|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Banned
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Super Moderator
|
![]()
E danas sam to odlicno odradio sa desserom tako sto sam zakucao sibilante i poslao ih na reverb takve, stim da sa izmedju dessera i reverba na sendu naravno postavio eq od 5- 6 khz i dobio lepo sustanje na sibilantima... 8)
![]() |
#13 |
Banned
|
![]()
Eon, mo?e li kratko uputsvo:
- sa kojim (?ijim) deeseorm si ovo radio (ja imam db audiowareov, i mo?da neki wavesov) - koja dugmad si i kako, na njemu podesio. Meni ovo ne?to ne ide pa zato pitam. :oops: A interesantno bi bilo ako bi postojao kakav plugin "specijaliziran" za ovaj posao. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
|
![]()
Gospodo , to sto mi cujemo kao " reverb na sibilantima " nije reverb na sibilantima vec reverb za glas koji postaje primetan tek na sibilantima , dotle ga ne primecujemo .
Na osnovu toga sto cujemo na sibilantima mozemo zakljuciti kako majstori podesavaju reverb za glas . Nije uvek sve kako nam se cini . |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Super Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#16 |
Banned
|
![]()
Ok Eon. Kad nade? vremena.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
VIP Member
|
![]()
Shady... pa vidi na onoj temi za koju je Pure dao link na prvoj stranici ove teme. Mozda tamo nesto vise pise bas o ovom efektu.
_________________________________________________ Inace...cijela prica sa EQ-om je ustvari znati koje frekvencije daju koji "efekt"... na primjer... (za vokal) tretiramo frekvencije iz slij. frekvencijskih opsega Za punocu... 140 Hz do 440 Hz Razgovjetnost, jasnocu....1 kHz do 2.5 kHz Blizinu odnosno ne znam kako se izraziti sad... prisutnost(?)...4 kHz do 5 kHz Sibilanti 6 kHz do 10 kHz ? Za dodatnu cistocu vokala - malo se pojacaju frekv. iznad 6kHz (dok ne pocne utjecaj na sibilante...) ? Sve ispod 60Hz maknuti (hi-pass filterom) ?"podebljati" vokal jacanjem bas frekv. (200Hz do 600Hz) ?Prozra?nost - airness... 13-14kHz Itd... itd.... nastavite/ispravite ostali.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Banned
|
![]()
Ok pro?itao sam tamo... ali sada me zanima eonov postupak o kojem je prethodno govorio.
Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Banned
|
![]()
Jedna od cestih zabluda : ne cujem efekat , zaklju?ujem da efekta nema . Pogresno . Dobro pode?en efekat se naj?e??e ne primeti , osim kada je to potrebno , iz kreativnih razloga . ?ujte glas Zdavka ?oli?a na Sva?iji i ni?iji , zadnji album - ista stvar sa reverbom , samo ?to je reverb na glasu ipak ( slabo ) primetan . Ve?ina od nas nikad nije ?ula neproduciranu pesmu . Stoga izvodimo pogre?ne zaklju?ke jer ne mo?emo da uporedimo snimak pre i posle produkcije . Postoje rariteti Fredija Merkjurija . Obavezno preslu?ajte i uporedite neproducirano sa rariteta i producirano sa objavljenih albuma .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |