|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#121 |
Pro Member
|
![]()
mrzim yahoo
![]() :oops: |
![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ne, ne, nisam koristio ni Ozone ni exciter.
Gate jesam koristio, i mislim da je za onakvu pesmu neophodan (stvar ukusa je da li sam ga u pravoj meri dozirao). Ovakva muzika treba da dise. Ritam je tipicno iseckan, i upravo Gate istice tu ritmiku. Sto se tice kompresije.... Pa mislim da je ocigledno da je moj mix mnogo manje kompresovan nego tvoj, ali ajde, tu su i drugi da prosude. Sto se tice niskih frekvencija, ja sam pokusao da utoplim zvuk, pa je bas meksi nego kod tebe (kod tebe su i bas i noga dosta ostri), ali to je opet stvar ukusa.
![]() |
#123 | ||
Senior Member
|
![]()
Ivane:
Evidentna je prekompresija usled cega dolazi do (blagog) gusenja... Treba to malo da se opusti (mozda veci attack ili manji ratio... u jednom od high-freq band-ova). Nadam se da nisi koristio single-band kompresor ![]() Avax: Quote:
![]() Quote:
Ali ok,neka drugi procene ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Ivan Lekic
|
![]() Quote:
![]() Ma jok .. korisceno Uadov limiter,fairchild,P.EQ,multiband limiter,Rcomp .. mozda nesto od toga nije ostavljeno zaboravih ali uglavnom ova kombinacija 8) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Pro Member
|
![]()
POHVALA Gianfrancu NA AKCIJI KOJU JE POKRENUO !
Lepo je uspelo .... svi pricaju o muzici a vec je devet stranica u prici Super ....... saljite postprodukcije kakve god da su , pa poredite , cak predlazem da ako vam je losiji post ..... napravite novi pa ga opet posaljite ! Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Senior Member
|
![]()
Hvala Max!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Da, tema je simpaticna.
Bila bi jos bolja kada bi jos neko dao svoj komentar o prilozenim postprodukcijama. Za sada je samo Gianfranco taj koji drzi glavnu rec. A ne vidim ni jedan razlog zasto bi njegov sud bio relevantan ili vredniji od drugih. ![]()
![]() |
#128 |
VIP Member
|
![]()
Ja cekam da se nakupi vise toga... pa skidam...
U ponedjeljak cu skinuti sve i dati svoj komentar. Ostali? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Pro Member
|
![]()
evo ja sam isto napravio nesto ali uploadati cu sa posla u nedjelju.
nego, cudi me da sve vase snimke imaju jednu zajednicku stvar...pomalo neobicnu...ali ajde, necu nista govoriti....cekam da poslusate moj pokusaj pa da probate sami pogoditi ![]() inace...ni jedna snimka mi se nije nesto svidjela...vjerovatno zato sto sam sve poslusao nakon sto sam napravio svoju pa su usi bile naviknute ![]() poslusat cu jos jednom sutra pa javim cija mi je najbolja i objektivnije komentare ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Senior Member
|
![]()
Evo poslao sam novi master (GianfrancoMasterSoft.wav).
Bilo je kritika da sam prebudzio prvi i ja sam to ozbiljno shvatio... Zadnjih 90 minuta sam uradio 4-5 razlicitih master-a (neverovatno kako male promene u jacini bandova od po 0.5-1 dB zestoko uticu na finalni master) i ovo je zadnji koji sam uradio i zvuci mi najbolje. Hvala na svim pozitivnim i negativnim kritikama... i ocekujem komentare ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Ableton Live takmicenje | Website! | Razno | 3 | 12-10-2009 12:58 AM |
Mastering | Eyes | Audio Produkcija - Tehnike | 17 | 28-08-2007 01:47 AM |
Prva gotova pesma i prvo takmicenje :) | MUzzY | Promocija radova | 10 | 21-08-2007 09:31 PM |
Takmicenje za Remix | Max | Razno | 64 | 03-10-2006 09:34 PM |