|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Senior Member
|
![]()
Ako ti je na kanal koji hoces da eksportujes insertovano dosta efekata vst-a, onda treba raditi real-time, jer moze doci do greske usled brzog eksporta i totalno promeniti zvuk. Ustvari real-time eksport je pozeljan i ako imas samo jedan insertovan efekat.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Nego imam jos jedno pitanje. Pri eksportu midi kanala na out-u mi stoji recimo Hypersonic... sta sad... kako da mu kazem da na out-u bude mono?
![]() |
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
Meni nije jasna ta glasnoca monoa od -6.0 db, koju program automatski podesi. Evo dacu vam primer sta hocu da uradim. Napravio sam bubanj u bateriju 2, sledece sto hocu da uradim je da eksportujem bas bubanj posebno kao mono track, dobos posebno takodje kao mono track i tako dalje, vec u samom bateriju sam svakom od koristenih kitova dodelio razliciti mono ulaz(kanal 17,18,...), koji sam povezao sa mono izlazom, tu je program sam utisao signal na -6.0 db interesantno je da je i bateri na svom masteru utisao signal na -6.0 db, tako da od sinala nema skoro nista, moje pitanje je sta mu znaci tih -6.0 db za mono i koliko pojacati mono pri eksportu da bi se dobio sto kvalitetniji i ''snazan'' signal?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
banned
|
![]()
Koji je pan law u projektu?
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
tih -6 koje spominjes nema veze sa mono signalom u batery 2 , vec je to "prevencije" stavljeno zbog semplova i da ti ne pravi po defaultu peak u miksu ... barem sam ja to tako skontao
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
1-2? Inace sto se tice pan lawa valjda mislis na kom kanalu mi je mono , na levom. Ako sam dobro skontao sta me pitas. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
banned
|
![]()
Pritisni shift-s i vidi na koju vrednost je podesen pan law u projektu.
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
E... jbg nisam kuci na svom compu, ubijam sate u preduzecu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Pro Member
|
![]()
meni se to nikad nije desavalo , sve mi je u bateriji sem mastera na 0.0, bez obzira na stereo/mono sample
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
MAO
|
![]()
pisao sam vec gore, al ajd opet : Nije potrebno zajebavati se i praviti mono output buss, sve sto treba uraditi je izabrati taj track kao output, i reci nuendu da zelis da ti export fajl bude mono... ne moze biti jednostavnije.
Na sva ostala pitanja odgovor ste dali, ili je veoma logicno.. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
M-AUDIO Fast Track Ultra - USB audio interfejs | SumAnuT | Recenzije | 0 | 16-06-2009 06:19 PM |
cubase sx3:export audio mixdown.. | Reinhardt | Audio Produkcija - Tehnike | 23 | 14-12-2008 09:18 PM |
Audio Mixdown | dr.Ru | Audio Software | 17 | 07-08-2006 11:31 AM |
..mixdown vs. recording.. | lesha | Audio Produkcija - Tehnike | 17 | 13-12-2005 07:53 AM |