|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | ||
Superoperater
|
![]() Quote:
Napravices neku distorziju, imaces mogucnost da probas da je izmenis, da se igras elementima (dok ne spalis iste, ili jos gore - uredjaj na koji je vezana), ali tako se pocinje. Ja sam svoj prvi rucni rad pojacala povezao na izlaz sa Amige500, koju sam kupio prodajuci delove tela, ali proradilo je ![]() ![]() Quote:
Postoje razne DIY metode, od crtanja markerom do foto postupka. Ja licno volim foto postupak, jer jedino tako - skoro da moze da se napravi stampa za maticnu plocu ! Ostale metode su malo neprecizne... Nije toliko komplikovano kako izgleda, foto sprej se da lako nabaviti, zivina sijalica takodje, u nekoj radnji elektro instalacija i ne mora da ide preko prigusnice, ne mora da se razbija, samo je malo duze vreme ekspozicije i to je to. Trebace ti laserski stampac, paus, foto lak, zivina sijalica, stona lampa, sona kiselina, hidrogen, kausticna soda za razvijanje foto laka (oprezno s ovim, nagriza kozu kad je koncentrovana), mala rucna modelarska busilica 1mm, lemilica, kalaj... @Kravadinka - Svaka cast na trudu - to ja zovem entuzijazmom ![]()
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 13-02-2011 at 08:18 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
Hvala, ima i entuzijazma, ali u pitanju je biznis.
![]() Uredjaji postoje i rade, sad je samo jos marketing ostao da se zavrsi... Postoji platforma koja je na bazi Widnows-a i koja moze da sluzi za nesto sto autor teme zeli, kostace oko 120 Eura, bice mala i prenosiva, moze da se spakuje u 1U 19', a moze i manje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
A o kakvoj je to platformi rec ? Cemu bi sluzila (uglavnom) ?
![]() |
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
Pa to sto si rekao da se dobro upakuje i da se dobro izreklamira vec nosi gomilu troskova, pa samim tim i cena mora da ide dole da bi bilo cost efective, a onda se isplati samo na veliko...
![]() Ovo drugo sto sam pomenuo moze da sluzi za LIVE, lako je za prenosenje, kompaktno je, mogu da se koriste pojedini virtual alati, problem je samo snaga i ogranicenost u tom smislu, ali zato je cena ta kakva jeste. Moze se ici na vise snage, ali ce kostati vise. Ovo je mnogo isplatljivije od laptopa, pritom nije potreban monitor, a moze se koristiti mali 7 inch display, kao i PCI zvucne kartice. Sve se moze zapakovati u jednu manju kutiju, cak i rack i tako nositi na nastupe. ideja je da se na ovoj masini podigne jedan Kontakt sa bankom semplova i 16 kanala, ili eventualno Guitar Rig, TH2, ili nesto slicno za gitariste, ili Audiomulch i recimo 4 audio kanala sa SSL Channel pluginom na svakom. Sve vec postoji i koriste pojedini, ali pitanje je samo kako smanjiti troskove, nemati monitor i mis u toku svirke, kao i jednostavno ukljucivanje uredjaja i da se on sam podigne, a opet da sve to bude crash-free... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Member
|
![]()
totalno je besmisleno praviti analognu distorziju po ugledu na vst plugin.. Koliko bi u stvari kesa i sati rada trebao da potrosis na prototip?(5k+ evra/sati?
![]() Ono sto tebi treba je V-Machine |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
Vec sam rekao da je distorzija jedan od najlaksih efekata za DIY. Evo jednog nasumicnog primera - nazvali su je "Stratotrasto". Meni bi za ovo trebalo 20 - 30e (najskuplje ovde su neki bolji potenciometri) i jedno slobodno popodne... Nemam pojma kako bi zvucalo. Primer distorzije: ![]() Ali posto covek hoce BAS istu takvu distorziju kakvu daje taj doticni plugin - najpametnije je upotrebiti taj v-machine i imao bi isti taj efekat - on stage. Samo, ne bi izbegao digitalni deo, i dalje bi bilo slicno kao da je uzeo laptop i povezao ga... Ili sto da ne, mozda i kravadinkovu platformu (kravadinkinu ?!) ? Mogao bi i ceo NI GUITAR RIG da potera ?
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 14-02-2011 at 11:35 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Pro Member
|
![]()
Gitaristi jos uvek vise vole analogiju,ja sam ubedjen da bi se uz dobar marketing,u danasnje vreme je to gotovo vaznije od samog proizvoda.Mada kad malo bolje razmislim to bi ipak moralo da bude pojacalo koje bi imalo zvuk takav kakav treba da ima.Napraviti takvu distorziju i zvuk bi se razlikovao od pojacala do pojacala.Ne znam koje bi pojacalo moglo da bude transparentno da se u odnosu na njega pravi ovakva distorzija?Ili ono odredis jedno pojacalo pa u odnosu na njega pravis sta si naumio.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
pomozite da smislim kako napraviti ovaj zvuk | InsaneEyes | Produkcija Elektronske Muzike | 9 | 12-12-2009 02:36 PM |
ALESIS MICRON-KAKO SE MOGU NAPRAVITI PATCHEVI KLAVIRa NA SINTU | istok | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 0 | 18-11-2009 08:07 PM |
Kako sa monotimbralnim Synth-om napraviti aranzman? | Comodo | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 10 | 24-04-2009 04:50 AM |
Kako Napraviti Rack Ormar | roginator | Dizajn i konstrukcija studija | 16 | 09-06-2007 01:16 PM |
KEYSWITCH (kako napraviti instrument sa vise artikulacija) | ANITA | Tutorijali | 2 | 31-03-2004 11:47 PM |