Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-04-2011, 11:31 AM   #11
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Evo ima tri godine

Citam kritike za taj bas i evo ajd, reko da i ja bas cujem. Koristim slusanje koje izuzetno dobro poznajem.

Bass je OK!!! Moze se podvesti pod "producentska sloboda", pod "eto tako sam hteo" pod "masnije" itd...
U svakom slucaju tehnicki potpuno ispravno i nema ko sta da kaze u tom smislu. Ako si ti tako hteo, onda je to - to...

Bubanj padne u refrenu. Ok je da se desi "zasicenje" snimka zbog slozenijeg i brojnijeg aranzmana, ali IMHO, ovo je dosta drasticno u odnosu na prelaz na dobosu i onda odjednom "buć", propade bubanj. Licno mislim da je vokal preglasan i prekompresovan. Mozda i moze ova doza kompresije ,ali tisi vokal, ili opet IMHO cak i bolje - manje kompresije, a ista glasnoca, pa malo "voznje" vokala. Sve i da ne odlucis tako, ipak apelujem da bar probas. Probaj da smanjis threshold (bar u-pola) i "rucno" izvozas vokal. Bice mnogo "zdraviji"...

Other than that, mislim da za sve ovo publiku koja ovo slusa - zabole testis...

Last edited by Bockie; 02-04-2011 at 11:34 AM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2011, 11:56 AM   #12
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post

Bubanj padne u refrenu. Ok je da se desi "zasicenje" snimka zbog slozenijeg i brojnijeg aranzmana, ali IMHO, ovo je dosta drasticno u odnosu na prelaz na dobosu i onda odjednom "buć", propade bubanj. Licno mislim da je vokal preglasan i prekompresovan. Mozda i moze ova doza kompresije ,ali tisi vokal, ili opet IMHO cak i bolje - manje kompresije, a ista glasnoca, pa malo "voznje" vokala. Sve i da ne odlucis tako, ipak apelujem da bar probas. Probaj da smanjis threshold (bar u-pola) i "rucno" izvozas vokal. Bice mnogo "zdraviji"...

Bravo Boki, apsolutno oko istih stvari sam i ja razmisljao...! I meni bubanj pada ali u predrefrenu (previshe) i malo u refrenu..Samo nisam siguran kako to da sredim...volumen nije u pitanju..??? Trebalo bi smanjiti malo kompresiju glasa...ali opet sam i tu u nedoumici oko jacine glasa...slusao sam i poredio npr. neke Joksimoviceve stvari slicnog karaktera i to je ta jacina glasa... mada za moj ukus opet previse jak, pa sam zbog toga u nedoumici sto se tice volumena da li smanjiti ili ostaviti..?

A sto se tice dugmeta...i bila je ideja da bude nesto u tom stilu..

Last edited by Nemania; 02-04-2011 at 12:03 PM.
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2011, 12:42 PM   #13
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Rekao bih da je razlog delom mozda i nekakvo "zatezanje" na masteru. Mozda je i to razvuklo vokal na ustrb dinamike.. (?!)

Olabavi master (ili cak iskljuci privremeno) i probaj da se poigras sa voznjom vokala "rucno", i naravno - zaustavi obilno krvarenje kompresora na vokalu...
Mozda ce to iziskivati dodatan edit vokala,tweakovanje,domincavanje, ali neka, vredece...! Cesto ljudi posegnu za kompresijom da bi vokal "seo" u matricu... To je ok na live-u, tamo sav sound ulazi u sve majkove i lakse prodje takav pristup, ali ovde ima jos dosta posla. Ne kazem da do sada nije dobro, ali cujem da moze mnooogo bolje! Dakle vredi truda... Probaj, gotovo sam 100% ubedjen da je u tome kljuc!

Kad dobijes bolji rezultat, onda se dalje igraj sa masterom i "dotezanjem'...

PS, nemoj previse obracati paznju na "Joksimovice" i ostale, zdrav razum nalaze da kad smanjis slusanje na granicu cujnosti, treba da izlazi vokal, dobos, gitarske solaze i da se cuje da nesto okolo suska...

Bockie is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules