|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
Kad pochnesh da radish i da svirash neka bude na 64ms kada odsvirash sve ti podigni na 256ms.I nemoj da brishesh midi koji si odsvirao obrishi samo vst(predhodno sacuvaj boju kako bi mogao brzo da je pokrenesh ako zatreba).Povedi racuna ako ti zakucava cpu sa malo vst sasvim moguce da ti radi u pozadini neki program.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Junior Member
|
![]()
Evo kratko da se javim,odradio sam 7 vst iz cubase 9.5 koristio Halion sonic se 3,na 64 ms sviro sam.I nekasni nista sasvim normalno mi radi.Ja ipak mislim da je to ipak do kontkt 5 samog programa.
Spartakus@Kako mislis da ne brisem midi koji sam odsviro imas sliku kako bi trebalo da izgleda?Ja kad odsviram idem NewInstruent izaberen kontakt i tako onda odsviram.Ili celo vreme radim Pogresno sve?Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
Mene zanima koja je zvucna karta u pitanju i dali je ssd disk ili klasican hdd, 64 sample je prilicno mala latencija na kojoj ce samo skuplje audio karte raditi bez problema, bez neke cujne latencije mozes raditi i na 128 sample, a druga stvar zasto otvaras 5 instanci Kontakta kad sve mozes odraditi sa jednom, Kontakt podrzava multiout pa vise instrumenata iz jedne instance mozes rutirati na vise midi ili audio kanala, da napomenem jos i to da jak procesor, ploca, ram nisu garancija da ce PC biti dobar za audio rad, pitanje je optimizacije OS-a i takodje kompatibilnosti samih komponenti, ovde na forumu imate ljude koji se bave ovom tematikom pa je nekad bolje kupiti i PC manjih performansi koji je testiran i sredjen od strane strucnjaka nego se sam kasnije patiti sa nekim problemima i pored najskupljih komponenti...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Junior Member
|
![]()
Zvucna karta je od Steinberg UR22MK2,koristim ssd samsung 750 evo 500gb.Probo sam sa moultiout ali nisam uspeo da podesim.Jedino ako imas neki priset gotov sa recimo 8 izlaza bilo bi super da probam onda.Inace komponente sam izabro od jednog isto ko se razume oko toga svega.Hvala
Ps Koristim Win10 pro 64bit |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Member
|
![]()
Kao sto i sam znas audio karta je iz nizeg cenovnog ranga pa ne ocekuj cuda od nje, drzi se na 128 sample pri usnimavanju sa midi klavijature, nemam instaliran cubase ali imas puno tutorijala na youtube-u vezanih za cubase i Kontakt 5 upravo za multi out...
npr ovaj https://www.youtube.com/watch?v=11yaPOIaZ70 ako se ne snadjes mogu ti pomoci preko teamviewer-a da to konfigurises... ovaj je bolji samo ti koristi jednu istancu... https://www.youtube.com/watch?v=efasXetMHxQ Last edited by pekilik; 04-12-2017 at 02:39 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Junior Member
|
![]()
Reci mi koju zvucni bi mogo dami preporucis da nebi doslo do takvih problema situacija?Hvala
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Member
|
![]()
Zavisi koliko novca si spreman da ulozis, nesto od RME karti ili MOTU...
Jel si iz Srbije? Last edited by pekilik; 04-12-2017 at 02:57 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Junior Member
|
![]()
Sto se mene tice moze i Rme ili Motu dovojno mi 2 ulaza u zvucnu vise mi ne treba.Hvala
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Member
|
![]()
Sto se tice RME karti moze manje vise svaka novija jer sve one proracunavaju ASIO drajver na DSP-u same karte i tako ne opterecuju CPU kompjutera sto im omogucuje da rade na malim latencijama, Motu moze npr MOTU 624 steta sto na ploci nemas Thunderbolt ali bi i na usb3.0 radio dobro...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Junior Member
|
![]()
Dali je moguce posebno da ubacim Thunderbolt?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Treba mi savet za maticnu plocu i cpu | Nocni-Ekspres | Computer Hardware | 32 | 21-08-2014 12:57 PM |
Treba mi savet oko zvucne kartice za studio | Nocni-Ekspres | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 3 | 15-07-2013 12:15 AM |
Treba mi savet... | Atomic | Computer Hardware | 4 | 15-12-2007 11:35 PM |
treba mi savet koji uad da uzmem | saki | DSP forum | 3 | 31-12-2005 05:45 PM |