Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-12-2004, 02:16 AM   #1
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

OGGY:

slazem se sa tobom, ali moja preporuka se temeljila na SandRob-ovim razmisljanjima . Kad je vec rekao da nabavlja U87 ionako, a spominjao je sprave klase AD2022 i 737sp; STT1 nije puno dalje. Kod Mise je 737sp oko 2100? export, AD2022 neznam tocno ali sudeci po US cijenama bi trebao biti bar 400? vise, a Millenia STT1 je 2390? export !!!! bar je bila kad sam ga zadnji put pitao. Tip ima jako dobre cijene za mileniju opcenito. to rijesava sve sto je nabrojao: ciste vokale, tube vokale, dobar 'transparentni' kompresor - podoban za 24-satni rad kao 'siguronosna mreza' da nesto ne 'preleti', a ima i tube kompresor za kreativnije zahvate.

PREAMPS: koristim od mog partnera STT1 na Classic II (5051 na NT1 ako nam treba 'room' drugi kanal)

CLASSIC II: Svidja mi se na nekim vokalima jako, daje suptilni osjecaj 'topline ili 'debljine' - ali sve je to subjektivno i JAKO ovisno o aranzmanu. Ono sto mi se ne svidja kod njega, dosta mu je usmjerena osjetljivost na visoke, tj. ako ti pjevac imalo 'mrda' dogodi se neki k... sa visokima, postanu mi nekako fufljavi. druga stvar je: opcenito RODE zvuci genijalno sam za sebe, ali u miksu ne prolazi tako dobro, nije toliko jasan i treba farbati. opet ponavljam - ima vokala na kojima nisam skoro nista morao dirati a miks je bio prilicno gust, osim mozda 1dB na 8 kila.

Vintage U87 zvuci u najmanju ruku cudno kad ga slusas solo. opor i nekako 'reze' u 2-6k. Medjutim, kad ga cujes u miksu shvatis zasto je to najkoristeniji mikrofon za vokale u povijesti glazbe. stavis na njega kvalitetni kompresor i to je fantazija.

Prigovori za Classic II koje sam naveo su relativni - naime on mislim vrijedi i vise nego sto kosta i bolji je od skoro bilo cega u toj klasi i ispod.

Jedna prednost Classica pred U87: mislim da je dobar(bolji?) za instrumente, U87 je malo vise orijentiran na vokale. probali smo ak. gitaru - obadva sounda su fantasticna. nijedan nije bolji. ali za totalno razlicite pjesme i mikseve.

clusterchord is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules