|
|||||||
| Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#11 |
|
Senior Member
|
"High pass...... nikako ...odlika amaterskih mikseva.....nadjite gde vam je ffrekvencija noge..... i tu sa uzim eq skinite frekvenciju ...da oslobodite nogu .....ako je bas mutna farba ....provalite i bas frekvenciju .....high pass ....napamet ...? do 35 Hz ok ....posle nikako ...nemojte boji oduzimati karakter ...."
Sramota je ovako nesto pricati! U dance muzici,je cesto jako bitno sa high-pass filterom odseci sve ispod recimo 200Hz,kako bi ostao skroz cist prostor za kick i bass.Ne zelimo (ni malo) da nam bilo sta muti taj region.Tipican primer je Colonia,Eifel 65,... U nekim drugim slucajevima cemo da uradimo kako je Max rekao... Evo jedan primer iz glave : Danni Minogue - Riva ,gde nije bitan groove Kick+bass vec se ide vise na atmosfericnost kojoj najvise doprinosi cuveni pad sa Roland JP-8000... Max ,generalno suvise si iskljuciv i previse generalizujes... "To govori o tvom neznanju koriscenja reverba ..... za takve malo jace tehnike preporucicu ti par foruma ...... gde se opisuju bar cetiri tehnike kako da dodas reverb a da ne smoris punch i atack ....mozda je tu razlika izmedju " svetskih " i nasih produkcija " Kao prvo ,razlika izmedju nasih i svetskih produkcija je pre svega u kompozicijama i aranzmanu,... gde se vidi kako covek misli! A reverb u postprodukciji je veruj mi najmanji problem. Ja koristim reverb u masteringu od kada sam i poceo da ga radim.I naravno da znam sve tehnike stavljanja istog itd... Za muziku koju radim meni se cesto ne svidja da stvar utopim u reverb imalo... itd... itd... To treba shvatiti samo kao opcionu varijantu! Onome kome je samo to znanje o stavljanju istog falilo pa da dobije svetski smek ,svaka mu cast! |
|
|
|
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|