|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Mason
|
![]()
Sandro, svaka cast za ovo... Evo, napokon sedoh da izanaliziram sta si ovo petljao
![]() Ovo je mnoooogo drugacije od onoga kako ja radim i to je dokaz kakav routing ima CW... ne bi me cudilo da postoji jos n nacina... Cudno, nikad nisam ovako razmisljao, ali moracu da probam ovo... cini mi se vrlo O.K... Ja skoro uvek koristim desetak buseva u cubase-u zbog CW efekta po kanalima, a samim tim i karticu koristim kao sabirnicu... Medjutim, ovo me zaintrigiralo... ![]() Nije mi bas sve najjasnije, ali videcu posle kada budem otvorio neki project. Jel' pravis ti subgrupe u cubaseu, ili sve direktno pichis na ovaj tvoj mix buss? Ovaj tvoj post post bi trebalo fixirati za vrh DSP podforuma jer dosta ljudi ima CW, a ovo je itekako pouchno...
![]() |
#2 |
ton magistar
|
![]()
he, he
![]() naravno, sve ovisi o petrebi i nacinu rada. mos ti otvorit buseva koliko hoces, ali je bitan princip. ovo san ja da samo za primjer, a svak moze napravit kako mu drago. ja san ode stavi samo jedan reverb, ali ih ti mozes stavit na isti nacin koliko zelis. sto je bitno u ovemu projektu?! dakle, sve sto svira u konpjuteru i sto se snima ulazi u stm a iz njegovega mastera sve ide na monitoring i u pinquin na analizu. sve iz nuenda (mos ti otvorit buseva koliko hoces) ulazi znaci u stm radi monitoringa i analize, a takodjer preko direkt outs sve ulazi u mali mixer i preko njega se snima u wave lab. kad snimam u nuednu cila matrica mi izlazi na prvi bus, a kanal koji snimam izlazi na mono bus (4l) i ulazi u In4 na stm-u. mikrofoni ulaze direktno u nuendo (mogu se spojit i preko direct outs od stm-a) i takodjer u stm. ovaj nacin spajanja je vazan jer kod usnimavanja neovisno slusas ono sto je snimano i ono sto se trenutno snima, tako da samo stisavanjen matrice mozes napravit najbolji omjer slusanja, jer se mikrofoni i kanali koji se snimaju uvik cuju iston snagon. takodjer, se na kanale koji sluze za monitoring moze dodat i reverb koji ide samo u monitoring (to je onaj reverb insertiran i aux-u stm-a). eto, to je princip i meni trenutno ovaj projekt zadovoljava 99% potreba. uopce ga ne diram, cak ga i ne otvaram dok radin, jedino ako koristin p100, u njemu minjan efekt, ostalo sve kontroliran preko nuenda. ma, bice valjda prilike da se jednom nadjemo, pa svi demonstriramo svoje projekte uzivo, jer ce tako bit lakse za razumit. e da! jos je bitno to da se ovako sve slusa realtime i ne treba koristit direktno slusanje i razbijat glavu ni o ulli-u ni o ostalin latencijama vst-a i dsp kartica integriranih u nuendo. ![]() bdv: ja iman samo 6dsp-a, ali cu ih uzet jos 6 vrlo brzo a onda cemo i prosirit projekat. ![]() jebiga, znan da ovo izgleda konplicirano, ali kad se jedan put namisti i kad se sve podesi u nuendu, straasno pojednostavnjuje i ubrzava rad. ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Gitarista kupio Scope Project i ne snalazi se | Radisa | DSP forum | 3 | 30-11-2007 01:27 AM |