|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Junior Member
|
![]()
Predpostavljam da imas analogni synth, tj. DSP analog synth, kao Nordlead, Virus ili Nova. Za psy trance ti takodje treba nesto za ritmove kao MC-303 ili MC-505 i slicno (ja koristim Virus Kb i MC-505). Na prvi pogled izgleda da je lako uraditi dobar psy trance, ali sam se uvjerio da sitnice igraju glavnu ulogu u tome (poslusaj Astral Projection - Trust in Trance - najbolji trance album ikad snimljen na planeti).
Ja ne radim trance profesionalno ili for money (vise sam gitarista pa onda aranger ili "producent"), ali jednostavno sdam se navuk'o na trance, tj. na Astral Projection, pa malo kuckam na kompjuteru - za svoju dusu. A sada odgovor: trik je u filterima! Filteri stvaraju taj wowow fazon u zvuku. Pokusaj koristiti arpeggia i sinhronizovane filtere (razlicite za svaki patch ili track. Filtere (band pass, low pass, high pass ili slicno) mozes modulisati LFO-ima koje trebas sinhronizovat sa tempom pjesme u raznim omjerima (na cijeli takt, 1/4, 3/4 itd) a takodje i pocetnu fazu LFO modulatora (opcija na Virusu). Pokusaj podmetnuti neki breakbeat loop protjeran kroz distorziju, gated reverb i sinhronizovan filter sweep ispod onog glavnog tuc-sss, tuc-sss ritma i have fun! Nadam se da sam ponudio neke konkretne odgovore. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Pro Member
|
![]()
jesi jesi ... hvala ti ...
a od svega toga shto si predpostavio ... imam samo softver ... al dobro ... shta je tu je ...
![]() |
#33 |
Pro Member
|
![]()
postoje li softverske verzije tih instrumenata?
missim znam da postoje htedoh pitati kako se zovu?
![]() |
#34 |
Junior Member
|
![]()
is there a Serbian - English Babel Fish type of thing?
This all looks interesting, but I wouldn't want to rely on YuKe or Mr Elektronicar to translate.
![]() |
#35 |
Junior Member
|
![]()
Naravno da postoje, ali ja ih ne koristim mnogo (skoro nikako). Mislim da mozes dobit dobre rezultate sa Reaktorom, Waldor PPG, Pro 52, i sl.... stvarno nisam u toku dogadjaja sa soft synthovima, vjerovatno postoji nesto novije u opticaju?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Pro Member
|
![]()
pm-uj me za ono sto ti treba
psy trance you'll see
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
my trance songs | Coolman | Promocija radova | 13 | 09-01-2010 10:47 PM |
Broken rhythm - Dora (Experimental/Electronica/Psychedelic/Alternative) | brokenrhythm | Promocija radova | 2 | 21-08-2009 10:18 PM |
Neki trance.. | BladeR | Promocija radova | 0 | 24-03-2009 11:27 PM |
Indira-Produkcija-Pitanje | VexMunja | Audio Produkcija - Tehnike | 42 | 20-04-2008 03:18 AM |
trance | DaBear | Razno | 71 | 21-10-2006 09:24 AM |