|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Ali kao i sve u audiju.. bitnije od Å*TO koristiti je ZAÅ*TO koristiti koji alat i kako to implementirati u svoj workflow.. a to je jako osobno, tj. zavisi od čovjeka do čovjeka. Ja sam jedini taj koji je odgovoran za svoj mix i vjerujem da tome sve treba biti podređeno. Moj princip može nekome biti neprihvatan ali ako meni odgovara, daje rezultate, onda je ispravan. Nakon nekog vremena sam, malo po malo, uspostavio workflow koji mi olakÅ¡ava rad, a to su prije svega templatei u daw-u i to njih 5 osnovnih, koji osim boja kanala, i ostalih hrpu điđa baja imaju i neÅ¡to na master buss-u koji jako malo "rade", par dB (na UAD-u sam, tako da 99% radim sa njima) 1.EDM/hip hop...............SSL comp+passive eq+Slate FG-X 2.heavey rock...Studer A800+SSL comp+API2500+passive eq+Slate FG-X 3.vintage rock................Studer A800+Fairchild670+Pultec eq+Slate FGX 4.pop............................Studer A800+SSL comp+passive eq+Slate FG-X 5.orkestracija.................Studer A800+Slate FG-X Sve mi je upaljeno od početka kad otvorim projekt, s time da neki rade viÅ¡e, neki manje..npr u orkestraciji rade vrlo vrlo malo. Slate limiter i passive eq gasim kad Å¡aljem na mastering, a Pultec koristim za "low end trick" samo, pa je on upaljen (njega najviÅ¡e tvikam) Od prilike je to to..al' ono.. možda je neispravno, krivo ![]() P.S. jedino bi htio staviti i fabfilterov eq za kirurÅ¡ke rezove, ali od kad sam na macu i legalnim plugovima.. ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
pre master, master i finalni produkt. | Bo_13 | Slobodan Milunović - Boban | 39 | 19-05-2009 09:14 AM |
Master Again | Blaze | Audio Produkcija - Tehnike | 24 | 11-12-2005 12:41 AM |
Master za CD i master za audio kasetu | Shady | Audio Produkcija - Tehnike | 6 | 04-05-2005 04:27 AM |