|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#111 |
Member
|
![]()
evo neke slike sto sam radio coskove samo mi recite dali da postavim platno iza dje je azmafon ili da ostavim otvoreno iza
|
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Member
|
![]()
evo jos nesto
|
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Pro Member
|
![]()
Ne bih da ti razbijam iluzije ali mislis li ovo ovako da ostavis? Panel od 3cm debljine azmafona i sa tim u cosak? Trebace ti jedno 300x toliko..
![]() |
#114 |
Member
|
![]()
radicu jos panela ali danas sam imao vremena samo za ova dva coska 5 cm ima letva,nisam te shvatio trebace mi jos 300x toliko
|
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Member
|
![]()
samo nek mi neko kaze dali da stavim platno iza dje je azmafon ili da ostavim otvoreno
za jedno dva tri dana cu napraviti jos 3 panela dva cu postaviti iza zvucnika jedan na moju ljevu stranu pa kad bude bilo vreme jos dva cu postaviti iza moji ledja |
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Pro Member
|
![]()
Coskovi iliti superchunks bi trebali da budu ponaslagani od poda do plafona u izrezane trougove da bi imali kakvog uticaja.
Zamisli da ti je sve iza tog panela sto si postavio na ugao sobe puno krcato azmafonom.. Ovako ti je taj panel premalena prepreka za zvucni talas, na to sam mislio..
![]() |
#117 |
Member
|
![]()
meni je bio plan da ih postavim trougao,posto nisam imao dje da rezem ivericu trougao napravio sam ovako dali da nastavljam dva panela iza monitora i jedan sa moje ljeve strane
imam neke napravljene 140 sa 70 pa da skratim to na 120 sa 60 azmafon i platno |
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Pro Member
|
![]()
A ti stavi kad vec imas panele i azmafon pa vidi kako ti se svidja..
Vjerovatno ce ti smanjit malo reverberaciju u sobi, mozda ti bude malo ugodnije za snimanje vokala ali ne ocekuj neko cudo..
![]() |
#119 |
Senior Member
|
![]()
Ako si resio da sredjujes sobu onda imas dve opcije,to je na tebi da odlucis, mada u tim dimenzijama tesko da se moze uraditi savrsena akustika,ali kao sto rekoh imas dve mogucnosti, da iole smiris bass, a to oduzima puno prostora. Ja sam to resio tako sto sam zvucnike ugradio u sam bas trap i tako ustedeo na prostoru, slike imas u tredu sam svoj majstor, a dimenzije prostora su slicne,ako ne i iste kao tvoje i mozes nastaviti sa tvojim planom sredjivanja, samo mislim da bi trebao te panele koje pravis da ih pravis barem 10-15cm debljine
![]() pozz Grada |
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Member
|
![]()
azmafon 2 cm letva 5 cm milsio dovoljno za ovu sobu da smanjim malo reverberaciju jer neznam jos koliko ce studio biti u ovu sobu,vec imam ljepsi bass i kad tapsem ne cuje se kao prije reverb
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
OVO je kucni studio !!! | DaBear | Dizajn i konstrukcija studija | 39 | 10-07-2012 11:35 AM |
Kucni studio | Placid Art | Dizajn i konstrukcija studija | 46 | 28-12-2011 12:43 AM |
Kvalitet // Kucni studio | alfom | Razno | 7 | 21-11-2008 11:21 AM |
Kucni studio | Hayem | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 10 | 15-10-2007 11:08 AM |
kucni studio | white nigga | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 28-03-2005 12:22 PM |