|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
Ja svoje "desetke" teram sa SONY snagasem TA-N55ES, to je nekad bio Hi-End Hi-Fi snagas, ali se meni pokazao ODLICAN za NS 10, bolji od mnogih drugih koje sam probao, Da Bear je u pravu kada kaze da treba da bude vise snage u pojacivacu nego sto se obicno misli, od viska ne boli glava, samo paziti da se
ne "srafi" previse... Sto se SANSUI integralaca tice, imao sam davno neki, mislim da je bio 919 ili 909, ne secam se tacno, ali sam bio bukvalno odusevljen kako je divno terao TANNOY 15ice, i UREI 809 monitore, ali mozda sam neobjektivan, jer je to stvarno bilo pre oko 2o godina... Znam samo da su SANSUI integralci poznati po tome sto su jako "brzi" (misli se na slew rate,) a to je jako dobra osobina, bar se meni jako svidja... Pozdrav!!!
![]() |
#12 |
Junior Member
|
![]()
Hvala svima na mislenje inace ja sam iz Makedonije pa bih to narucivao iz Njemacke ili eventualno ako nadzem nesto 2nd hand ovde kod nas.
Quad 303 i 405 mogu naci samo na Ebay ali to mi je complikovano naruciti..... U svaki slucaj hvala svima i jos hteo bih da pitam jel neko koristi zastitu za NS 10 citao sam po netu [nacin uradi sam]zto sto ako ih roknes nema delova za servisiranje.Ako neko koristi zastitu od ovakvog tipa zanima me dali ima neke promene zvuka u odnos na nemodificirane..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
![]() http://www.thomann.de/de/search_dir....w=ns10&x=0&y=0 Sto ne znaci da treba da ih ROKNES!!! Quote:
Najbolja zastita je pazljivo koriscenje... sto je inace obavezna praksa u studijskom monitoringu, gde se sve sklapa da bi zvucalo sto bolje a ne da bi bilo "neunistivo". pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
Da li zna neko od vas ima li ih (NS10) trenutno na prodaju?
Naravno dobro ochuvanih... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ja trenutno prodajem svoj Hafler P1500 koji je idealan za NS10. Samo ti mozda bude problem sto sam u Zagrebu, a pojacalo je relativno tesko za stavit na postu.
Ostavio sam si drugo pojacalo, isto P1500, da mi tjeraju moje NS10 i super zadovoljan sam (ovo drugo pojacalo mi je bilo preslabo za Dynaudio BM15P pa ga se rjesavam). ![]()
![]() |
#16 |
MAO
|
![]()
ajmo opet - gde naci Quadove? Shot, kolko cenis haflera?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
VIP Member
|
![]()
A jel' iko od vas ikada probao onu "straight" varijantu sa Yamaha A10 pojacalom, navodno dizajniranim bas za NS10? Ja sam kratko radio sa tom kombinacijom i bio sam mrtav srecan - i koliko se secam nije bilo grozomorno skupo pojacalo, ne znam koliko kosta danas polovno, ali se secam da su Yamahe sa njim zvucale... hm... "referentno".
Mislim, referentno u odnosu na ono sto ti zvucnici ustvari jesu - dobra kontrola srednjeg opsega idealna za postavljanje generalnih odnosa jacina i boja medju instrumentima (u veoma prosirenom srednjem opsegu) i nista vise od toga. Uf, pa to je ustvari 87,9% produkcije. Mislim - ti dogadjaji izmedju 120 i 12000 ciklusa u sekundi.
![]() |
#18 |
MAO
|
![]()
radio sam neko vreme na toj kombinaciji, nije lose zvucalo, svakako bolje nego moja licna postavka trenutno sa Technicsom
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Pro Member
|
![]()
BTW, ako ne nadjes neko adekvatno pojacalo, ja cu kupiti tvoje NS10
![]()
![]() |
#20 |
MAO
|
![]()
kush more!
sad se razmisljam dal da pljunem pare da ih kompletno restauriram sa novim drajverima... nego mi Ivan ne javlja cene! |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Yamaha NS10 | alen | Monitoring | 12 | 13-08-2004 06:42 PM |