Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-11-2016, 12:16 PM   #61
phil.milmax
Member

phil.milmax's Avatar

Sto se tice tih skracenica, ako ne postoje od starta svakako mogu da se naprave. To i jeste lepota (nazalost u prvom trenutku to ljude odbija) Reapera sto mozes da ga u potpunosti prilagodis sebi, pravis svoje dugmice, custom akcije, makroe, svaki padajuci meni mozes da menjas, kako ti reaguje mis itd. Predlazem ti da instaliras Reaper portable i da ga prilagodis sebi. Onda ces moci prostim kopiranjem tog foldera da svuda sa sobom nosis svoj setap i pokreces ga cak i sa usb memorije. Jasno mi je sta pitas za 32 bit plagove ali ne znam odgovor. Predlazem ti da od pocetka koristis 64bit plagove da se ne bi desio eventualni problem.

Sent from my D6503 using Tapatalk
phil.milmax is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2016, 01:58 PM   #62
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Reaper 5

Quote:
Originally Posted by LAMPASH View Post
Nisam rekao da je neizvodljivo, samo mi je sporiji za rad u odnosu na Cubase i fali mu par opcija koje meni jako usporavaju rad. Editovanje bubnja u onom triangle modu mi je isto sporije nego editovanje u GM modu u Kocki. Kada selektujem neki ton ne vidim sve njegove parametre iznad i menjanje vrednosti selektovanog tona prostim obrtanjem na misu, da li to moze nekako da se ukljuci? Zatim mi fali brz prelazak sa pencil tool na eraser i ostale sto u C5 odradim desnim klikom. I to nije strasno ali jbg, fali mi i usporava me. Ne mogu da otvorim VSTi iz editora ili to mozda nisam provalio Kako da u 2 klika selektujem samo tonove iste visine? Ne mogu ni kod midi controlera da ih grupno secem linijski, nego prakticno svaki posebno. Nema meni jako bitnu opciju izjednacavanja velocity-a selektovanih nota iliti "fixed note velocity". Ima tu jos dosta stvari poput MIDI pluginova kao sto je Chorder za koje ovde na forumu imas odradjene i terce ( hvala Branoy) i fali mi jos dosta toga ali trenutno ne mogu da se setim... ALi ponavljam ono sto si i ti rekao, sve moze nekako da se uradi i sredi oko MIDI-ja, samo je pitanje kako i koliko brzo Ali ej, ne zaboravimo da je Reaper DAW od samo 10-ak MB! A i rekoh da sam tek poceo da upadam u dimenziju zvanu Reaper i da mi se generalno koncept sve vise i vise svidja.

I jedno pitanje vezano za plugine u Reaperu. Posto sam brdgeovao sve 32bit plugove(VST folder), a to je proslo kao po loju i sada recimo odradim projekat sa tim pluginima, da li ce ubuduce u slucaju pada sistema i instalacije pluginova opet morati da instaliram te 32bitne i bridzujem ih ili ce u tim projektima raditi njihove instalirane 64bitne verzije? Pitam zato sto jos uvek pri instalaciji plug-a ako imam ponudjene obe verzije uvek instaliram 32bitnu zbog C5 a planiram da kao sto rekoh u nekom od prethodnih postova da potpuno predjem na x64 DAW.

Pozdrav!
Uf dosta toga sto si naveo ima, al ne mogu sada da se udubim i da shvatim sta pricas, jel bi mogao da napravis recimo gif-ove par stvari koje radis u Cubase-ovom midi editoru a ne mozes ovamo ?

Recimo evo odmah, fixed velocity pravis tako sto selektujes sve note (ili one koje zelis), desni klik, i ides u note properties i upises note velocity koji zelis i sve note ce ti dobiti taj velocity koji si upisao, isto mozes da uradis i tako sto ces da selektujes sve note (ili note koje zelis), desni klik, pa note velocity i samo odaberes vrednost koju zelis.

