Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-04-2005, 02:20 PM   #11
Shady
Banned

Shady's Avatar

Nije u pitanju to da boja glasa nije ok, naprotiv, boja je super. Rekao bih da je u pitanju nesredjena dikcija. A i malo bih ga dotjerao Antaresom 4 na nekoliko mjesta.

Ja bih, eventualno malo doradio onaj sint koji svira na kraju... linija mu je nekako previ?e pojednostavljena (poput melodija na mobilnom telefonu) ho?u da ka?em da tu fali malo trilera. Isto se odnosi i na sint koji svira na 1:18. i 2:48.
Shady is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2005, 02:56 PM   #12
Nocni
Member

Nocni's Avatar

Mozda te i nagovorimo da odes u pjevace. Sto se tice dikcije simpaticna mi je, cak me na par mjesta podsjeti na Vlatka Stefanovskog.
Jedino na ono slovo '?' u pjevanju imam primjedbe.
Pjevaca iz Kerbera cjenim, ali mislim da je tvoja boja glasa ugodnija i sugestivnija. Kod pjevaca je to bar mrvu vaznije od tehnike pjevanja.
Old 26-04-2005, 03:25 PM   #13
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Quote:
Originally Posted by X-Dreamer
Mogli ova stvar ima potencijala.
Aranzmanski je jako dobra, mislim da se i tvoj glas jako dobro uklopio.
Chini mi se kad bi stavio neki drugi vokal, pa makar to bio i Z.J, da ne bi bila ni upola dobra kao sto je to sa tvojim glasicem.
Sve u svemu, jako mi se meni dopada.
Samo tako, nadam se da cu te uskoro gledati i slusati na nekom od festivala.
Hvala na pozitivnim kritikama, a sto se tice vokala, znas kako je, dosadan mi je moj glas sa ocekivanim forama. Volim da saradjujem sa ljudima jer me tudja ideja baci u sto novih ideja, a kad pravi pevac zapeva, onda pesma dobija trecu dimenziju, medjutim najcesce se to tehnicki dobro odradi, ali je sterilno, bez osecanja. Sto se tice festivala, bilo bi to lepo!

Quote:
Originally Posted by Zid
Jeli ono Magic Flute sa Abisinta?
Svaka cast za prepoznavanje zvuka! Jeste to je bas ta flauta, bas mi se dopada njen zvuk! Zato sam i razocaran u Absynth3 kako nema tako neke, lako upotrebljive zvuke!

Quote:
Originally Posted by Sandrob
lipa ti je ova pisma
i lipo je napravljeno. jesi ovo ti doma radi, ili... ?
meni se jedino malo bass u 'a' frazama ne dopada, ali ajde...
jos bi ja elektricne gitare maknu (pan) malo u stranu, iako funkcioniraju i ovako
Jeste, to sam kuci sve uradio, dosta sam se trudio, kompresori me bacali u ocaj jer to mogu samo babaroge dobro da odrade, slusao sam tvoje savete, probao sam vise panovati gitare, ali nekako mi se ukazao prazan prostor izmedju njih i vokala...Sta da ti kazem osim da ti se javno ovde pred svima zahvalim sto sam naucio nesto od tebe, ali sam i sam otkrio jednu caku, a to je da sto vise obradjujes pojedine trake, sve vise gubis na kraju!!!

Quote:
Originally Posted by Eon
Pravi malo vise stvari za sebe najladnije

Iste te reci mi je letos rekao moj idol Vlado G. !! Ako radis nesto iskreno, to ce drugi osetiti!

Quote:
Originally Posted by Shady
Rekao bih da je u pitanju nesredjena dikcija. A i malo bih ga dotjerao Antaresom 4 na nekoliko mjesta. Ja bih, eventualno malo doradio onaj sint koji svira na kraju... linija mu je nekako previ?e pojednostavljena (poput melodija na mobilnom telefonu) ho?u da ka?em da tu fali malo trilera. Isto se odnosi i na sint koji svira na 1:18. i 2:48.
Jeste, sve je bas tako kako si rekao! Mogu ti reci da nisam ponavaljao pevanje, da je sve otpevano bukvalno iz prve, nadajuci se da ce to neko drugi otpevati, tako da sam i falseve pustio onako slobodne. Sto se tice sinta, njega sam sam odsvirao (ja kao basista) i bas me interesuje kako bi ti to odradio, mislim samo na tu kratku, sint temu?
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2005, 08:31 PM   #14
Max
Pro Member

Nije lose ....moram priznati ...... slusam na stubu ..... fino , pricam za matricu ...... pevanje treba biti sigurnije a pravac muzike ....... hhmmmm pa nije bas po mom ukusu ..... ali ko zna sta narod hoce ....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2005, 11:14 PM   #15
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max
Nije lose ....moram priznati ......
Ovo dobiti od Maxa! Tek mi se sad komponuje!

