![]() |
Reverb na sibilantima
Kako se radi ona fora da mi S,C i ostali sibilanti budu na reverbu, moze li pojasnjenje trika?
|
Re: Reverb na sibilantima
Quote:
na taj send kanal stavis deesser, ali ga namestis tako da se cuju SAMO sibilanti, a da nema ostalog (znaci 'listen' mod) i posle toga reverb....hal neki... ako ne moze desser onda EQ pa izdignes samo te frekvencije a one ostale spustis... |
E odo da probam, hvala pure
|
Dodao bih jos :
1. i kad imas reverb na celom vokalu sibilanti ce se cuti kao da imaju vise reverba . 2. ako reverb ima svoj EQ ( kao IR 1 i sl. ) mozes uraditi istu stvar koju je rekao puRe sa jednim efektom manje . |
Quote:
|
ja isto to re?avam sa eq-om na samom reverbu
|
Pure, mislis na onu temu o SSS koji se rasprsio? A jel zna tko ovdje koje su tocne frekvencije samih sibilinata? Ono sto smeta od sibilanata su frekve koje idu u kategoriju harmonika, zar ne? Od 6 kHz na gore?
|
Quote:
http://www.rumski.com/forum/viewtopic.php?t=2179 |
Da, da. To sam i mislila. Thanks. :D
|
Nisam osporavao vec dopunio ( iz dobre namere ) .
Citao sam taj post o kome pricate . Ima mogucnost koja nije uzeta u obzir : pisac posta misli ( ima subjektivni utisak ) da je reverb samo na siblantima a da je vokal suv ; na osnovu toga on dalje pise to sto pise . Da li je to bas tako ( kao sto se cini - mozda jeste , mozda nije : to ne znamo ni mi , ni pisac tog posta ) . Ja iskreno sumljam da je glas suv a reverb samo na sibilantima , ali isto tako ne sumljam da IMAMO UTISAK da je glas suv a reverb samo na sibilantima . To su : DVE potpuno RAZLICITE STVARI . u pitanju je nasa ILUZIJA da je to tako kao sto cujemo . ILUZIJA = PREVARA . Da upotrebim metaforu : kad gledamo kako madjionicar vadi zeca iz sesira mi imamo ILUZIJU da madjionicar vadi zeca iz sesira , u stvari zec nije u sesiru ( madjionicar nas je prevario ) . Odakle je madjionicar izvukao zeca ne znamo , ali sigurno znamo - ne iz sesira . Ako traziMO zeca u sesiru zato sto smo videli da ga je madjionicar odande izvukao - nista od zecetine . Zato kad " tripujemo " na primer , da nedostaje " prostor " u miksu , ono sto nedostaje NIJE PROSTOR vec ILUZIJA PROSTORA . Ponavljam : ILUZIJA = PREVARA . Zato neka pravila ne vaze , nije logicno , ne funkcionise racio , glupa su , cudna su , bla bla bla |
All times are GMT +1. The time now is 11:26 PM. |