|
Pravna Pitanja Ovdje pi?ite sve ?to znate ili ?elite znati o autorskim pravima, ugovorima sa agentima/izdavačkim kućama itd... i sve ostalo ?to dotiče pravnu stranu poslovanja s glazbom. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#91 |
Senior Member
|
![]()
nina je napisao:
pazi ti njih dvoje sto su uzeli da se dopisuju! ja da sam mod ovde sve bi vam brisala! bez'te bre na pm, sramote od 'muzicara'! :strogo: |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Junior Member
|
![]()
Svaka čast na ovoj temi.
Sve je vrlo kompetentno. Nadam se nekim novim, ali i boljim iskustvima u vezi SOKOJ-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Moderator
|
![]()
sokoj krenuo po obichnim shopovima da uzima pare.. 400 din nedeljno valjda.. bice parica...
eto lepih vesti poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Junior Member
|
![]()
Da ne bih otvarao novu temu, pitaću ovde.
U vezi zaštite znaka/loga (LOGO), gde bi bilo najbolje da se obrati, na svetskom nivou? Meni ovo ima veoma velike povezanosti sa muzičarima, jer mnogi od njih stvaraju svoje sopstvene imidže u smislu nekog idealnog znaka, na primer na albumima its. |
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Moderator
|
![]()
apple? kako su oni to zashtitili?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Junior Member
|
![]()
Da ne zađem skroz u oftopik, odgovoriću samo još jednom u vezi mog pitanja. Proverio sam nešto, i baš u vezi međunarodne zaštite žiga (valjda je reč o logou, to je to), ima sve na ovom mestu. Nešto sam shvatio da postoje različiti nivoi zaštite, počev od nacionalnog, regionalnog pa sve do međunarodnog; ako sam dobro razumeo.
Zavod za intelektualnu svojinu: http://www.yupat.sv.gov.yu/sr/zigovi...zastita_6.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
moderator
|
![]()
Da li je neko mozda pominjao BMI i ASCAP na ovom topiku? Ako nije,ima li neko iskustva s tim,ili je cuo nesto?
![]() |
#100 |
Junior Member
|
![]()
Jedno konkretno pitanje:
Pošto sam napravio „džingl“ (ili bolje reći „muziku“ za spot) televizijske kuće, želeo bi da taj segment muzike zaštitim, a potom ponudim svim televizijskim kućama, po redu od najboljih, pa koja prihvati i kupi. Radi se o 22- sekundnom snimku, i tekstu od dvadeset reči. Na dva mesta se spominje „ime televizije“ koja mogu da se promene u ime one televizije koja kupi „džingl“. Dakle, meni kome je nepoznato sve, trebalo bi objasniti kako da upakujem fajl muzike, teksta i nota, i odnesem u Sokoj. Koliko bi to koštalo kao potrebna „uplatnica“ za tu uslugu? Šta dobijam potom: da li nekakav „broj“ zaštite na koji mogu da se pozivam i da ga koristim? Hvala unapred. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Agencije za zastitu autorskih prava na teritorijama Ex YU | dexyco | Pravna Pitanja | 19 | 08-01-2008 06:26 PM |
Rumski - Online Zastita Autorskih Prava | Mogli | Predlozi i sugestije | 11 | 24-04-2005 03:59 PM |