Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   pitanje... [psychedelic trance produkcija] (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=8331)

SumAnuT 09-11-2003 10:34 PM

pitanje... [psychedelic trance produkcija]

kao prvo dali ima ovde iko ko pravi psy trance ?

kao drugo vec duze vreme me zanima kako pravi producenti 'teraju' zvukove da prichaju , pa ako neko mozhe da mi odgovori na ovo pitanje ako ne znate na hsta tachno mislim mogu da isechem nekoliko primera pa da poshaljem nekome ko bi zno da mi odgovori ...

otprilike kapiram da se to radi ma mod wheelom ili phaserom ili flangerom ... uspeva mi do nekle ali nikako ne mogu da namestim zvuk da pricha bash kako bih hteo ... uvek moram da pravim kompromis (ustvari vrti pa shta ispadne) ...

dakle ...

puRe 09-11-2003 11:15 PM

Nisam siguran da sam shvatio potpuno...verovatno mislis na vocoder koji spaja zvuk sinta i glasa tako da zvuci kao da synth prica...

Talpa 09-11-2003 11:23 PM

pa ako zelis takav neki zvuk onda uzmi reactor 3 i ucitaj synth vowels ;)

Eon 09-11-2003 11:42 PM

Dobar fazon ti je recimo koristenje vocodizera ako si mislio na doslovno teranje na pricu...a ako si mislio na ozivljavanje instrumenata onda ti je tu potrebno veliko poznavanje zvuka kao i iskoristavanje elemenata tog zvuka na najbolji nacin....
Ja u tom slucaju koristim dobar compresor u kombinaciji sa phaserom i delayeom...probaj kombinovati te efekte i filtere i dobices nezamislivu opustenost synthova i ostalih drangulija

puRe 09-11-2003 11:58 PM

Quote:

Originally Posted by Eon
Ja u tom slucaju koristim dobar compresor u kombinaciji sa phaserom i delayeom.

Jos i ako imas dobar hardverski phaser (Smallstone ili Moogerfooger)...samo cuda izlaze ;)

SumAnuT 10-11-2003 12:26 AM

ne ne ne ... nema veze sa ljudskim govorom ... najveci problem je sto ja to ne mogu da objasnim ... ajde ovako ...

znachi samo synth bez ikakvih vokala ... ali zvuk se menja nekako po samoglasnicima ... ajde ispashcu smeshan al shta sad ... ide otprilike uAu uOu uIo uOu ... el to phaser radi ... ili frekvencija ... ili flanger il neka kombinacija ... kako ... shta?

SumAnuT 10-11-2003 12:30 AM

ovo vazhi za dva prva odgovora ova dva druga uleteshe izmedju poshto sam zaboravio da kliknem d poshalji batn ...

ok probacu to ali to sa phaserom me nervira jel kad ga stavim da radi npr 4/4 ili 2/4 stalno se ponavlja isto a meni treba npr 16/4 ali kad ga tako stavim onda se presporo menja ... opet kada stavim dva poshto radim u reaasonu onda dobijem jedno veliko nishta i tako ...

kVu 10-11-2003 12:54 AM

Ja mislim da ti pricas o minimoog-u. ;)

Eon 10-11-2003 12:58 AM

e za takvu foru sa samoglasnicima ti treba humanizer...ne znam koji bi mogao da ti preporucim posto ih nisam koristio puno ali verujem da ce neko vec preporuciti...ja ga imam na SC 88pro i secam se da sam ga koristio..
Vezano za phaser....to definitivno mozes i sa dobrim phazerom a sudeci po tvom odgovoru ti ne koristis neki raskosniji...tako da cu i tu preporuku ostaviti verovatno za puratora jer ja uglavnom koristim pulsarove efekte a ti od njih nemas vajde....nadji negde SSBphaser odlican modulation phaser za obradu svega i svacega :wink:

Eon 10-11-2003 01:01 AM

Quote:

Originally Posted by kVu
Ja mislim da ti pricas o minimoog-u. ;)

hihihihihi u pravu si

All times are GMT +1. The time now is 01:45 PM.