Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Kako srediti mono-nekompatibilan sample?!!!!!! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=16049)

ANITA 26-11-2006 05:36 PM

Kako srediti mono-nekompatibilan sample?!!!!!!

Ljudi.. u panici sam. Rok je sutra.... racunala sam na neki svoj stariji materijal koji sadrzi samplove vokala (diva) koji su prilicno izrazeni i bitni, ali u MONU SE UOPCE NE CUJU (a mora biti mono-kompatibilno za TV)!! Bez efekata su i bez icega.. sami po sebi jednostavno nestanu u monu, odu u nekakvu daleku supljinu!!

Mnogi samplovi su radjeni danas za sirok dvd zvuk, posebno recimo storm drums, ali to uspjevam srediti sa S-1 imagerom tako da suzim. Ovo se ne da srediti nicim. :( Bar nicim za sto ja znam.

Mooolim vas, ako ima neki princip ili "alat" da se tako sto sredi!! Ne mogu zvati opernu pjevacicu upravo sad.... :rolleyes:

Hvala na pomoci!

Anita

ANITA 26-11-2006 05:48 PM

Re: Kako srediti mono-nekompatibilan sample?!!!!!!

Uspjela sam!

Sa WAVES- S1/MS Matrix

zoolander 26-11-2006 05:59 PM

Imam isti problem sa synthom,odlično zvuči u stereo slici,a u mono rupa.Probal sam ga eksportirat ko stereo split i pribli?it mu pan bli?e centru,al čim je bli?e tim grozomornije zvuči.:(
Bum videl kaj se mo?e sa tim pluginom napravit...

puRe 26-11-2006 09:32 PM

ovo sto je anita rekla, to je manje-vise najlaksi nacin. otvori se S1 Imager i suzi stereo slika...

idekius 26-11-2006 09:38 PM

Quote:

Originally Posted by puRe
ovo sto je anita rekla, to je manje-vise najlaksi nacin. otvori se S1 Imager i suzi stereo slika...

Jeste... a moze i m\s matrix, BrainWorks, ili nesto trece sa M\S forom...
Kad imam blagi fazni raspad (ali blagi!) , jednostavno ukljucim onaj Phase Compensation taster na CW Mixeru, pa snimim mix u wave lab-u, ali, to izbegavam, posto je bolje problem resiti na izvoru...

I jedno pitanjce!
Jel' probao neko NuGen Audio Stereoplacer???
Sta on radi?
Verovatno slichno kao S-1 imager?

Idekiusov Techa 26-11-2006 10:52 PM

Quote:

Originally Posted by idekius
I jedno pitanjce!
Jel' probao neko NuGen Audio Stereoplacer???
Sta on radi?
Verovatno slichno kao S-1 imager?

E moj mljadjani i neiskusni rodjace. Taj plug kosta svega 20$, dakle, kol'ko para, tol'ko i muzike...:p
Nista neznas!!! :banghead:

lesha 26-11-2006 11:33 PM

po 25. put - dfx monomaker
http://destroyfx.smartelectronix.com/extras

Max 27-11-2006 09:37 AM

Quote:

Originally Posted by ANITA
Ljudi.. u panici sam. Rok je sutra.... racunala sam na neki svoj stariji materijal koji sadrzi samplove vokala (diva) koji su prilicno izrazeni i bitni, ali u MONU SE UOPCE NE CUJU (a mora biti mono-kompatibilno za TV

Anita

Nejasno mi je ovo , ako ga ne cujes u mono u , onda ti ni ms matrix i ostalo nece pomoci ..... Jednostavno nema informacije u mono u , i onda i ako suzis u wavesu , neces dobiti signal , tada jedino pomaze da uzmes L ili R kanal i da ga pustis kao mono . Ako ipak imas nesto u Mid kanalu , onda mozes sa bilo kojim alatom spustiti side i pojacati mid ....

Dosta sam se zezao sa ovim i jedino ( od profi sprava ) mi pada na pamet niki gadget koji je napravio nas covek ( uvek mu ime zaboravim :confused: ) koji vrsi neke fazne ili ko zna koje promene i stvarno rpavi mono od sterea bez gubitka stereo informacija . S' obzirom da radim dosta mono a poslednje vreme , aklo neko zna o kome / cemu se radi tacno i koja je cena , mislim da bih ponovo poslusao taj uredjaj .

Pozdrav

Dushan_S 28-11-2006 02:28 AM

Milan Kovinić!

Max 28-11-2006 08:47 AM

Quote:

Originally Posted by Dushan_S
Milan Kovinić!

Jesi li cuo spravu ili barem za spravu .... ?

Imas li ideju o ceni ili kako doci do te informacije ?

Pozdrav

All times are GMT +1. The time now is 02:27 PM.