Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Konvertovanje (pomagajte) (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=26540)

Domestos 05-03-2009 01:42 PM

Konvertovanje (pomagajte)

Pozdrav!

Da li postoji neki program za konvertovanje boja sa aranzera u VST instrumente? Ili...postoji li neki VST sintisajzer koji bi mogao koristiti boje sa aranzera?

Hvala

balthazaar 05-03-2009 02:31 PM

Re: Konvertovanje (pomagajte)

nesto postoji...ali moras biti precizniji sa tim sta hoces da postignes

Domestos 05-03-2009 03:34 PM

Pa hocu da uzmem boje za klavijaturu od prijatelja i da ih koristim na kompu za pravljenje matrica. Tj. da na gotove midi melodije zalijepim te boje koje uzmem od njega. Da li je to moguce?

kravadinka 05-03-2009 04:06 PM

Ne! Da bi shvatio zasto i kako, moras pre svega da znas sta je to sto ti zoves "boja"...

alfom 05-03-2009 04:09 PM

Puno se o ovom pisalo u zadnje vrijeme.
Treba midi trak da ti 'natjera' synth da svira boju koju odabereš, i da istovremeno povežeš out sa syntha sa inputom na kartici, pa snimiš audio track u compu.
Kako se to radi, pojasniće ti neko drugi ili pokazati link gdje se o tome već pisalo. A malo i sam potraži.
Vidi tamo negdje gdje se pisao o M-Audio MidiSport kartici.

Domestos 05-03-2009 04:10 PM

E pa uzmi onda neku djeciju knjigu o muzici pa procitaj koje su osnovne karakteristike jednog tona. Medju njima je i "BOJA"...
A sad, ima li neko normalan da odgovori na pitanje?

Domestos 05-03-2009 04:12 PM

Quote:

Originally Posted by alfom (Post 237284)
Puno se o ovom pisalo u zadnje vrijeme.
Treba midi trak da ti 'natjera' synth da svira boju koju odabere?, i da istovremeno pove?e? out sa syntha sa inputom na kartici, pa snimi? audio track u compu.
Kako se to radi, pojasniće ti neko drugi ili pokazati link gdje se o tome već pisalo. A malo i sam potra?i.
Vidi tamo negdje gdje se pisao o M-Audio MidiSport kartici.

Hvala, jasno mi je to. Samo, postoji li mogucnost da se to radi bez klavijature. Znaci, da ukucam melodiju i onda da s njom koristim boje koje izmem od prijatelja, boje za klavijaturu. Znam to raditi sa VSTovima, ali ne mogu naci odgovarajuce.

Tribal_kg 05-03-2009 04:12 PM

Mozes da konvertujes ali sve zavisi od formata boje (sempla). Recimo, Extreme Sample Converter super konvertuje boje sa Tyros klavijatura. Awave Studio moze da konvertuje .KMP boje sa Korgovih klavijatura.

Domestos 05-03-2009 04:15 PM

Quote:

Originally Posted by Tribal_kg (Post 237287)
Mozes da konvertujes ali sve zavisi od formata boje (sempla). Recimo, Extreme Sample Converter super konvertuje boje sa Tyros klavijatura. Awave Studio moze da konvertuje .KMP boje sa Korgovih klavijatura.

Hvala druze, prokopacu malo po netu za Extreme Sample Converter i Awave Studio.
Hvala jos jednom, puno si mi pomogao...

alfom 05-03-2009 04:37 PM

Quote:

Originally Posted by Domestos (Post 237285)
E pa uzmi onda neku djeciju knjigu o muzici pa procitaj koje su osnovne karakteristike jednog tona. Medju njima je i "BOJA"...
A sad, ima li neko normalan da odgovori na pitanje?

Ovo ne biti dobro nikakooooooo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

All times are GMT +1. The time now is 03:46 AM.