| 
 | |||||||
| Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  21-12-2004, 08:00 PM | #11 | 
| Stara Rumski Elita 2003. Join Date: Sep 2003 Location: Beograd 
				 |   

U potpunosti se slazem sa tobom...i ja da imam mogucnosti upravo bih to i radio   Ovo sto sam napisao je bilo upuceno onima koji su to u jednom od prethodnih postova prokomentarisali kao bezrazlozno gubljenje na kvalitetu...i kao suludu glupost kojom se nista ne dobija...pa smo mi tu malo diskutovali i o hardverskim semplerima...i tako :roll: ima tu par strana o tome... http://www.rumski.com/forum/viewtopi...r=asc&start=15 | 
|   |   | 
|  22-12-2004, 02:58 AM | #12 | 
| Vibrator Join Date: Aug 2004 Location: Novi Sad 
				 |   

a sta kazete na provlacenje VSTi synth-a kroz neki soft saturator ili tube plugin, npr. native instruments guitar rig i sl. ? to bi sigurno pomoglo.. | 
|   |   | 
|  22-12-2004, 10:46 AM | #13 | 
| Moderator Join Date: Aug 2003 Location: Banja Luka 
				 |   

hardware vs. softvare pa na kvadrat     
				__________________ ' 'The Funk' is the space that lives between the notes!   | 
|   |   | 
|  22-12-2004, 12:37 PM | #14 | 
				 |   

koji je po vama najbolji vst tube plugin?
		 | 
|   |   | 
|  22-12-2004, 04:30 PM | #15 | 
| Pro Member Join Date: Apr 2003 Location: Srbija 
				 |   

Probaj Voxengo TubeAmp... free je
		 | 
|   |   | 
|  22-12-2004, 07:16 PM | #16 | 
				 |   

vazi, probacu ga    a sta kazete na PSP MixSaturator ? | 
|   |   | 
|  23-12-2004, 08:46 PM | #17 | 
| Member Join Date: Jan 2004 Location: earth 
				 |   

da,da...zanimljiva stajali?ta.mo?da je to sve jedna velika jebada-meni vst sintevi isto zvu?e tanje naspram vanjskih ma?ina,a usto su one va a ne pravi analognjaci.logika je ta da je za sav karakter vst-a jedna od najva?nijih karika zvu?na kartica-ako sve exportira? preko nje,svi zvukovi su istog karaktera!? dolazim do zaklju?ka kako bi se mo?da stvar i ne?to promijenila kada bi u komjuterima imali 2 ili vi?e kartica.razni vanjski hardware ima razli?ite audio izlaze(primjer toga npr pulse + koji ima jako nabrijene izlaze),odnosno svaki taj output daje odre?en karakter zvuku.od vst-a najvi?e cijenim vaz modulara,absyntha.legacy me zanima ,ali wavestation a/d mi je skrivena ?elja. danas je ljudima ?ini mi se najte?e raditi s hardwareom zbog gomile kablova i jednostavno su frustrirani s tim svime.vst im pru?aju komfor i jednostavni su za kori?tenje unutar sequncera(cubase,logic itd). fascinira me jedna stvar kod ove cjelokupne pri?e-u raznim review-ima odre?enih ?asopisa(comp music,future music,mix...) tipovi hvale na sva usta neki novi vst synth ili sampler...ali nakon samo par mjeseci se po?nu jadat kako je zvuk outdate odnosno izvan mode i zastario.mislim da kod originala nikad nisam ?uo za takvo ne?to,pro 5 ili moog ?e uvijek biti in ,a to i pokazuje ?injenica da su i dan danas tra?eni i rade se jer ima jo? ljudi koji to vole,?isti izvorni sound. bojim se samo da proizvo?a?e muzi?ke opreme ne zadesi sli?na sudbina kao i kod audiofila-stari stereo sistemi,komponente i gramofoni bivaju stije?njeni u drugi plan,a rade se komponente lo?ije kvalitete za ku?na kina i ostala sranja! danas je te?ko na?i vi?e dobar stari analogni tuner ili ostale audiofilske stvar?ice jer ljudi nisu za to zainteresirani-odnosno ve?ina.to se nekako sad po?elo doga?ati s vst svijetom... | 
|   |   | 
|  24-12-2004, 10:23 AM | #18 | 
| Pro Member Join Date: Jan 2004 Location: Subotica 
				 |   

Ja sam stekao utisak o Arturijinim vst-ovima da svi imaju isti zvuk.Kao da je u pitanju jedan te isti sintisajzer za razlicitim GUI-em.Ne zna chovek u shta da veruje-da li su emulacije poznatih sintova (moog modulara,minimooga,cs 80,arp 2600)zaista u velikoj meri makar liche na originale(ne verujem da su identicni)
		 | 
|   |   | 
|  25-12-2004, 07:08 AM | #19 | 
| mod?rateur analogue Join Date: Jun 2004 Location: outer space 
				 |   

kad smo vec kod novih analognih sintesajzera, Dave Smith Instruments je danas objavio sliku novog PolyEvolver Keyboarda o kome se vec dugo suskalo:  neznam koliko su ljudi ovdje upoznati sa DSI sintevima, ali Dave Smith je napravio prvi (i najpoznatiji) polifoni analogni sint sa memorijom SCI Prophet 5 daleke 1978. Poslije i Prophet 10, T8, 600 i VS. Evolver je do sada postojao kao mali monofoni tabletop sa hibridnim zvukom : 2 analogna oscilatora, 2 digitalna sa wavetable-ima (u stilu PPG-a) sa Propheta VS. Analogni CEM filter (slican kao P5), analogni sequencer, distorzija, echo itd. nije zamisljen kao zamjena za stare klasicne analogne zvukove, vec vise kao originalna sprava, za 'neotkrivene' teritorije..  sad su stavili 4 polifoniju u klavijaturu sa milion potova za editing 8) . moze se ekspandirati na 8 poly itd. puRe pretpostavio sam da ce te ovo zanimati. dusu dao za ambient soundove. u svakom slucaju veseli me da trziste i razvoj prave analogije jos nije mrtvo. | 
|   |   | 
|  25-12-2004, 08:33 AM | #20 | 
| mod?rateur analogue Join Date: Jun 2004 Location: outer space 
				 |   

evo i demo ako nekoga zanima: http://www.synthmusic.info/mp3s/Evolvingsequence.mp3 http://www.dsisynth.com/Sounds/Demof...aloggroove.mp3 ima jos hrpa ovdje: http://www.davesmithinstruments.com/...er/sounds.html | 
|   |   | 
|  | 
| Currently Active Users Viewing This Thread: 6 (0 members and 6 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| 
 | 
 | 
|  Similar Threads | ||||
| Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post | 
| Impulsi.... novi, stari, dobri, loshi....... | OFF | Audio Software | 38 | 29-08-2007 09:29 PM | 
| Festival STARI GRAD 2007, Novi Pazar | _aladdin_ | Razno | 9 | 10-07-2007 01:53 AM | 
| Muzicki festival STARI GRAD , Novi Pazar | _aladdin_ | Razno | 29 | 08-08-2006 04:31 AM | 
| Festival Stari Grad, Novi Pazar | _aladdin_ | Razno | 27 | 17-06-2006 03:13 PM |