Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   VIRUS TI (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11146)

Gianfranco 17-04-2005 12:06 PM

VIRUS TI

Prvo su rekli u decembru,pa u januaru,februaru,martu,aprilu i konacno
evo ga konkretan datum : 30.4.2005.

Ubio sam se cekajuci.

goasia 17-04-2005 06:36 PM

Gianfranco , nameravas da ga uzmes?? :o Ja sam imao Jp 8080 a sad Virus C , mislim da Jp osim tog supersaw-a nije skoro nista imao , a taj supersaw sound imas sad vec na vecini VA sinteva , ja bas volim Rolandove ali Jp 8080 je moje najvece razocarenje .... :cry:
javi mi se na mail ..sta se desava :wink:

Gianfranco 17-04-2005 07:57 PM

milos:
Quote:

Meni bi jedan jedini sint bio dovoljan -CS 80 ,vise ne trazim od toga
Tako se pocinje :D
Pa jel ti ne odgovara Arturia CS-80 ?

goasia :
Quote:

Gianfranco , nameravas da ga uzmes??
Ne nameravam,rezervisao ga jos u januaru :D

Pretpostavljam da sam prvi koji ce ga ovde imati,pa sledi jedna lepa recenzija sa audio semplovima i gomilom masnih farbi :wink:

Quote:

ja bas volim Rolandove ali Jp 8080 je moje najvece razocarenje .... Crying or Very sad
Prosto neverovatno,na zapadu su svi i dalje opsednuti sa njim !
Najcesce se koriste njegovi super saw stringsi,pad-ovi kao i basevi.
Medjutim,iako bih voleo da ga imam u kolekciji,toliko su njegove farbe vec iskoriscene i poznate da nije vise zanimljivo.Ali kombinacija istovremeno JP+Virus ili JP+Nord ,moze da napravi ubitacno masne pad-ove i lead-ove.
Javljam ti se...

goasia 17-04-2005 10:12 PM

pa jeste sto se tice toga bilo je jedno vreme ,mislim 98,99 kada je JP bila top sprava , ali od onda pa naovamo Virus i Nord Lead su preuzeli primat ,
ja sam Jp 8080 imao oko 3 godine i nikako mi nije legao , supersaw je bio kararteristican zvuk a u trensu to oko 2000 , medjutim glavni problem kod njega je na mu fale srednje frekvencije,sound jednostavno nema telo , kad moduliras zvuk preko cut off a sa visokih frekvencija odjednom potone u duboke , ako bih ga sad imao koristio bih ga u kombinaciji sa semplovima analognih sinteva , da mu dam body .... ocekivao sam da ce imati i neke dobre ala 303 farbe ,ali nista od toga .... Virus ima mnogo siri spektar mogucih boja ,mnogo jaci mod. matrix ... ja bi najradije sad neki Jupiter ,Juno ili Matrix ..stim da bih Virusa zadrzao
:wink:

Gianfranco 17-04-2005 10:52 PM

goasia:

Quote:

ja sam Jp 8080 imao oko 3 godine i nikako mi nije legao , supersaw je bio kararteristican zvuk a u trensu to oko 2000 , medjutim glavni problem kod njega je na mu fale srednje frekvencije,sound jednostavno nema telo , kad moduliras zvuk preko cut off a sa visokih frekvencija odjednom potone u duboke
Ne znam,nisam nasao nikakve lose kritike o njemu i cuo sam mnoge semplove sa njega... meni deluje ok.

Da bi i drugi znali o cemu pricamo i kako izgleda JP u punom sjaju , evo uploadovao sam sample:

www.geocities.com/gianfranco_bg/JP8080.mp3

Gianfranco 18-04-2005 12:52 AM

Ima gomila mocnih softverskih synth-ova. Arturia emulacije,Minimosta,Novation V-Station,Creamware-ovi synth-ovi,a da ne spominjemo Virus za Powercore (ili TDM za MAC) i Hartmann Neuron.
Svi oni mogu da proizvedu sjajne farbe.
Ali cisto sumnjam da CW synth-ovi mogu da proizvedu ovakve saw stringse
kao JP8080!
Eto neka neko posalje mp3 sample i dokaze suprotno.

Postoje gomile imitacija tog zvuka koji je moguce dobiti sa recimo SuperWave Pro VST ,odredjenim Reaktor synth-ovima ili VAZ-om ali to ipak nije ni priblizno u klasi sa JP-em.

clusterchord 18-04-2005 02:16 AM

Quote:

Originally Posted by goasia
pa jeste sto se tice toga bilo je jedno vreme ,mislim 98,99 kada je JP bila top sprava , ali od onda pa naovamo Virus i Nord Lead su preuzeli primat ,
ja sam Jp 8080 imao oko 3 godine i nikako mi nije legao , supersaw je bio kararteristican zvuk a u trensu to oko 2000 , medjutim glavni problem kod njega je na mu fale srednje frekvencije,sound jednostavno nema telo , kad moduliras zvuk preko cut off a sa visokih frekvencija odjednom potone u duboke , ako bih ga sad imao koristio bih ga u kombinaciji sa semplovima analognih sinteva , da mu dam body .... ocekivao sam da ce imati i neke dobre ala 303 farbe ,ali nista od toga .... Virus ima mnogo siri spektar mogucih boja ,mnogo jaci mod. matrix ... ja bi najradije sad neki Jupiter ,Juno ili Matrix ..stim da bih Virusa zadrzao
:wink:

