|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
.... koliko se puta to desilo meni ..... a boga mi i mnogim stranim zvezdama ..... Narocito kod pevanja , kad covek nikad ne moze da ponovi emociju koju je imao u momentu pevanja na sm58 ici kod aranzera kuci ...... i takvi vokali su neuporedivo bolji od onih snimanih cak i na vrhunskoj opremi ..... sto me dovodi do ( u nedogled ponavljane teme ) o snobizmu i hi end spravama ![]() Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
a sto si kupio avalon? da ga gledas, mogao sam i behringer da ti posaljem ![]() ajd pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ima tu i izvikanih stvari, ima i preterivanja... audio industrija je mozda jedina uvela "zvezde" medju inzenjerima-konstruktorima, idolopoklonstvo itd... ne kazem da je to nezasluzeno, samo jednostavno to nije nigde praksa u ostalim granama elektronike... jednostavno nikada vrhunski inzenjer iz Nortela nece postati zvezda, iako zbog njegovog rada MILIONI ljudi uspesno komuniciraju medjusobno, niti stavljati svoj potpis na Nortelove telefonske centrale, ili ne daj Boze ploce... zasto je tako... pa mislim da je jasno... Prema tome ima i preterivanja u high-endu, ali ako koristite samo svoje usi kao "merni instrument", onda se brzo razbiju iluzije, i to ne traje dugo... pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
[quote=boggy]ako koristite samo svoje usi kao "merni instrument", onda se brzo razbiju iluzije, i to ne traje dugo...
AMIN ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
"Super analog" ulaze kao i "Vrhunsku dinamiku i ekvalizer"...mix je bio solidan, ne kazem, ali mu je falila sirina (i pored LEXICONA 960) prisutnost i cuveni "punch" koji je imao na mom bednom "ofrlje" mixu napravljenom u mojoj radnoj sobi na Soundcraft Spirit 24 - koji mi sluzi samo da cujem ono sto programiram, znaci shvatam ga krajnje neozbiljno...
![]() |
![]() |
#16 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
VIP Member
|
![]()
tacno...zato u velikim studijima kad se rade veliki projekti, stalno snimaju sve. Da slucajno ne propuste nesto.
Kod nas kad je bila Dido u glavnom studiju (kad su pisali pesme) , imali su mikrofon postavljen unutra i SVE su snimali na DAT...kad neko mrsi po gitari , pevusi ili sta vec. (Imali su 60 DAT-ova posle 7 dana!!!) A da ne pricam koliko je "rough mikseva" zavrsilo na ploci - nista novo. To je momenat koji se ne ponavlja. Kad se sve razvuce ponovo, da se miksa na tenane, u 90% slucajeva ispadne gore nego radni demo miks. A za high - end...ako nemas hi-end slusanje, onda je besmisleno kupovati skupe pre's i mikrofone itd...krene se skromnije, pa kad se zaradi (od muzike) onda se zameni za nesto bolje itd. Ja sam prvih 2 godine radio na Behringer Euro desku, NS10, REV 500, itd...I na tome sam uradio puno velikih mikseva za velika imena i bio na Billboard listi !! Znaci - ne bacati pare na pocetku!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
mod?rateur analogue
|
![]()
[QUOTE by slowstar]ALI NIKAKO NISMO MOGLI DA POSTIGNEMO SIRINU, CISTOTU I KVALITET DEMO MIXA NA KOJI JE PEVAC OTPEVAO,[/quote]
to se i meni dogodilo.. ne jednom ![]() uvijek prvo covjek, pa tek onda masina. sto se tice originalnog posta o high endu. to je ionako jedna fleksibilnija kategorija, za razlicite ljude su razlicite stvari high end. sistem koji te inspirira na rad, gdje ti je ugodno i kreativno ce uvijek dati bolje rezultate od suportnog, bez obzira koja je oprema u igri. e sad da ne bude bas bez ikakvog konkretnog prijedloga, ako je bend u pitanju, i snimanje puno gitara, bubnjeva, mislim da je najisplativije uzeti jedno posteno mid-end 8kanalno predpojacalo, ili dva 4kanalna. i raditi sve s time, a posljie dodavati neku ezoteriju posebno za vokal itd. nesto bolje od platinuma, ali ne sad bas api/gml.. negdje izmedju. recimo 4kanala sebatron (tube), i 4 kanala neceg cisceg..hv3 drugacija opcija ti je recimo : dobar mid-end pult kao AH2400 ili Midas Venice bi donio visestruke prednosti - koristis ga naravno za analogni mixdown, koristis ga za monitoring/routing , talkback u miksu, i koristis njegove relativno solidne preampe za snimanje bubnjeva i sve druge situacije gdje treba vise kanala odjednom. a sa strane uzmes jedno malo bolje pre samo za vokal, solo gitaru i sl. tu je izbor prilicno sirok ovisno o stilu. ali svakako solidan voice channel barem sa kompresorom - npr. tubetech, ili portico serija, avalon 737 itd.. mikrofon barem sondelux U195. zaboravi na rode. dodaj nekakve 6.5 ili vece aktivce, npr adam P11A, solidan daw, fireface, jedan uad. ukratko preporucam srednju ali solidnu varijantu. a ne da imas tri highend sprave i .. prazan studio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Po ovome je api daleko bolji od Avalona i Tubetecha ( DVuckovicu je zabranjen odgovor jer znam koliko voli API ja ![]() .... i zasto ne Roda ? Po meni najbolji odnos cena kvalitet ( po meni ) sa druge strane 100 puta sam probao u odnosu na druge mikrofone ( mislim na classsic 2 i k2 u odnosu na Neumanne i AKG i ostale ) i pokazali su se i te kako dobri ..... nt2a ..... najbolji mic za male pare ..... super zvuci .... ne mislim nista lose , samo si me bas bas zbunio , mada se preko neta lako pogresi u razumevanju pa recimo da je i to moguce , ako mislis da nije za ovu temu , odgovori mi na PP .... Pozdrav Last edited by Max; 11-11-2006 at 03:49 PM. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Pro Member
|
![]()
eee kad smo kod sebatrona...dobio sam u sredu vmp-1000vu...ovo cudo radi odlicno, a uzeo sam ga novog za 700evra...odlican preamp za male pare
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|