|
Dusan Alagic Nema sa kim covjek nije saradjivao i sta sve nije radio, i to sve radio vrhunski ;) . |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Kad smo kod ovoga, pobroj neke svoje hitove, u pravom smislu reci i sa druge strane pesme koje si radio a koje su tebi jako bitne i drage
![]() |
#2 | |
Member
|
![]() Quote:
Pa ja sam počeo kao kompozitor/producent ,ali sam onda 10tak godina mnogo više aranžirao i producirao nego komponovao. Uleteo sam na pop tržište hitom Kad bi htjela ti - Sergeja Ćetkovića, a ubrzo sam po potražnji komponovao i za Sašu Kovačevića, Joksimovića i mnoge druge. Međutim izvođači kojima sam bio u fokusu nekako su tražili pesme koje ja nisam želeo da pišem. I spontano sam manje komponovao, više aranžirao. Ako pričamo o hitovima (mnogoGledanimSlušanimPesmamaKojeSuPromenileKursK arijere) u koje sam upleo prste, pisao sam za Sašu Kovačevića pesmu - Idemo do mene , koja je prva domaća pesma sa milionskim pregledima, a producirao sam potom Saši 10tak ultragledanihSlušanih pesama. (Kako posle nas, Piši propalo, Gde smo moja ljubavi, Rano je, Jedra, Ludak ...) Iste godine sam bio producent Severininog albuma "Dobrodošao u klub" (zajedno sa Aspirincima) , gde su pesme Bred Pit(ovo će biti dobra noć predosećam) , Grad bez ljudi, Dobrodošao u klub... njen komercijalno najuspešniji album. (Za Seve sam arr/produce i balade Kao, Alkatraz i tako te monumentalnije) Bend Lexington sam producent od prve pesme do sad na sva 4 albuma , od prvog dolaska u studio do stadionskih koncerata smo prošli u tandemu sa Aleksovim. Nekoliko godina sam producirao Gocu Tržan bilo je hitova (Opačić kompozitor), među dražim aranžmanima pesma Gluve usne... Imao sam hitove i sa Dženanom Lončarevićem, Bojanom Marovićem... Dosta hitova sam pipnuo i kao studijski svirač , gitarista (Vlado Georgiev - radio sam gitare za pesme Iskreno, Ako mi loše krene, Tebe žedan, Reci ne ili da i druge...) (za Ćetkovića sam producirao svega par pesama ali sam odsvirao kao gitarista mnogo... možda 20tak, velik broj su bile baš hitovi) , svirao sam i za Cecu, Nedu Ukraden (o da nije me mimoišao hit Da se nadjemo na pola p.), Tomaševićku Ako pitaš o mojim omiljenim kompozitorskim radovima, izdvojio bih Tijanu Bogićević pisao i aranžirao pesme Hajde onda ništa, Nekako nikako, Čudo, Ti imaš pravo i druge, kod Aleksandre Radović pesma Samotnjak(pisao, ne i producirao), kod Joksimovića pisao pesmu Stihija... kod Ćetkovića Kad bi htjela ti i Da l me oči varaju.... Od manje poznatih a meni dragih Željko Vasić Moje zlato, Saša Kovačević Bolji čovek Ali ubedljivo najdraža muzika mi je moj kantautorski album koji radim i neke nove stvari koje spremam sa Tijanom. Osećam se sveže i neoštećeno u toj kompozitorskoj sferi i mnogo mi je drago što uprkos mnogim prilikama i ponudama nisam kompromitovao puno moj kompozitorski impuls. Kao aranžer sam stvarno preturio i groznih stvari preko glave, srećom sad mogu da biram uglavnom šta ću raditi u muzičkom mi životu... Hvala na pitanjuuu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Jedino sto.mogu sad da pitam, ti imas preko 60 godina? 🤣🤣
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Hm... 82go sam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Kupim danas nove žice za gitaru, saznam da Rumski radi ponovo, tu je na forumu i gost kog sam prošle nedelje slušao kako svira u Nišu. Pa, veselo...
![]() Dok smislim šta pametno da pitam, koliko se sećam postoji i neka priča oko filmske muzike i to za neki Holivudski blokbaster. Spomenuo si Mangus, slušam vas prošle nedelje i razmišljam kakvi se muzičari, pa makar na minut da 'spržite' nešto. ![]() ![]() Ovo novo sa Tijanom što sam čuo je kao i uvek odlično. Da ne pustam filmove previše, nadam se da si gost nekoliko meseci ili barem dok se ne ispuni kvota od 100 thread-ova u ovom delu foruma. ![]() Maximus respectus!
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kako izmeriti nivo normalizacije pesme? | milanbetter | Mastering | 15 | 20-11-2013 01:50 PM |
Semplovanje (pesme) | cAAc | Razno | 5 | 16-05-2011 08:10 PM |
Bo?ićne pesme | Worshipartist | Razno | 3 | 06-12-2007 05:17 PM |
Gianfranco, kako ide s novim virusom TI - daj da cujemo malo kako to zvuci ... | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 26-02-2006 10:26 PM |
kako izjednacavate da sve pesme budu jednake ? | statusband | Audio Produkcija - Tehnike | 11 | 12-10-2005 08:02 AM |