Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-06-2005, 05:09 PM   #31
Color
Senior Member

Color's Avatar

Imao sam prilike da prodiskutujem sa dosta ljudi koji monitori u srednjoj klasi vrede nesto... znaci ispod 1000eu..
Uglavnom se vecina ljudi zali na Tannoy Reveal i gledaju kako da ih se otarase.. A sto me najvise iznenadilo, istina nisam ih cuo ali vidim da ih kupuju i neverovatno hvale- Behringer B2031A ! Totalno su skinuli-ukrali Genelec! Cena? 320eu! Jedan lik je cak prodao EVENTE i uzeo ove B2031A i mnogo je zadovoljniji..
Color is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2005, 05:14 PM   #32
Color
Senior Member

Color's Avatar

E, da napomenem jos, znaci to je kopija Genelec 1031 koji kostaju preko 1000eu 1 kutija...a ove 320eu par!

Nisam bas nesto privrzenik Behringera i neznam da li bi se upustio u takve kaskaderske poduhvate ali izgleda da im je ova kutija uspela..
Old 10-06-2005, 05:21 PM   #33
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Color, jedno pitanjce...da li si cuo te behringere?

kopija jesu, ali samo izgledom
zvincic is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2005, 07:39 PM   #34
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Toplo preporucujem Tannoy S800, prodaje ih jedan prijatelj za oko 500e u super stanju
Old 10-06-2005, 08:11 PM   #35
Color
Senior Member

Color's Avatar

Quote:
Originally Posted by zvincic
Color, jedno pitanjce...da li si cuo te behringere?

kopija jesu, ali samo izgledom
Nazalost nisam.. ali voleo bih, sa Genelekem imam iskustva tako da bi me bas zanimalo da li su stvarno tako dobri kao sto ih neki ljudi hvale.. To je jasno da to nije to to na 100%..

Jesi imao ti neka iskustva sa njima?
Old 10-06-2005, 08:31 PM   #36
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

uporedni test alesis vs. behringer - alesis bolji u srednjem opsegu, cuju se instrumenti koji su na behringeru zakopani.. u basovima nisam mogao da primetim neku vecu razliku, dok su visoki kod alesisa mnogo prijatniji za slusanje..

da napomenem, u pitanju je bila pasivna varijanta alesisa, koja po karakteristikama zaostaje za aktivnom..

ko ne veruje nek pita ivana, kod njega sam i slusao..
lesha is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2005, 08:38 PM   #37
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Color
Nazalost nisam.. ali voleo bih, sa Genelekem imam iskustva tako da bi me bas zanimalo da li su stvarno tako dobri kao sto ih neki ljudi hvale.. To je jasno da to nije to to na 100%..

Jesi imao ti neka iskustva sa njima?
jesam - losa

sto se geneleca tice, 1031 nisam cuo, ali jesam 1030.

ne mozes usporedjivat niti blizu.

behringer mulja i vrlo je neprijatan za slusanje (vjerovatno zbog uzasnih visokih).

cak i moji alesis m1 mk2 zvuce cistije i vise otkrivaju mada su poznati po sramezljivim srednjim opsegom. i to u netretiranoj sobi
zvincic is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2005, 10:45 PM   #38
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Radio i na 1031 i na 1030 i na Alesisima, slusao Truth i kupio Tannoy System 800

Genelec je dobar, ali precenjen (citaj preskup), Alesisi korektni (best buy), ali nista vise (sve stoji sto je Zvincic napisao. Ima osetan nedostatak srednjih i u aktivnoj i u pasivnoj varijanti), Truth zvuci kao neuspeli EI Nis HSR monitor (tu se zavrsava svaki moguci pokusaj poredjenja sa Genelecom) iako ja nisam mrzitelj Behringera.
Sys 800...mmm...Jaki, tacni, surovi.

Truth nisu losi ako imas vikendicu, pa mp3 player na njih...
Oggy is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2005, 10:54 PM   #39
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy
Radio i na 1031 i na 1030 i na Alesisima, slusao Truth i kupio Tannoy System 800

Genelec je dobar, ali precenjen (citaj preskup), Alesisi korektni (best buy), ali nista vise (sve stoji sto je Zvincic napisao. Ima osetan nedostatak srednjih i u aktivnoj i u pasivnoj varijanti), Truth zvuci kao neuspeli EI Nis HSR monitor (tu se zavrsava svaki moguci pokusaj poredjenja sa Genelecom) iako ja nisam mrzitelj Behringera.
Sys 800...mmm...Jaki, tacni, surovi.

Truth nisu losi ako imas vikendicu, pa mp3 player na njih...
BAS TAKO!

Danas sam radio miks jednog gitarskog banda na S800 i preskupim Dynaudio AIR15, i osim sto se reverbi malo jasnije cuju na AIRu, sve drugo mise vise svidja na Tannoy, vise basa, neusminkaniji visoki, prisutnija guzva u losem mix-u.......
Old 10-06-2005, 11:24 PM   #40
Color
Senior Member

Color's Avatar

Ako ste se svi slozili oko tih TRUTHa, a govorite iz iskustva, onda ni netreba da idem da ih cujem... Doduse ja ni neresavam pitanje monitora ali nalozili me neki ljudi pa me zaintrigiralo.. :oops:
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules