|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Moze li neko da mi objasni sa tehnicke i 'umetnicke' strane, zasto se ta kombinacija navodno ne preporucuje?
Hvala
![]() |
#2 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Mislim da TLA 5050 ima lampu samo na kompresoru...
Ne smem da potpisem. Dugo sam ga koristio i nisam bio zadovoljan njime bas najvise. Ako neko zeli, na prodaju je... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
sad uz tla 5051 iman i millennia preamp (nije lampa) i veci izbor mikrofona (nisu svi lampa), jer niti jedna konbinacija nece dobro zvucat bas na svemu i zato je bolje imat veci izbor alatki. ![]() koliko san ja skuzi citajuci, slusajuci a sad i iz svoga skustva, sa lampom tesko da ces dobit preciznost, dubinu i sirinu ko sa tranzistorom. kad uspordjujem millenniu i tla, na solo vokalu razlike su male, ali vec kad sniman neki kontrabas, bas, klapu, ac. gitaru... kvalieteta millennie dolazi do izrazaja.
![]() |
![]() |
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Znam da negde ima, a negde nema, jebem li ga...
@ Sandro Ne mozes porediti TLA Ivory i Mileniu. Ivory je budget, a Milenia top klasa. Razlike na vokalu su itekako cujne, barem u mom slucaju bile. Dok mi nije stigao Amek, koristio sam classic sa TLA i veliki je problem bio taj sto je usnimak bio jako grub. Sa Amekom je to sve dobilo na glatkoci i mnogo je lepsi usnimak. E, sad da li je to zbog lampe na lampu ili nije... Mislim cak i da nije jer sam slican utisak imao i sa nt 1000. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
ja sam samo zeli rec da su u nekim situacijama razlike jos vece. svejedno mislin da je tla 5051 dobar za tu lovu, a narocito mu je dobar kompreso i eq. problem sa 5050 je sto ima samo dvi brzine attacka i releasea... i nikako mi ne ide u glavu zasto i na novoj seriji tla i dalje pise ratio na nacin 1:5 (ko da je expander) ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
I treshold mu je naopacke (ide u dubinu na desno).
Generalno, nisam naisao na nikog ko je zadovoljan sa Ivory serijom u profi upotrebi. Ne znam koji su preampi u VTC konzolama, ali one su prilicno skupe i cenjene. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Sad sam video ono oko "doziranja gain-a"...
Ali ako smanjis gain, smanjujes i osetljivost mikrofona i automatski dobijas drugi zvuk, drugu boju, drugu poziciju vokala. U jeftinoj klasi, ja sam ipak za tranzistor (mada i skupi lampasi nemaju tu cistocu kao tranzistorski preampi, jedino boja). |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
8ch preamp? | Arthur | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 47 | 11-12-2008 10:44 PM |
preamp: FMR Vs ART | eka-nika | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 12 | 30-08-2008 08:09 PM |
Ampeg cevni preamp... di box? | idekius | Dragan Ivanović | 3 | 30-12-2006 11:50 AM |
gitaru u preamp ili pedale u preamp? | Sleepgolfer | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 31-05-2005 02:03 PM |