![]() |
Cevni mikrofon i cevni preamp
Moze li neko da mi objasni sa tehnicke i 'umetnicke' strane, zasto se ta kombinacija navodno ne preporucuje?
Hvala |
Re: Cevni mikrofon i cevni preamp
Quote:
|
Mislim da TLA 5050 ima lampu samo na kompresoru...
Ne smem da potpisem. Dugo sam ga koristio i nisam bio zadovoljan njime bas najvise. Ako neko zeli, na prodaju je... |
Quote:
sad uz tla 5051 iman i millennia preamp (nije lampa) i veci izbor mikrofona (nisu svi lampa), jer niti jedna konbinacija nece dobro zvucat bas na svemu i zato je bolje imat veci izbor alatki. :da: koliko san ja skuzi citajuci, slusajuci a sad i iz svoga skustva, sa lampom tesko da ces dobit preciznost, dubinu i sirinu ko sa tranzistorom. kad uspordjujem millenniu i tla, na solo vokalu razlike su male, ali vec kad sniman neki kontrabas, bas, klapu, ac. gitaru... kvalieteta millennie dolazi do izrazaja. |
Quote:
|
Znam da negde ima, a negde nema, jebem li ga...
@ Sandro Ne mozes porediti TLA Ivory i Mileniu. Ivory je budget, a Milenia top klasa. Razlike na vokalu su itekako cujne, barem u mom slucaju bile. Dok mi nije stigao Amek, koristio sam classic sa TLA i veliki je problem bio taj sto je usnimak bio jako grub. Sa Amekom je to sve dobilo na glatkoci i mnogo je lepsi usnimak. E, sad da li je to zbog lampe na lampu ili nije... Mislim cak i da nije jer sam slican utisak imao i sa nt 1000. |
Quote:
ja sam samo zeli rec da su u nekim situacijama razlike jos vece. svejedno mislin da je tla 5051 dobar za tu lovu, a narocito mu je dobar kompreso i eq. problem sa 5050 je sto ima samo dvi brzine attacka i releasea... i nikako mi ne ide u glavu zasto i na novoj seriji tla i dalje pise ratio na nacin 1:5 (ko da je expander) :shock: umisto 5:1 :mrgreen: |
I treshold mu je naopacke (ide u dubinu na desno).
Generalno, nisam naisao na nikog ko je zadovoljan sa Ivory serijom u profi upotrebi. Ne znam koji su preampi u VTC konzolama, ali one su prilicno skupe i cenjene. |
Sad sam video ono oko "doziranja gain-a"...
Ali ako smanjis gain, smanjujes i osetljivost mikrofona i automatski dobijas drugi zvuk, drugu boju, drugu poziciju vokala. U jeftinoj klasi, ja sam ipak za tranzistor (mada i skupi lampasi nemaju tu cistocu kao tranzistorski preampi, jedino boja). |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 10:59 AM. |