|
Tutorijali Mala skola upotrebe hardvera i softvera, tehnika snimanja vokala, gitara i bubnjeva, koriscenje VST instrumenata i semplova...... forum obuhvata razlicite nivoe znanja |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | ||
ton magistar
|
![]() Quote:
medjutim, evo jednog slozenijeg systema sa uadovog foruma: Quote:
vise (nadan se korisnih) informacija na http://www.chrismilne.com/uadforums/...?TOPIC_ID=5248
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderator
|
![]()
huh to je masina iako mi nekako XP smrducka...iskreno mnogo mi se bolje komp ponasa u 2000 (stabilnije i brze)
![]() |
#3 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Ma okej Sandro, ja samo iznosim svoje iskustvo u radu sa obe platforme. Ovaj problem sa plavim ekranom koji ja imam, imas na skoro svakom audio forumu. Ne bi Asus odmah izbacio reviziju E, da je sve tako idealno. Ono sto sam ja hteo da naglasim, je da stvarno vise nema smisla davati tolike pare za opremu a iskljucivati po biosu razne opcije koje ti u radu mogu doneti neku korist ili zadovoljstvo. Pazi, to je top model ploce i u jednom trenutku je bila najskuplja asusova ploca, a ja ne mogu da koristim USB 2.0, integrisanu (solidnu) zvucnu karticu za gledanje filmova i zabavu, ne prepoznaje serial Ata disk kao ultradma6, itd... Hocu da kazem, malo sam se vec zamorio od konfigurisanja sistema, voleo bih da za te pare sve radi samo od sebe. Razumes? Kao kad bi kupio kola sa klima uredjajem, a onda ga iskljucis jer ti se magle stakla kada klima radi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Takav pc ce verovatno u buducnosti biti izbacen, ali za sada nam ostaje da podesavamo sistem do besvesti. DAW je jos uvek veliko opterecenje za ove nase limene kutije.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Administrator
|
![]()
Prosli put sam se ubio trazeci ovu temu, jer se sjetih da mnogo njih "zanovjeta" oko nacina optimiziranja sistema (najcesce XP-a), pa tako ovaj put cinim ono sto sam jos ranije namjerio: stavljam temu kao sticky iliti ljepljivu (bitnu) !
Molio bih moderatore da slijede primjer i isto/slicno urade u sekcijama gdje imaju "nadleznost" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Mason
|
![]()
Kada smo vec kod optimizacije, malo smo se bavili podesvanjima u bios-u..
Za Creamwareovce mogu da kazem da je proporicljiviji PIC nego APIC mode. Za pomenutu sortu takodje nije lose da iskljuce Plug and Play OS i da IRQ setuju u bios-u. PIC mode ima 16 IRQ-a (sto je sasvim dovoljno).
![]() |
#8 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
1.HT 2.SFP 3.ACPI Za ovo trece mislim da znam na sta se misli ali bi pomoc dobro dosla... Puno pozdrava,i Hvala Unapred! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||
Pro Member
|
![]() Quote:
Intelova kvazi tehnologija koja donosi vise problema nego koristi Quote:
Quote:
ilitiga u DAW svijetu: kako zgurati 10 uredjaja na jedan IRQ iako ih ima jos 15 slobodnih. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Banned
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Optimizacija XP-a zabluda? | pedjah | Audio Software | 38 | 07-02-2008 04:47 AM |
Optimizacija XP-a? | akordeonista | Audio Software | 8 | 29-10-2007 04:30 PM |
SP1 vs. SP2 (WinXP) | makaay | Audio Software | 20 | 16-08-2006 12:58 PM |
Optimizacija Win 2000 i Win XP za DAW | dr.Ru | Tutorijali | 3 | 12-06-2003 03:19 PM |