MIDI tocnost...
pa ne znam , mozda je kod hi-hata , ako bas imas OH koji svira 'kontru' za tipican house ili nesto, vazno da bude uvijek isti, ali u principu mislim da je midi tocnost dovoljna za sve te hihatove koji plesu okolo.
naravno ako covjek ima pravi TR909 ili 808, svaka noga zvuci malcice drugacije,onda se nemozes izvuci sa jednim sample-om. onda presnimis midi svirku u audio (po kanalu), pa kvantiziras audio na grid. tako dobijes i prirodnu varijaciju i apsolutnu tocnost.
ja ugl. tako rjesavam ako mi negdje nesto ne zvuci dovoljno 'cvrsto' - presnimim u audio pa jos malo nategnem s par edita tu i tamo. najvise mi pomaze cinjenica da drums uglavnom vozim iz PC-a, rijetko iz hardwera. naravno, to bi se promjenilo da nabavim jedan stari LinnDrum ili pak Machine Drum 8). nisam imao ritam masinu godinama, to me nekako opet pocinje privlaciti zbog nacina rada.. inace slazem se s tobom, meni recimo bubanj zvuci puno bolje i mesnatije iz E4 nego iz batterya i sl, ali obicno za reklame i takve stvari gdje nema vremena - ne zelim da se zamaram s time.
navodno je MAC nesto tocniji u MIDI-u od PC-a. nisam provjerio. volio bih opet probati 1040ST. on je puno tocniji od PCa i MAC-a. to se sjecam.
Kakav je OS i dali koristi kernel ili ne - to jako utjece na tocnost. sam USB kao standard ne. ako gledamo dublje od toga, onda je najveci problem MIDI-ja.. sam MIDI. standard star 22 godine, vrlo malog bandwith-a i nedovoljne tocnosti.
nerijesiv problem.