A evo i kako da selektujes note iste visine, samo desni klik na dirku za note koje zelis
Attached Images

Last edited by Jan; 04-11-2016 at 02:23 PM.
Jan is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2016, 08:06 PM   #63
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Moram da se nadovezem, jedino sto meni u Raeperu fali je pitch korekcija ala Melodyne ARA, bilo bi idealno ako bi ga ubrzo implementirali
Old 04-11-2016, 08:25 PM   #64
phil.milmax
Member

phil.milmax's Avatar

U pravu si za melodajn. To je jedina mana, mada, kada neko dobro peva i treba uraditi sitne korekcije, sljaka bas dobro i prirodno. Neke ekstremnije varijante ne moze da odradi. Auto korekcija mu je isto jako dobra.

phil.milmax is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2016, 08:51 PM   #65
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Koji sam primitivac, ja taj auto pitch nisam ni probao. Držim se za Waves Tune ko pijan za plot. Pijaca me je baš razmazila. ++

Pozdrav,

Vasa
Old 04-11-2016, 09:00 PM   #66
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by phil.milmax View Post
U pravu si za melodajn. To je jedina mana, mada, kada neko dobro peva i treba uraditi sitne korekcije, sljaka bas dobro i prirodno. Neke ekstremnije varijante ne moze da odradi. Auto korekcija mu je isto jako dobra.

Auto korekcija mu je odlicna !

Samo, slabo imam pevace koji dobro pevaju, u glavnom ja pevam umesto njih, melodajnom

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Koji sam primitivac, ja taj auto pitch nisam ni probao. Držim se za Waves Tune ko pijan za plot. Pijaca me je baš razmazila. ++

Pozdrav,

Vasa
Probaj ! Zato sto imas isto da biras algoritme kao sto ih biras za stretch, prilicno prirodno radi i to na ekstremnim vrednostima po meni
Old 05-11-2016, 02:37 PM   #67
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Uf dosta toga sto si naveo ima, al ne mogu sada da se udubim i da shvatim sta pricas, jel bi mogao da napravis recimo gif-ove par stvari koje radis u Cubase-ovom midi editoru a ne mozes ovamo ?

Recimo evo odmah, fixed velocity pravis tako sto selektujes sve note (ili one koje zelis), desni klik, i ides u note properties i upises note velocity koji zelis i sve note ce ti dobiti taj velocity koji si upisao, isto mozes da uradis i tako sto ces da selektujes sve note (ili note koje zelis), desni klik, pa note velocity i samo odaberes vrednost koju zelis.

A evo i kako da selektujes note iste visine, samo desni klik na dirku za note koje zelis
E VRH!!! To sto sam mislio da nema a ima mi je najvise smetalo A to dokazuje samo koliko sam povrsno provalio reaperov piano roll! Nasao sam danas i juce vremena i gledao na YT klipove o midi sekvenciranju i mogu reci da je sve sto mi treba manje vise tu, samo treba zagrejati stolicu i nauciti i vremenom ce brzina rada rasti.
Nadjoh na netu i GM2 drum mapu za Reaper. Sad se osecam ko u Kjubu dok cukam bubanj

Isto mi je bilo pre 15-tak godina kada sam prelazio sa Cakewalk Pro Audio na Cubase VST, kuknjava po ceo dan i pljuvanje Steinberga a vidi me sad, kenjam o svemu sto ne lici na Cubase Mada generalno, MIDI programiranje se u zadnjih 20 godina po meni nije nesto bitno menjalo tj. nista revolucionarno nema neki DAW u odnosu na druge, sve je stvar navike.

Jan, hvala ti za ove tips & tricks!

A za sredjivanje pitch-a tj. skidanje sa vari audia cu neki drugi put da kukam

Pozdrav!
LAMPASH is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2016, 07:17 PM   #68
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Nema na cemu !

Ja j*** ga, pitch korekciju radim u standalone melodajnu, odnosno uopste ne slusam matricu dok korigujem vokal, korigujem ga na suvo.
Old 06-11-2016, 08:16 AM   #69
Ghost Dog
Member

Ghost Dog's Avatar

Joj, onaj "Please vote" baner im je ....
Ghost Dog is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2016, 10:49 PM   #70
Ghost Dog
Member

Ghost Dog's Avatar

"allow text field input even when using send all input to keyboard "

Konačno!
Ghost Dog is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules