|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Ma strava su UAD kompresori, ali je izgleda pitanje dana kada ce se pojaviti nesto kao URS Eq, pa cemo se potezati da li je ili nije bolje od UADa (a o ceni da ne pricam). A onda ce doci UAD-2, pa sve iz pocetka...
![]() |
#2 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Zato ja umesto UADa kupih 8in-out zvucnu, da koristim hardwarske spravice.
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
DSP je DSP ali cinjenica je da native plugovi polako ali sigurno
staju rame uz rame sa njima. Evo recimo firma Tritone,koja je izbacila sjajni Hydratone najavila je uskoro izlazak njihovog kompresora koji ako bude na nivou Hydratona ce sigurno biti zlo. Ja sam vise za varijantu da plug i zdere CPU ali da radi kako treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Ma sve je to OK, ali ja svoj mix uvek smem na crtu pored bilo kog mixa, pa tako i mixa sa UAD-om. Ovo ne kazem takmicarski, vec u smislu da je na kraju bitan samo rezultat i niko te nece pitati sta si koristio.
Ulaganje u kompjutere mi se ne cini preterano isplativo, pogotovo ne u periodu kad treba da dodje do kompletne promene standarda ( a onda, zdravo djaci, kupuj ponovo). Ja bih te pare radije dao u hardver, pa i dosta vise, jer to ako kupis sta treba, vredi i sad i za 20 godina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Mason
|
![]() Quote:
Ali pricamo ipak s' pretpostavkom da se po nesto ipak zna... Sto se tice investiranja u racunare, i tu si 1000% u pravu i ja to stalno pricam. Zao mi je da bacim kintu za karticu vise nego za bilo sta... Medjutim, U'D stvarno moze mnogo da pomogne u mix-u i za njega sam zazmurio... Pazi... pa bas zbog toga sam ja kupio ADI-2, a ne neku zvucnu karticu... E sad... sto se racunara tice... ja u ovu konzervu jednog dana utrpavam maximum memorije koliko moze da ponese, najvece moguce HD u tom trenutku, odvajam na stranu diskove sa instalacijama za nju i od tog trenutka taj racunar gledam kao mixer, ili schrafciger... Pa j. ga, ne mogu da bacim Lunu, Pulsara, UAD-a... a ne mogu ni sada da ih prodam pa da cuvam novac i cekam srecnija vremena... I onako ce oni uvek raditi kojekakve drasticne promene... J. ga, kad racunar u F-117 moze da bude matora Amiga (verovao ili ne), moze i ovo da radi jos neku godinicu ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Ivan Lekic
|
![]()
Off, Oggy ..
Ne zezajte .. ja sam bio spreman da ti posaljem uada da probas i da vidis ociglednu razliku .. uad je najbolja investicija koja se moze imati u studiju , a razlog moje eventualne prodaje saasvim druge prirode .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Sta je dzabe, i Bogu je drago
![]() ![]() ![]() Nije valjda da prodajes svog UAD-a?!?!?! I da nije zbog "one" situacije?! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Toliko od mene za ovaj deo veceri. Odoh na svirku Nena Belana.
CU later |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ivan Lekic
|
![]()
neka se samo igra Lesha
![]() Oggy Ma ti znas da ja stalno imam nekih situacija ![]() |
![]() |
![]() |