+1

slazem se otprilike sa svime sto si rekao. osim par pad-ova koji mogu zgodno leci ispod prave analogije (tako sam ga koristio na jednom snimanju), ost'o sam mrtav ladan. nikad nisam volio Rolandov VA kod, za razliku od Rolandove prave analogije 8). Zvuci mi plasticno i tanko. Osim mozda u kratkom 'pomodnom' trenutku, mislim da JP nikad i nije oteo primat virusu i nordu u VA. oni zvuce puno konretnije i masnije.
Meni je JP8000/8080 uvijek malo 'mirisao' na ROMpler. nesto u tim visokim me podsjeca na sve ove 'tanke' XV-ove. Inace, osim za neke soundove ION, Nord Lead 3 mi je relativno najblizi pravoj analogiji - makar ima digitalni prizvuk, ali ima nesto vrlo 'muzikalno' u njemu. primjer:

analogue part one

Virus TI - najvise me privlaci mogucnost da kroz analogne I/O koristim njegove multiefekte , posebno delay/rev i phaser, na drugim sintesajzerima. pogotovo sto sad ima reverb i delay po partu. TI je sada, pored klasicno dobrog VA, postao je mega FX masina. a i vocoder mi se svidja - tamo gdje je potreban ostriji agresivniji zvuk, stvarno dobro radi (za razliku od 'akvarelnog' zvuka 70-tih gdje naravno mora bit analogni , kao SVC355 i sl.)

Cuo sam neki demo sa TI wavetable-ovima, i nisam bas bio odusevljen. naime, Virus uvijek ima malo 'middle'-asti zvuk koji ne pogoduje za tipicne kristalne wavetable - nebi mjenjao Waldorfa za TI, za takve upotrebe. Inace, Virus mi nije uopce blizak pravoj analogiji - ali ima svoj "trademark" sound za tipicne "VA" soundove. svidja mi se za moderni ambient..

neoworld - Cosmic Dreamer

goasia 18-04-2005 09:42 AM

Meni je JP8000/8080 uvijek malo 'mirisao' na ROMpler. nesto u tim visokim me podsjeca na sve ove 'tanke' XV-ove. Inace, osim za neke soundove ION, Nord Lead 3 mi je relativno najblizi pravoj analogiji - makar ima digitalni prizvuk, ali ima nesto vrlo 'muzikalno' u njemu.

Jos sam imao jp8080 kada sam nabavio xv 5080 i ,posto su rolandovi kontroleri kompatibilni (mislim tu na midi message ) ,preko Jp a sam slao midi podatke o modulaciji prema xv , i desavalo se da ne znam koji svira , jednog trenutka mi se xv cak ucinio nekako prodornijim od jp!!! , za padove ga nisam koristio jer u zanru koji radim , recimo da nema potrebe za padovima... naprimer sweep zvukovi najbolje pokazuju moc filtera odredjene sprave , tu jp nije polozio ispit , Korgov analog modeling, mislim tu na Prophecy i Z1 su ga ubijali u poljmu , a ms2000 nisam imao prilike da probam.
Nego uzgred jedno pitanje za Clusterchorda :
vidim koristis dosta hardvera kako izlazis na kraj sa midi latencijom ,odnosno sa varijabilnom latencijom , sto je nazalost karakteristika usb midi interfejsa?
ja recimo da muku mucim sa tim stvarima ,mixeve snimam kao kombinaciju hd audio wavova i live midi trackova , konstantne latencije resavam sa midi pluginom quantizer iz cubase , a zbog varijabinih sam morao nabaviti Midex 8 , i sad su u domenu do jedne milisekunde ,dok su kod midimana bile i do 6-7 milisekundi.mislim sve sam ustelovao na racunaru od biosa ,pa preko widows settingsa , do cubaseovog ignore port filtera ... mdiman je varirao , midex je zasad stbilan ... kako je kod tebe?

goasia 18-04-2005 09:53 AM

p.s.
da sto se tice waldorfa , mislim da jedna od sprava koja ce imati kultni status kroz nekoliko godina , zato sto je jendostavno sjajna , i user interface, i mod matrix , i spektar zvukova , ti hladni ala industrial zvuci, to je sprava koja korisnika zna iznenaditi i posle 5 godina ... jednostavno klasa!!!
..minut cutanja zbog bankrota firme .... ziveo Wolfgang Palm :)
al onaj Plex mu stvarno nije trebao u zivotu :wink:

milos 18-04-2005 10:25 AM

Quote:

Originally Posted by Gianfranco
Tako se pocinje
Pa jel ti ne odgovara Arturia CS-80 ?

Pa odgovara mi ,ali kao i minimoog v ima neke mane zbog kojih ne zvuci kako bi trebalo(ako je vec emulacija neka bude 100% emulacija :D 8) )-Arturia je ozbiljno uzela u razmatranje review Computer Musica kao i primedbe clanova brojnih foruma-koji su u pravu i koji imaju pojma o tim stvarima i sada je sve to ispravila u verziji 1.5 .Mozda ce isto biti i sa cs 80v.Voleo bi bi da neko napravi cs80 kontroler po uzoru na ms-20 kontroler-naravno neka bude lagan po mogucnosti jer prava cs80 tezi 100kg :D
Cekam ovaj Wayoutware Timewarp 2600-lik koji ga je napravio je na sajam doneo i pravi ARP 2600 -kazu nema razlike u zvuku.Cak i sam Alan R. Pearlman(Osnivac ARP-a) se chudio chudu :D :lol:
Da li je doslo vreme kada VST-ovi zvuce 100% kao hardverski sintovi :?: :shock:

All times are GMT +1. The time now is 11:38 AM.