|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
Tebi treba program koji se zove Samplit. Evo ti link pa pogledaj malo
http://www.cdxtract.com/samplit.php Pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
Domestos, za konvertovanje boja sa klavijature u neki vst,najbolji ti je Extreme sample converter, kao sto rece Tribal.
Potrebno je samo da selektujes tonove na klavijaturi-opcija VST converter, odredis duzinu tona-hold, i onda prebacis u zeljeni format(recimo Halion, Kontakt i sl.). Ja sam ga testirao na Triton Extremu u Kontakt.
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
Hvala...pogledacu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#15 |
Senior Member
|
![]()
Ljudi, ovo o cemu vi pricate je SEMPLOVANJE boja sa klavijatura. Covek je trazio kako da KONVERTUJE boje.
Program automatski sempluje tonove. Znaci, ti podesis kako zelis da semplujes (recimo, koliko oktava, layer-a po dinamici, itd.) i on automatski sempluje. E sad, pretpostavljam da za semplovanje sa klavijatura treba imati midi kabl koji ce da salje instrukcije i audio kabl kojim ces da saljes audio signal u racunar. Ja sam tako semplovao neke VST instrumente i radi super ali kasnije moras sam da odredjujes loop tacke i ostalo. Sto se ti ce .pcg fajlova, ja nisam uspeo da ih otvorim ali .KMP fajlove koji se takodje koriste na Korgu mozes da KONVERTUJES. Znaci, prebacis .KMP instrument sa klavijature na disketu, usb, i onda u Awave Studiu kovertujes u zeljeni format (npr. SoundFont, Kontakt, itd). |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Member
|
![]()
Pa konvertovanje mi i treba. Napisem, tj. ukucam midi zapis melodije u nekom programu i onda sa konvertovanim bojama, koje sam uzeo sa klavijature, dobijem wav.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Senior Member
|
![]()
Pazi, to nece tako da funkcionise... ne tako bukvalno. Konvertovanje semplova (boje) podrazumeva pretvaranje iz jednog formata u drugi. Recimo, imas neku boju sa Korg Triton klavijature i zelis da je koristis na racunaru. Prvo je konvertujes preko pomenutih programa u zeljeni format, tj. format koji mozes da iskoristis. Takvu konvertovanu boju ucitavas u neki SEMPLER koji imas na racunaru. Znaci, moze biti Kontakt, VSampler, DirectWave, Halion, itd. Kada konvertujes, otvoris neki sekvencer (npr. Cubase/Nuendo) i uvezes midi fajl. Onda ucitas VST Sampler i u njega ucitas zeljeni sempl (boju). Posle samo izaberes na kom kanalu zelis da ti svira ta boja i to je to ukratko.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Member
|
![]() Quote:
E to, bas to mi treba. Danas cu da radim na tome. Hvala... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Senior Member
|
![]()
Nema na cemu.. Javi ako bude problema.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Banned
|
![]()
Onda ti uzmi neku dječiju knjigu o sintisajezrima i klavijaturama i vsti-evima...boja je presirok pojam za ovu oblast! Može da bude "boja" kao preset podešenih parametara nekog sintisajzera, iliti patch, a može da bude "boja" kao sempl iz nekog romplera. A, može da bude i sempl romplera plus podešavanja - što će najprije biti.Nisi nam rekao ni koja je klavijatura u pitnaju, ni kakva je boja, a nastupas prilčno drsko za nekog ko je došao da se obrati za pomoć!
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |