|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
VIP Member
|
![]()
u puno slucajeva "phase revers" moze da pomogne..ako ga imas negde, klikni pa proveri!
jednu stranu, pa drugu, pa ceo sample...nesto ce se desiti sigurno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
Ma zezao sam se time mesecima ..... a obrtanje faze sam probao jos prvog dana ( od tih nekoliko meseci ) .... posle sam experimentisao sa jos dosta " naprednijih " tehnika , a kad malo koristis matematiku ( tj fiziku ) shvatis da je sve na zalost dosta prosto i nekako se cini da je resenje tu , a onda opet nije ......
![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ma isao sam i s Mid side varijantama gde sam dekodirao side i pomerao ih vremenski , menjao faze ( ne samo 90 - 180 ) nego po nekoliko stepeni , pomerao po nekoliko frejmova levo desno , provaljivao sta ih cini da odu na side , da li je reverbacija ili fazno pomeranje ili neka modulacija ..... ma sta sve nisam ...... ![]() .... tako da je obrtanje faza " prvi osnovne " i cesto ne sluzi nicemu ...... .... imam osecaj da polako ulazim u fazon , ali ako je covek to vec napravio , cemu trosenje vremena ??? ... Mislim da je davno Perun pominjao da je slusao spravu , pa ga zovem da se ukljuci .... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
VIP Member
|
![]()
[u takvim situacijama, prepolovim sample i koristim mono (bolju stranu!)..Job done - bez mnogo chmaranja!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Sto bi rekao ciga .... " Moz' i tako " ![]() ![]() Ja ipak jurcam neko bolje resenje ..... znas i sam da to pije vodu , ali nije to ... to ..... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Ali izgleda da je stvarno prica drugacija od sampla do sampla... neki s imagerom rade, neki s M/S, neki ocigledno ni sa time. ___________________________________ Nego, otvorit cu jos jednu temu, pa molim znalce za pomoc! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
-stereo zvuci toplo i debelo -zbrojis u mono ili dobrano uzis - juha u srednjima, kaos sa fazama. sranje. -okretanje faze - jos gore -samo jedna strana mono, bilo L ili R zvuci pateticno malo - u cuje se room previse. mislim da ne bi bilo zabune, to je sve kriv proizvodjac softwera koji ocegledno nema pojma o postavljanju mikrofona , i mono kompatibilnosti. siroko rasirena bolest pogotovo kod kretena iz East West. ![]() ![]() moje polu-rjesenje, evo bas jucer sam miksao reklamu sa bosendorferom, i trebao mi je biti tamo iza, uzak, da ga sirim malcice sa tc4000 roomom, a ne sample da pliva stereo, jer onda zvuci preblizu i smeta voiceoveru i ukenja ceo bre mix - i uspio sam nekako sa suzivanjem na nekih L20-R20, i dobrim dip-om od -3dB oko 300 - 400 hz, jer tu su faze najvise poblesavile. sve u svemu, rjesavam kirurski, tamo gdje kenja..ubijam eq-om, i blur-am dobrim reverbom. ako neko im jos dobrih ideja, pretvorio sam se u uho ... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
VIP Member
|
![]()
Eh da.... too je tek problem. Lako srediti neki glasic... klavir je druga priča. Hm, hm.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
|
![]()
Hehehe...
Evo da ozivim temu... Slusam "Money for nothing" i switchujem mono/stereo. 'Ladno mi zvuci bolje u mono nego u stereo signalu!!!! KAo da su mixali mono, pa su na kraju pustili da bude stereo.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kako snimiti REVERB efekat kao WAV sample? | bleiber | Produkcija Elektronske Muzike | 13 | 23-04-2009 03:24 PM |