|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Na zalost mislim da to ni priblizno ne bi zvucalo kao JP kada bi odsvirao vise nota istovremeno.
Probaj note su : F-C-A G-D-H A-E-C F-C-A G-D-G s tim sto ih pitch-uj kasnije da dobijes odgovarajucu visinu. Ima puno soft synth-eva koji odlicno zvuce mono ,ali ocajno kada treba da se odsvira polifona melodija. Takvu farbu kao sto si ti napravio,ja sam pravio sa jednim od Reaktorovih synth-ova (koji se ne dobijaju iz njega) i ocajno zvuci kada treba da se svira polifona melodija. Bice suvise agresivna i bez duse,dok JP-ev strings je pitak i ima dusu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Super Moderator
|
![]() Quote:
Probacu da nasnimim i to... Inace, jel to tvoja neka stvar ili....? Edit : Evo sada slusam A/B test i to kod mene na onom najotvorenijem delu i ovamo na najotvorenijem delu, boja ista, stim da je samo stvar produkcije na originalu. Mislim da je attack razlicito rasporedjen od note do note tako da pri dolasku zvuka se stvara brza gradacija. I propusteno je kroz neki topli kompresor, jer jeste topliji zvuk od mog. Mislim da je nemoguce dobiti potpuno isti zvuk, a napravi mi taj zvuk na Reaktoru, bas me zanima oce li isto ovako zvucati? Probacu jos da isproduciram kako bi dobio malo topline ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
zadovoljan sam. dosta ovisi kakav ima synth midi interface. recimo kad gonis brzu sekvencu na deep bass nine - taj ubija. nista njemu ne fali. Sto se tice audija - 4/4 nogu kad nadjem dobru, s nekim layerom i sl.obicno pretvorim u Wav i jednostavno je slozim po gridu na cetvrtinke. to i jake dobe od hihat-a su jedino vazne da su tocne u sample . za basseve i sl. midi tocnost unutar 1ms je prihvatljiva - opet kazem , ako nije sam sint 'spor' u prihvacanju podataka. neki jesu . npr. motif rack ili mks70. bas se spremam uzeti midex8. fali mi portova strasno.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
da a ja bas zbog kicka sam mislio ... znaci kick i hihats iz racunara ... ja koristim starsno puno hihatova odjednom i to pri velikim brzinama , i to iz Roland s760 , zato sto najlepse zvuce ... iste cinjele iz xv5080 ili iz compa ESX24 , zvuce drugacije .. tanje ... jednostavno nemam objasnjenje kako taj midleclass sempler ima bolji zvuk
![]() a kod Virusa se javlja varijabilna latencija pri preuzimanju midiclocka ,kod sinhronizovanog apergiatora .. cak i kod Midexa ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
mod?rateur analogue
|
![]()
pa ne znam , mozda je kod hi-hata , ako bas imas OH koji svira 'kontru' za tipican house ili nesto, vazno da bude uvijek isti, ali u principu mislim da je midi tocnost dovoljna za sve te hihatove koji plesu okolo.
naravno ako covjek ima pravi TR909 ili 808, svaka noga zvuci malcice drugacije,onda se nemozes izvuci sa jednim sample-om. onda presnimis midi svirku u audio (po kanalu), pa kvantiziras audio na grid. tako dobijes i prirodnu varijaciju i apsolutnu tocnost. ja ugl. tako rjesavam ako mi negdje nesto ne zvuci dovoljno 'cvrsto' - presnimim u audio pa jos malo nategnem s par edita tu i tamo. najvise mi pomaze cinjenica da drums uglavnom vozim iz PC-a, rijetko iz hardwera. naravno, to bi se promjenilo da nabavim jedan stari LinnDrum ili pak Machine Drum 8). nisam imao ritam masinu godinama, to me nekako opet pocinje privlaciti zbog nacina rada.. inace slazem se s tobom, meni recimo bubanj zvuci puno bolje i mesnatije iz E4 nego iz batterya i sl, ali obicno za reklame i takve stvari gdje nema vremena - ne zelim da se zamaram s time. navodno je MAC nesto tocniji u MIDI-u od PC-a. nisam provjerio. volio bih opet probati 1040ST. on je puno tocniji od PCa i MAC-a. to se sjecam. Kakav je OS i dali koristi kernel ili ne - to jako utjece na tocnost. sam USB kao standard ne. ako gledamo dublje od toga, onda je najveci problem MIDI-ja.. sam MIDI. standard star 22 godine, vrlo malog bandwith-a i nedovoljne tocnosti. nerijesiv problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
za Batery sam se i sam iznenadio kako slabasno zvuci , za zanr koji radim kick je presudan , pa sam zato mislio koristiti hardver ... pa sve nesto razmisljam o Jomox Mbase 01 , analognom kick modulu, ali ta varijabilna latencija .... , za sada Linplug RM IV... a za basove sam narucio Mam mb33MkII , iako nisam siguran dal sam dobro postupio , najvise mi igraju uloge TB emulatori i to sa 18db filterom i jednim oscilatorom, to mu daje taj karakteristican zvuk , navodno je Doefper ms 404 bolji al nisam jos nasao nacina kako da kupujem preko ebay-a ... inace , imam jedan stari Atari u ormanu i to sa dva midi izlaza , medjutim bez svih prednosti Pc-a
![]() ... a sve sto mogu ide bez snimanja audio wavova , svaka digitalizacija , konverzija formata ili slicno po mom iskustvu ide na stetu zvuka , al to je moje subjektivno misljenje i ne mora da bude istinito ... i naravno svaki setup , studio,ima svoje slabe tacke , a na nama je da ih prepoznamo i da ih zaobidjemo na najbolji moguci nacin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
http://www.acidlab.de/Sound/ ![]() a drugi se zove XoxBox, . Meni je XoxBox najbolji i razmisljao sam da ga narucim - naime dolazi u kitu, kao PCB, i mora ti ga neko zalemiti, ali je jeftin... a ja imam susjeda koji je 'freak' za te stvari. inace, ovi momci su naravili uspoerdni test da ljudi pogadjau koji je pravi TB, pa imas glasanje.. interesatno. http://www.ladyada.net/make/x0xb0x/samples.html ![]() Quote:
neki dan sam slusao svoje snimke (jeftini analogni pult plus REVOX stereo master) iz 1990, i shvatio poraznu cinjenicu - da danas, uz svu tu tehnologiju koja nam se nudi - nemogu dobiti taj sound, tu muzikalnost i 'poljepljenost' snimka, ni da dubim na trepavicama. doslo mi da bacim i pc, i nuendo i RME sve u mat.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Virus Ti vs Virus Snow | Dexxy | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 12 | 16-05-2008 09:47 AM |
Virus a la Blofeld - Virus TI snow | goasia | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 20 | 14-01-2008 09:16 PM |
Virus TI problem | HeatMan | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 14 | 20-06-2007 11:42 PM |