Evo link od studija o kome sam pricao. Gospodin Oliver je preslusao krila i jako se pozitivno izrazio o tome. Cini mi se da nemci padaju na malo tvrdji zvuk.

http://www.templestudio.de/
Old 27-04-2005, 02:22 AM   #16
Shady
Banned

Shady's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mogli
Sto se tice sinta, njega sam sam odsvirao (ja kao basista) i bas me interesuje kako bi ti to odradio, mislim samo na tu kratku, sint temu?
Moze! Javi mi na PM koja je to farba i sa kog softvera (ako je to ona sa Absyntha), i kazi mi tempo projekta, pa cu je odraditi kako ja mislim da bi trebalo, i poslacu ti traku nazad, pa je ubaci. Ako ti se svidi ostavi, ako ne, baci je u recycle bin. Poz.
Shady is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2005, 03:39 PM   #17
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

evo preslusao i ja na nekim krsh slusalicama. prijatno sam iznenadjen, gitare su odlicne.. jos malo da je sve tvrdje i eto ti bon jovi fazon

dobra matra, dobra ideja, pevanje mi ne ide... bubanj ti zvuci malo neprirodno, ne znam da li si radio quantize na hihatu.. sve u svemu, zvuci kao da bubnjar ima 3 ruke, skini kontru kad ti ide svaki crash.. ja bi btw crash bacio isto u desno, na nekih 1 i po sat.. ride bi trebalo ici levo u ovakvoj panorami (koji u pesmi nemas) )))

na onom horskom delu imas neko cudno upadanje (s tvoje strane).. ko da si se zagrcnuo, sredi to... hor inace zvuci odlicno!

to je to.. dakle, da uradis jos neke korekcije i moze da bude stvarno odlicna stvar.. text bih licno iz korena menjao, ne ide mi dikcija a ni sama "atmosfera" teksta mi ne ide bas nesto narocito uz ovakav tvrdji zvuk...

javicu kad preslusam u studiju kakav je zvuk

pozdrav
kVu is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2005, 04:36 AM   #18
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Dobro si ti to i cuo ako su ti lose slusalice, ali sve greske u panorami bubnjeva su zato jer ja i nisam nista preslusao na taj nacin. Sto se tice bubnjara, ono nije hi hat nego su daire, a to u principu uvek svira neko drugi, a ne on. Tekst i nije nesto najbolje od mene, ali je izasao onako, spontano pa ne bi da menjam, a najvaznije je da se svidja curicama, a takve pesme sam uvek znao napraviti. Sad sam upravo napravio jednu baladu sa originalnim tekstom o ljubavi i mislim da cu im slomiti srca... (prvo Aniti) Veliki mi je problem slaba dsp snaga mog racunara, tako da se iscrpim u trazenju trikova kako da mu omogucim da glatko radi, a to je najcesce u obliku kompromisa koji me ogranicava. Uostalom, znas i sam kako izgleda kad moras pogasiti efekte...
Old 03-05-2005, 03:37 PM   #19
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Quote:
Originally Posted by kVu
sve u svemu, zvuci kao da bubnjar ima 3 ruke, skini kontru kad ti ide svaki crash.. ja bi btw crash bacio isto u desno, na nekih 1 i po sat.. ride bi trebalo ici levo u ovakvoj panorami (koji u pesmi nemas) )))
pozdrav
Jeste, bio si u pravu i to u refrenu sam prevideo! :oops: Dobro zapazanje!
Old 04-05-2005, 02:15 AM   #20
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

nema frke

btw. zvuk moze dosta bolje definitivno, ali je savim ok generalno
kVu is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules