 pitao me je da li ?elim da replace (jer su valjda fajlovi identični), ja reko - yess to all.
3. Oti?ao u Kontakt na Add Library, prona?ao NEw folder na desktopu kliknuo..Konktakt ka?e - No library found (ili tako ne?to)
4. Prekopiram New Folder (tj klavir) u folder gde dr?im Symphobiu - opet ni?ta
5. Prekopiram New folder tamo gde mi je folder "Kontakt Factory Selection Library" (on se po defaultu smestio u My Documents i bez poblema uvezao u Kontakt), reko..mo?da će odande da ga lak?e uveze - opet ćorak.
6. Vratim ponovo New folder (klavir) tamo gde mi je Symphobia, ali u njen folder Instruments (da poku?am kao sa instrumentom, a ne kao Library), Kontakt to prihvati, ali samo kao jedan klavirić u okviru Simfobije.
7. Poku?am da uvezem semplove iz Options, Load..ne znam vi?e ni sam odakle - ne ide.

8 - gde gre?im?
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules